Vandring i landskapslaboratoriet NMBU

Vandring
Kl.
17:00 - 18:00

Forskere på Ås gjennomfører en rekke forsøk på grønne tak, regnbed, planter og trær i NMBUs landskapslaboratorium, og ønsker deg velkommen til å ta en nærmere titt.

Visste du at det i løpet av de neste 50 årene er 100 prosent sannsynlig at en av de 20 byene rundt Oslofjorden og Skagerrak kommer til å bli rammet av styrtregn?

Det vil ramme huset, hagen, bygda og byen din.

Heldigvis kan regnbed, grønne tak og andre naturbaserte løsninger bidra til å ta vannet unna. Og løsningene er riktig så vakre!

På denne vandringen kan hus- og hagentusiasten, byplanleggeren og folk flest få tips til hva som kan gjøres for å bøte på skadene når uværet kommer.

Så bli med på en vandring i parken som av mange blir omtalt som Nordens vakreste nyklassiske anlegg!

Universitetsparken på Ås er arena for en rekke forsøk for å utvikle naturbaserte løsninger på dagens store klimautfordringer som økt nedbør, flomfare, tørke og tap av biologisk mangfold. Parken er et av landest største laboratorium.

Under vandringen vil landskapsarkitekt Ingrid Merete Ødegård fortelle om parklaboratoriets mange funn og muligheter for å forberede by og land på en klimausikker framtid.

Les også:
- Norske byer tåler ikke store regnskyll  (forskning.no)
- Seks ting du kan gjøre for å forberede hagen på styrtregn i sommer (forskning.no)

Vandringene er en del av programmet for feiringen av 100 år med norsk landskapsarkitektur. Europas første utdanning i landskapsarkitektur ble etablert på Norges Landbrukshøgskole på Ås (i dag NMBU) i 1919.

Vandringene inngår også i programmet for Oslo europeisk mijøhovedstad 2019.

Gratis og alle er velkommen! (Se også arrangementet på Facebook)

Kalender for vandringer med landskapsarkitekter som guide, 2019

I Norge er det spådd mer styrtregn i årene som kommer - og dermed større flomfare i byene. Regnbed testes i landskapslaben på campus Ås som et tiltak for å fordrøye store mengder vann.
Håkon Sparre / NMBU
Campus ås