Foredrag: Landskapet i kunsten - landskapssyn

Hendelse avsluttet
Kl.
12:00 - 13:00

I dette foredraget inviteres publikum med på en reise i ulike landskap slik de er fremstilt i kunsten fra Egypt, gjennom vestens kunsthistorie og frem til i dag, med Tore Edvard Bergaust, leder ved Institutt for landskapsarkitektur, NMBU. Foredraget har tidligere blitt hold på Nesodden bibliotek.

Landskapet har alltid vært rammen om våre liv. Opprinnelig var landskapet et nyttelandskap, hvor mennesket dyrket, høstet og jaktet. Landskapet var samtidig mytisk, fylt med tro og ritualer.

Tore Edvard Berghaust inviterer til en reise i ulike landskap slik de er fremstilt i kunsten fra Egypt, gjennom vestens kunsthistorie og frem til i dag. Det blir med ulike stopp, blant annet i det formede landskapet med barokkens formale anlegg og den engelske landskapshagen.

Turen går også innom regjeringens ja til gruvedrift på Nussir-feltet i Finnmark, deponeringen i Repparfjorden, og dagens diskusjon om vindmøller.
______________________________________

Bergaust er utdannet landskapsarkitekt, og har i tillegg bakgrunn som kunsthistoriker. Han er i dag dosent og leder ved Institutt for landskapsarkitektur ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på Ås. Fordedraget er en del av feringen av at det er 100 år siden Europas første utdanning i landskapsarkitektur ble etablert på Ås i 1919.

______________________________________

Ås bibliotek