Ledig stilling: Stipendiat i landskapsarkitekturens faghistorie

Ved Institutt for landskapsarkitektur ved Fakultet for landskap og samfunn ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet lyses det ut en treårig stilling som stipendiat innen fagområdet landskapsarkitekturens faghistorie. Stillingen er knyttet til faggruppe teori og historie. Søknadsfrist: 28.03.2019

Velkommen til vårens åpne forelesninger i IMPULS-serien

Er du sulten på nye impulser innen byutvikling og landskapsarkitektur? Alle interesserte er velkommen til vårens åpne forelesninger i IMPULS-serien.

100 år med norsk landskapsarkitektur - velkommen!

I 2019 markerer vi at det er 100 år siden Europas første utdanning ble etablert på Ås, med ulike arrangementer gjennom hele året. Alle er velkommen til å delta på den store feiringen.

Norge var først i Europa: Utdannet landskapsarkitekter for å bygge nasjonen

Hvordan kan det ha seg at lille Norge var først i Europa med å utdanne landskapsarkitekter, flere tiår før kulturnasjoner som Tyskland, England og Frankrike?

En høyrøstet utstilling om norsk landskapsarkitektur

Som kurator for historiens første utstilling om landskapsarkitektur på Nasjonalmuseet ønsker Jenny B. Osuldsen å ta i bruk utestemmen. Gjennom pionerenes arbeider håper hun å vekke interesse for faget som har spilt en noe lavmælt rolle – fram til nå.

Velkommen til fagdag om folkehelse i byen

Hvordan sikre god folkehelse i byene? Oslo kommune og NMBU inviterer til fagdag om folkehelse den 1. mars. Påmeldingsfrist 25. februar.

Feltarbeid i Trysil

Strategisk landskapsplanlegging i Trysil kommune: Fra 24 til 28 september 2018 var 39 masterstudenter i landskapsarkitektur, by- og regionplanlegging og naturbasert reiseliv i Trysil for å gjennomføre feltarbeid.

Nytt blogginnlegg: Landskapsarkitektur i regjeringskvartalet

Har du noen gang tenkt på hvem som stod bak utformingen av uteområdene i regjeringskvartalet? Nytt innlegg på bloggen "Historisk arkiv for norsk landskapsarkitektur".

Utfordrer tradisjonell undervisning med nye metoder

For å kunne spille en aktiv rolle i omstilling kreves en holdning til kunnskap som er fremtidsorientert og som blir til mens man handler, mener NMBU-professor Elin Børrud, som utvikler innovative undervisningsopplegg for sine studenter.

– Turistene serveres myter og landskapsvoldtekt

"Turistene lokkes til Nasjonale turistveger. Tekniske inngrep i sårbar natur og nasjonalromantiske myter som ikke gjenspeiler dagens Norge, er noen av ´opplevelsene` som venter dem", skriver landskapsarkitekt på BIOTOUR-bloggen.

Byens grønne tak passer ikke for fuglene

Fuglene har for få gjemmesteder på takene som skal være byens nye grønne lunger. De trenger flere trær og busker for å trives.

Fremmer alternative syn på landskapsanalyser i ny bok

I deres nye bok ønsker Marius Fiskevold og Anne Katrine Geelmuyden å vise at det å se et område som landskap er en måte å orientere seg i verden på.

Norges mest brukte "idrettsanlegg" når ikke opp

Den lokale turveien er landets mest brukte aktivitetsarena – og et av de viktigste og billigste "idrettsanleggene" for folkehelsa. Likevel taper slike anlegg gjennomgående kampen om kroner og arealer, ifølge en fersk NMBU-studie.

NMBU-studenter gir innspill til utviklingen av nye Kristiansand

Kristiansand, Søgne og Sogndalen kommuner skal slås sammen. I et helt år skal NMBU-studenter analysere, planlegge og utforske mulighetene som finnes for den nye storkommunen.

Velkommen til utstilling og midtveisseminar om den urbane strandsonen

Alle interesserte inviteres til et første innblikk i arbeidet med det unike doktorgradsprosjektet hvor Elin T. Sørensen undersøker nye landskapsdesign for den urbane strandfronten og landskapet under vann.

Student overbeviser Statsbygg om potensialet i fengslers uteområder

Statsbygg mener det er åpenbart at fengselshager kan og bør være en del av rehabiliteringen som tilbys i norske fengsler, etter å ha lest Pirjetta Elisabet Fagerlis masteroppgave.

Kreativ landskapsarkitekt lagde årets immatrikuleringsmotiv

NMBU-student Marte Uthus Solum lagde årets tegning til immatrikuleringen. Tegningen var opprinnelig laget til ringfesten, men NMBU-ledelsen mente den var så bra at den ble valgt ut som kunstmotiv til immatrikuleringen i 2018.

Europas eldste utdanning i landskapsarkitektur feirer 100 år i 2019

I 2019 er det 100 år siden utdanningen i landskapsarkitektur ble etablert på Ås, som den første av sitt slag i Europa. Begivenheten markeres med arrangementer og prosjekter gjennom hele jubileumsåret.

Måten nordmenn bruker gravlunder på skiller seg fra andre land

Det å minnes de døde er bare en liten del av hva norske gravlunder brukes til.

Gradsdagen ble en festdag for studenter og ansatte

En etter én kom studentene lettet ned til Hjerterommet café i Urbygningen med en rose i handa etter vel gjennomført presentasjon av gradsoppgaven. På denne dagen fullførte rundt 130 kandidater studiene ved Fakultet for landskap og samfunn.

Ta en titt på våre gradsoppgaver!

I denne brosjyren kan du lese om de rundt 130 bachelor- og masteroppgavene som ble presentert på Gradsdagen ved Fakultet for landskap og samfunn våren 2018.

Er du student på utkikk etter et spennende tema for masteroppgaven?

Nå har du muligheten til å jobbe med et konkret og høyaktuelt case i samarbeid med studenter fra andre fagområder i den tverrfaglige masterklassen «Kristiansand +».

– Gi Rhododendronen en sjanse!

Det er mange Rhododendron-busker som har hatt en tøff vinter, og som kan se litt pjuske ut nå i vårsolen. Men ikke gi dem opp ennå. – Vent til mai og se om knoppene bryter, sier Per Anker Pedersen ved Institutt for landskapsarkitektur ved NMBU.

Se studentene bygge fremtidens Oslo!

Cities: Skylines er et av de heftigste bysimulasjonsspillene som finnes. Men hvordan håndterer spillet å møte fremtidens byutviklingseksperter? Vi lot våre studenter gå løs på Hovinbyen i Oslo, som er Norges største byutviklingsomårder.