Grønne og bærekraftige byer

Kl.
11:30 - 12:30

Hvordan kan landskapsarkitekturen og byplanleggingen bli grønn? Velkommen til et åpent foredrag av landskapsarkitekt Kathrine Omnia Strøm. 11. desember, kl. 11.30, NMBU Universitetsbiblioteket.

Klimakampen er i gang og vi må løfte hver stein for å finne løsningene. Hvordan står det til med norsk landskapsarkitektur og byplanlegging? Hvor klimavennlig er det egentlig med granitt fra Kina, importere eksotiske trær eller store infrastrukturprosjekter? Er vi villige til å ta grepene som må til for at landskapsarkitekturen og byplanleggingen skal bidra til å nå 1,5 graders målet? Åpent foredrag, velkommen!

Kathrine Omnia Strøm er utdannet landskapsarkitekt fra NMBU og California Polytechnic University. Hun har erfaring som privatpraktiserende landskapsarkitekt, fra Botanisk hage i Oslo og Statens vegvesen.

Foredraget er en del av biblioteksturneen i programmet for 100-årsjubileet til norsk landskapsarkitektur.

NMBU Universitetsbiblioteket
Chr. M. Falsens vei 18, Tårnbygningen