Selv om bladene skulle tørke inn kan resten av busken overleve.

– Gi Rhododendronen en sjanse!

Det er mange Rhododendron-busker som har hatt en tøff vinter, og som kan se litt pjuske ut nå i vårsolen. Men ikke gi dem opp ennå. – Vent til mai og se om knoppene bryter, sier Per Anker Pedersen ved Institutt for landskapsarkitektur ved NMBU.

Studentene gir ekspertråd i bysimulatorspillet Cities:Skylines

Se studentene bygge fremtidens Oslo!

Cities: Skylines er et av de heftigste bysimulasjonsspillene som finnes. Men hvordan håndterer spillet å møte fremtidens byutviklingseksperter? Vi lot våre studenter gå løs på Hovinbyen i Oslo, som er Norges største byutviklingsomårde.

Presentasjonsteknikk

Gradsoppgavepresentasjoner i april og mai

Fakultet for landskap og samfunn innviterer i april og mai til gradsoppgavepresntasjoner som er åpne for alle interesserte.

Arkivet inneholder blant annet professorarkiver, plantegninger og elevarbeider fra de siste 100 årene i norsk landskapsarkitektur.

Skal blogge om norsk landskapsarkitekturs historie

I 2014 åpnet Arkiv for norsk landskapsarkitektur ved NMBU. Nå kommer bloggen som skal gjøre arkivet mer tilgjengelig for alle.

jkl

Landskapsarkitekt Kirsti Lovise Slotsvik blir direktør for Jernbanedirektoratet

Den nyutnevnte direktøren for Jernbanedirektoratet, Kirsti Lovise Slotsvik, mener landskapsarkitektene har et godt utgangspunkt for å være med der beslutningene tas.

Ettersom gåturen er en fysisk aktivitet som appellerer til de fleste, bør det være en sentral del av urban planlegging å legge forholdene til rette for de daglige gåturene, konkluderer forskerne bak to ny studier fra Norsk institutt for naturforskning (NINA) og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU

– En tur på butikken bør regnes som friluftsliv

Forskere fra NMBU og NINA mener gåing til og fra steder i byen er viktig for folkehelsa.

Naturområder i rundt Geilo er en av områdets store styrker, men trues i dag av stadig større hytteutbygging og utvidelse av alpinalegg, er en av temaene som blir problematisert i oppgavene.

NMBU-studenene hjelper Hol kommune med fremtiden

Hol kommune er i gang med å revidere kommuneplanens samfunnsdel. Masterstudentene på «Strategisk landskapsplanlegging» synes dette var en glimrende anledning til å legge høstens feltstudier til nettopp Hol kommune.

Tore Edvard Bergaust er ny instituttleder på Institutt for landskapsarkitektur

Møt den nye landskapssjefen

Institutt for landskapsarkitektur (ILA) har fått ny instituttleder. Vi tok et intervju med Tore Edvard Bergaust.

Bærekraftig

Velkommen til fagdag om medvirkning

Sammen skal vi skape framtidens bærekraftige byer. Men hvordan? NMBU og Oslo kommune inviterer til fagdag om medvirkning den 16. februar.

Cecilie Espedokken Vik

Beste masteroppgave gikk til NMBU-student

Cecilie Espedokken Vik gikk av med seieren i den prestisjefylte konkurransen «Master Pitch 2017».

Taran Aanderaa og Vaar Bothner mottok Statsbyggs studentpris for fremragende landskapsarkitektur.

Statsbygg: - Et eksperimentelt og nyskapende prosjekt

I år var det Vaar Bothner og Taran Aanderaa som ble tildelt Statsbyggs studentpris for fremragende landskapsarkitektur. - Utrolig gjevt, sier prisvinnerne.

– Det var veldig spennende å se hvordan alle gjenstandene som de hadde tatt med sier noe om sin historie og kultur, om verdier og deres plass i verden og om menneskene som har bodd her, sier Morten Clemetsen.

Gamle gjenstander forteller nye historier

Hva har et gammelt reinhorn, en lakseflue, et stykke drivved, et 4000 år gammelt garnsøkke, en steinhelle og et par russiske votter til felles? Alt rommer historier som skal gjøre det mer interessant å besøke og bo i Finnmark.

CAPS is located in the Tower Building.

Hele Campus Ås blir et landskapslaboratorium

Svarene på hvordan norske byer og tettsteder skal bygges, formes og planlegges i fremtiden finnes på Campus Ås. Nå skal dette arbeidet samles og styrkes gjennom etableringen av et landskapslaboratorium.

Fra Ekebergsletta faller terrenget relativt bratt ned mot bykjernen. Det er mot skrenten mesteparten av bebyggelsen ligger og overvannet skaper utfordringer i dette området. Faglig samarbeid finner de beste løsningene på dette problemet.

Samarbeid på tvers for å stanse vann på villspor

Det ville og våte været som kommer av klimaendringene har gjort overvannshåndtering til et sentralt spørsmål i byutviklingen. Nå vil landskapsarkitektene og VA-ingeniørene samarbeide mer for å både forhindre flomskader og skape levende byrom.

En skikkelig regn- og haggelbyge skyller over Storo og Oslo en varm sommerdag i juli, og skaper masse overvann på ville veier.

La regnet skape gode byopplevelser

Med riktig overvannshåndtering kan regnvann bidra til opplevelser, lek og biologisk mangfold i byene. –Ikke bare la regnvannet renne ned i sluk og rør. Bruk det til å skape spennende, trygge og vakre byer, mener førsteamanuensis Ingrid Merete Ødegård.

.

Reiseliv på naturens og folkets premisser

Hva har Varanger av natur, kultur og sosiale ressurser som kan videreutvikle stedet som reiselivsdestinasjon? Det vil BIOTOUR-forsker Thomas Haraldseid finne ut mer om.

Randy Hester, Professor Emeritus of Landscape Architecture, UC Berkeley is the key note speaker.

Seminar on Landscape Democracy

The Centre for Landscape Democracy  invites you to attend a whole day seminar on: Crossing landscape and disciplinary boundaries: Migration, democracy and social justice at times of global environmental and social uncertainties.