Gamle hageroser - en vandring blant levende kulturminner

Hendelse avsluttet
Vandring
Kl.
17:00 - 18:00

Roser har en spesiell plass i vestens historie og er blant de mest populære plantene som finnes. På denne vandringen tar forsker Eva Vike deg med inn i rosenes verden på Planteskolen ved NMBU, Campus Ås. Her finnes en unik samling gamle hageroser som, i samarbeid med Norsk Roseforening, er samlet inn fra hager på Østlandet.

Vandringen om roser etterfølges av en vandring med Per Anker Pedersen i NMBUs treforsøkspark: Over 100 treslag er samlet i treforsøksparken på NMBU – bli med på en rundttur!

Oppmøte: Planteskolen, Åsbakken 6, 1430 Ås
Ingen påmelding kreves, men meld gjerne din interesse på Facebook

Vandringene er en del av programmet for feiringen av 100 år med norsk landskapsarkitektur. Europas første utdanning i landskapsarkitektur ble etablert på Norges Landbrukshøyskole på Ås (i dag NMBU) i 1919.

Kalender for vandringer med landskapsarkitekter som guide, 2019

Planteskolen