Virtuell vandring i verdens kulturarv

Virtuell vandring i verdens kulturarv

Hendelse avsluttet
Vandring
Kl.
17:00 - 18:00

Professor Ramzi Hassan gjenskaper kulturarven i NMBUs VR-lab. Slik kan vi tre inn i gamle byggverk på Vestbredden, og se hvordan byggene så ut da det var nye. Den 24. september inviteres publikum inn for å se kulturarven med egne øyne.

Ramzi Hassan har gjenskapt byggverkene ved hjelp av droner og såkalt digital fotogrammetri. Ved hjelp av VR-teknologi kan vi nå tre inn det som vanligvis er utilgjengelig landskap.

- I dag ødelegges viktige kulturminnesteder verden over på grunn av krigføring og plyndring, men også fordi turister og andre besøkende plukker med seg suvenirer fra ruinene, forklarer Ramzi Hassan i Teknisk Ukeblad.

Tilbakemeldingen på Hassans arbeid har så langt høstet lovord fra både lokalbefolkningen i Jeriko på Vestbredden og fra FN. På sikt har Hassan som mål å  lage en stor, digital plattform fylt med kulturminner fra hele verden i form av et VR-bibliotek. Biblioteket skal være åpent tilgjengelig for alle.

NB! Det er begrenset antall plasser på vandringen.
Meld deg på arrangementet her

Vandringen er på engelsk.

Se video: Ramzi Hassan bruker VR-teknologi som verktøy for å bevare kulturarv

Les mer om prosjektet NMBUs VR-labs hjemmeside

________________________________

Vandringen er en del av programmet for feiringen av 100 år med norsk landskapsarkitektur. Europas første utdanning i landskapsarkitektur ble etablert på Norges Landbrukshøyskole på Ås (i dag NMBU) i 1919.
Kalender for vandringer med landskapsarkitekter som guide, 2019

 

Foto
NMBU

Foto
NMBU

Foto
NMBU

Sted
NMBUs VR-lab
Adresse
Åsbakken 6, 1430 Ås
Campus Ås
Published 10. januar 2019 - 11:19 - Updated 11. september 2019 - 19:34