Staudevandring i NMBU-parken

Universitetsparken på Ås byr på mange forskjellige staudeplantinger til både pryd og nytte. Bli med landskapsarkitekt Corinna S. Clewing på en sensommervandring for å oppdage staudenes mangfoldige verden.

Beste studentoppgave i 2018

Student Pia Olsen Haukali fra Stavanger skrev den beste studentoppgaven ved NMBU i 2018. I oppgaven tar hun opp hvordan kvinner kan bli tryggere dersom byrom utformes på rett måte.

Velkommen til utstilling i NMBU-parken

Hvilke tanker ligger bak utformingen av NMBU-parken? Utstillingen 100 år med norsk landskapsarkitektur er en vandring som viser vei gjennom parkens historie og design. Den står i parken ut året 2019, og alle er velkommen.

Velkommen til vandring i Gamlebyen gravlund

Landskapsarkitektene Kirsten Lunde og Tore Edvard Bergaust tar deg med på en vandring på en av Oslos mest besøkte gravlunder øst i Oslo, tirsdag 20. august.

- Har ikke angret et sekund

Da Tanita var lei av jobben og lette etter noe annet å gjøre, ramlet hun tilfeldigvis innom Smedsvig Landskapsarkitekter i Bergen. Så tok livet en ny vending.

Ta en titt på våre masteroppgaver!

I brosjyren presenteres bachelor- og masteroppgaver som blir lagt frem på gradsdagen 20. juni 2019 ved Fakultet for landskap og samfunn, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Debatt: Turstier for alle – ikke bare turister!

Hvor blir det av satsingen på det lett tilgjengelige friluftslivet der hvor folk flest bor, spør professor i landskapsarkitektur, Kine Halvorsen Thorén, i dette debattinnlegget.

Hva gjør egentlig en landskapsarkitekt?

I en alder av 21 år klødde jeg meg i hodet og skjønte at det på tide å finne ut hva jeg skulle studere. Landskapsarkitektur hadde jeg aldri hørt om før.

Vandringer med landskapsarkitekter som guide – velkommen!

Landskapsarkitekter og forskere fra NMBU inviterer til vandringer i alt fra gamle ruiner til dagens grønne lunger i byen, med rundt 15 vandringer gjennom hele 2019.

Flere bøker lanseres i 2019

Norsk landskapshistorie, globale landskapssyn og metoder for undervisning i landskapsarkitektur er stikkord for noen av bøkene som har blitt lansert i jubileumsåret for 100 år med norsk landskapsarkitektur.

Velkommen til landskapsarkitektenes 100-årstreff

Er du tidligere student i landskapsarkitektur? Da er du velkommen til 100-årstreff! Meld deg på her.

Universitetsparken på NMBU er laboratorium for fremtidens byer

I en vandring i universitetsparken på NMBU får du vite hvordan en stadig mer tettbygd by, og hagen din, kan takle styrtregn for å unngå flom.

En høyrøstet utstilling om norsk landskapsarkitektur

Som kurator for historiens første utstilling om landskapsarkitektur på Nasjonalmuseet ønsker Jenny B. Osuldsen å ta i bruk utestemmen. Gjennom pionerenes arbeider håper hun å vekke interesse for faget som har spilt en noe lavmælt rolle – fram til nå.

100 år med norsk landskapsarkitektur - velkommen!

I 2019 markerer vi at det er 100 år siden Europas første utdanning ble etablert på Ås, med ulike arrangementer gjennom hele året. Alle er velkommen til å delta på den store feiringen.

Stor oppslutning om den første vandringen

I forbindelse med at landskapsarkitekturutdanningen i Norge runder 100 år arrangerer Institutt for landskapsarkitektur ved NMBU en serie vandringer utover våren og sommeren. Først ut var professor Ola Bettum, som inviterte til vandringen «En ukjent verden langs Akerselva».

Velkommen til vårens åpne forelesninger i IMPULS-serien

Er du sulten på nye impulser innen byutvikling og landskapsarkitektur? Alle interesserte er velkommen til vårens åpne forelesninger i IMPULS-serien.

Norge var først i Europa: Utdannet landskapsarkitekter for å bygge nasjonen

Hvordan kan det ha seg at lille Norge var først i Europa med å utdanne landskapsarkitekter, flere tiår før kulturnasjoner som Tyskland, England og Frankrike?

Velkommen til fagdag om folkehelse i byen

Hvordan sikre god folkehelse i byene? Oslo kommune og NMBU inviterer til fagdag om folkehelse den 1. mars. Påmeldingsfrist 25. februar.

Feltarbeid i Trysil

Strategisk landskapsplanlegging i Trysil kommune: Fra 24 til 28 september 2018 var 39 masterstudenter i landskapsarkitektur, by- og regionplanlegging og naturbasert reiseliv i Trysil for å gjennomføre feltarbeid.

Nytt blogginnlegg: Landskapsarkitektur i regjeringskvartalet

Har du noen gang tenkt på hvem som stod bak utformingen av uteområdene i regjeringskvartalet? Nytt innlegg på bloggen "Historisk arkiv for norsk landskapsarkitektur".

Utfordrer tradisjonell undervisning med nye metoder

For å kunne spille en aktiv rolle i omstilling kreves en holdning til kunnskap som er fremtidsorientert og som blir til mens man handler, mener NMBU-professor Elin Børrud, som utvikler innovative undervisningsopplegg for sine studenter.

– Turistene serveres myter og landskapsvoldtekt

"Turistene lokkes til Nasjonale turistveger. Tekniske inngrep i sårbar natur og nasjonalromantiske myter som ikke gjenspeiler dagens Norge, er noen av ´opplevelsene` som venter dem", skriver landskapsarkitekt på BIOTOUR-bloggen.

Byens grønne tak passer ikke for fuglene

Fuglene har for få gjemmesteder på takene som skal være byens nye grønne lunger. De trenger flere trær og busker for å trives.

Fremmer alternative syn på landskapsanalyser i ny bok

I deres nye bok ønsker Marius Fiskevold og Anne Katrine Geelmuyden å vise at det å se et område som landskap er en måte å orientere seg i verden på.

Norges mest brukte "idrettsanlegg" når ikke opp

Den lokale turveien er landets mest brukte aktivitetsarena – og et av de viktigste og billigste "idrettsanleggene" for folkehelsa. Likevel taper slike anlegg gjennomgående kampen om kroner og arealer, ifølge en fersk NMBU-studie.