Institutt for folkehelsevitenskap

Test

Helse skapes der folk lever og møtes. Vår ambisjon er å styrke kunnskapen om hva som fremmer helse og forebygger sykdom, og hvordan samfunnet kan legge til rette for god helse i hele befolkningen.

Svært populære studieprogrammer ved NMBUs Fakultet for landskap og samfunn

Fakultet for landskap og samfunn har NMBUs 3., 6., 7., 9., og 15. mest populære studieprogrammer, viser ferske tall fra Samordna opptak. – Dette er svært gledelige tall og viser at vi har gode og samfunnsrelevante studieprogram, sier dekan Eva Falleth.

Folk som sliter med rus og psyken trenger et hjem, ikke bare et sted å bo

Et eget hjem. Støtte i hverdagen. Orden på økonomien. Dette har stor betydning for livskvaliteten, viser en studie med et stort antall deltagere fra seks norske byer.

Korona fører til den største interne folkevandringen i India siden 1947

1,3 milliarder indere er beordret til å holde seg hjemme, og kollektivtrafikken gjorde bråstopp over natta. Millioner av indere må gå hundrevis av kilometer for å komme seg innenfor egen dør. Nå frykter NMBU-forskere at også en sultkatastrofe skal ramme landet.

Anise Gold-Watts: - Diaré skal ikke være dødelig

NMBU-studenten Anise Gold-Watts er involvert i «Project SHINE», hvor målet er å forbedre sanitær- og hygieneforhold for ungdom og lokalsamfunn i India. Les mer om prosjektet og la deg inspirere til å studere folkehelseviteskap!

Om instituttet

Institutt for folkehelsevitenskap har som mål å bidra til å styrke kunnskapen om miljø- og samfunnsforhold som påvirker folkehelsen. I tett kontakt med hverandre skaper studenter og vitenskapelige ansatte et interessant og stimulerende fagmiljø.

Strategi 2019-2023 (pdf)

Ansatte ved instituttet

Kontaktinformasjon:

Fredrik Dahlsvei 15
Postboks 5003 NMBU
1432 Ås
Se større kart i Google Maps

Følg oss på sosiale medier