Landskapet i kunsten – kunsten i landskapet

Landskapet i kunsten – kunsten i landskapet

Hendelse avsluttet
Foredrag
Kl.
13:00 - 14:00

- Landskapet har alltid vært rammen om våre liv. Opprinnelig var landskapet et nyttelandskap, hvor en dyrket, høstet og jaktet, og var samtidig mytisk, fylt med tro og ritualer, forteller Tore Edvard Bergaust, leder ved Institutt for landskapsarkitektur. Velkommen til foredrag i Kragerø Museum 1. mars.

 

Tore Edvard Bergaust vil ta oss med på en vandring i ulike landskap slik de er fremstilt fra Egypt, gjennom vestens kunsthistorie og frem til i dag. Det blir med ulike stopp, også i det formede landskapet med barokkens formale anlegg og den engelske landskapshagen, og med en svipptur innom nytelses- og fritidslandskapet i Kragerø.

Kunstnerne har hatt kommentarer til bruken og synet av landskapet, slik det igjen er blitt aktuelt med regjeringens ja til gruvedrift på Nussir-feltet i Kvalsund i Finnmark  med deponering i Repparfjorden.

Bergaust er utdannet landskapsarkitekt og har i tillegg bakgrunn som kunsthistoriker. Han er i dag dosent i landskapsarkitektur og leder ved Institutt for landskapsarkitektur ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på Ås. Der feirer de i år 100 år siden etableringen av Europas første utdanning i landskapsarkitektur.  

 

Sted
Kragerø Museum
Campus Ås
Kontaktperson
Published 20. desember 2018 - 13:06 - Updated 25. February 2019 - 14:07