Fra Cicero til Løkke – lystgården / fritidseiendommen i 2000 år

Vandring
Kl.
17:00 - 18:00

Velkommen til vandring på Berg museum i Kragerø med Tore Edvard Bergaust, leder ved Institutt for landskapsarkitektur ved NMBU.

Tilbaketrekking fra byens hektiske liv til rolig, late dager på landet har lange tradisjoner. Romerne hadde sine landlige villaer, villa rustica, i det åpne landskapet som fungerte både som "hytte" og et sted å dyrke. I ferieparadiset Kragerø ser vi spor etter dette, både i løkkeeiendommene, lystgårdene og hyttene.

Vandringen på Berg / Kragerø museum er en del av programmet for feiringen av 100 år med norsk landskapsarkitektur ved NMBU, da Europas første utdanning i landskapsarkitektur ble etablert på Norges Landbrukshøyskole på Ås (i dag NMBU) i 1919. Vandringen er et samarbeid mellom Kulturkameratene Kragerø, Institutt for Landskapsarkitektur og Berg/Kragerø museums venner.

Kalender for vandringer med landskapsarkitekter som guide, 2019

Kragerø Museum