SITRAP i finale om fremragende utdanning

Seks søkere går videre til finale i konkurransen om å bli nye sentre for fremragende utdanning.

– Det kan bli vanskeligere å nå målene

En ny forskningsrapport fra NMBU viser at helsepolitikken og -tiltakene er fragmenterte og lite samkjørte. Det kan stå i veien for målet om en mer aktiv befolkning.

– Svært gjennomarbeidet og aktuell oppgave

Vi gratulerer Johanne Svendsen Helvik og Elise Gunnes Buan med Statsbygg studentpris for landskapsarkitektur 2021!

De var kvinnelige pionerer

- I anledningen av den internasjonale kvinnedagen ønsker vi å løfte frem noen av de første kvinnelige hagearkitektene i Norge. Men å  grave seg ned i deres bidrag er ikke lett, skriver professor Annegreth Dietze-Schirdewahn.

Norges landskapslaboratorium NMBU

Landskapslaboratoriet ved Institutt for landskapsarkitektur er bevaringssted og klonarkiv for roser og grøntanleggsplanter. Plantene er lokalisert i «Planteskolen», som nå er en del av Norges landskapslaboratorium NMBU.

Landskap under press

– Studentene jobber på tvers av fag, noe som er viktig i arbeidslivet. Her kan du se en presentasjon av studentoppgaver i regional landskapsplanlegging og lokalsamfunnsutvikling høsten 2021.

Velkommen til vårens åpne forelesninger i IMPULS-serien 2022

Nye impulser i byutvikling og landskapsarkitektur.

Landskapsarkitektur ved NMBU får utmerkelse

«De har en tradisjon for svært høy standard på undervisningen i landskapsarkitektur,» lyder begrunnelsen fra den internasjonale utdanningsorganisasjonen.

– Man kan ikke lese seg til god medvirkning

Studenter i planleggingsfag trenger praktisk erfaring ved å få delta i reelle medvirkningsprosjekter. SAMBED-prosjektet skal gi studentene denne erfaringen.

IMPULS-serien 2021

Gikk du glipp av fjorårets forelesninger? Se dem her.

Statbyggs studentpris for beste masteroppgave i landskapsarkitektur

Statbyggs studentpris for NMBUs beste masteroppgave i landskapsarkitektur gikk i år til Kaja Wivestad og Reidun Ertzeid for omforming av Smiths kai i Kristiansand.

Video: Hvordan jobber NMBU-studenter med byutvikling?

Se hvordan studenter i landskapsarkitektur, by- og regionplanlegging og eiendomsutvikling jobber sammen om tomteutvikling i Oslo.

Kirsten Lunde er nytt æresmedlem i Gravplassforeningen

- Mitt virke kan ikke sammenlignes med æresmedlemmer som Helge Klingberg og Aud Wefald og deres betydelige innsats og bidrag for foreningen og fagfeltet. Men selv om andre har gjort mer, så er dette likevel veldig hyggelig, sier Kirsten Lunde.

Ny podcast om teknologi og byplanlegging

Med podcasten Rom for utvikling kan du holde deg oppdatert på teknologiutviklingen innen byplanlegging. Nye episoder hver uke.

Utvikler ny teknologi for arealplanlegging i verdensarvområder

I prosjektet Twin Fjord, hvor NMBU deltar, skal forskerne utvikle ny teknologi som gjør det lettere å legge til rette for bærekraftig arealplanlegging.

Nye æresmedlemmer i NLA

Norske landskapsarkitekters forening har nylig utnevnt tre æresmedlemmer - alle tre fra Institutt for landskapsarkitektur. Vi gratulerer!

Rurale landskap med kulturminneverdier

Nytt studitilbud: Master i bærekraftig utvikling og innovasjon i rurale landskap med kulturminneverdier.

- Bra med variasjon mellom studier og praksis

I høst får førsteårsstudentene på studiene landskapsarkitektur og landskapsingeniør en praktisk start. Sammen med ansatte i Universitetsparken skal de bygge nye gangstier, legge heller og anlegge regnbed som skal ta av for overvann på Campus Ås.

Studenter fornyer Vaterlandsparken i Oslo

Vaterlandsparken skal fornyes, og studenter står bak arbeidet. Byggingen av en ny installasjon vil foregå fra 31. juli til 9. august.

Snart blomstrer studenthagene i det nye utendørslaboratoriet

- Du må bare sette i gang. Jeg var litt nervøs for å starte først, men så er det bare å prøve, forteller Ingrid Josefine Salo Raknes, som går første året ved landskapsarkitektur. Nå titter de aller første spirene opp og belønner innsatsen.

Vannspeil og plaskedammer i byer kan bli kilder til liv

Med små justeringer kan landskapsarkitekter og utbyggere legge til rette for liv og biomangfold i flere dammer – også der det kanskje ikke var det viktigste målet opprinnelig. Et lite insekt som har overlevd dinosaurene, er nøkkelen.

VR-teknologi kan redde historien om kysten i Øst-Afrika

Massiv turisme og industrielt fiske langs kysten av Øst-Afrika truer kunnskapen om områdets historie, men moderne teknologi kan bli redningen.

Svært populære studieprogrammer ved NMBUs Fakultet for landskap og samfunn

Fakultet for landskap og samfunn har NMBUs 3., 6., 7., 9., og 15. mest populære studieprogrammer, viser ferske tall fra Samordna opptak. – Dette er svært gledelige tall og viser at vi har gode og samfunnsrelevante studieprogram, sier dekan Eva Falleth.

Velkommen til utstilling i Vitenparken

Bli med oss ned under sjø – og inn i kunstner og landskapsarkitekt Elin T. Sørensens arbeidsprosess der den marine verdenen er vår læremester og kilde til kunnskap og inspirasjon. Utstillingen er en sanseopplevelse som passer for folk i alle aldre – med en egen forskningsstasjon for de minste.