Aktuelt

Mange mennesker føler ro i kontakt med dyr på grunn av reduksjon av stresshormoner i kroppen, forteller NMBU-forsker Ingeborg Pedersen.

Dyrene på gården bidrar positivt til folkehelsen

Norges første kurs om hvordan kontakt og aktivitet med gårdsdyr kan bedre menneskers helse, tilbys på NMBU.

Belgfrukter er samlebetegnelsen på bønner, linser, erter og kikerter. De egner seg i mange slags retter, varme som kalde.

Belgfrukter gjør middagen din sunnere

Innvandrerkvinner fra Sørøst-Asia skal bidra til at det blir flere bønner, linser og kikerter på norske middagstallerkener.

Ole Trygve Stigen fra Folkehelseinstituttet (FHI) var en av innlederne under festmarkeringen på Ås Campus.

Master i folkehelsevitenskap feirer 10 år

10 år er gått siden de første studentene begynte på master i folkehelsevitenskap på NMBU. Det ble feiret med en festmarkering på Campus Ås.

Blodsentrifuge av papir.

Et 5000 år gammelt leketøy gir nytt liv til kampen mot malaria

En blodsentrifuge av papir gjør det enkelt å oppdage sykdommer i områder uten tilgang til elektrisitet. Nå skal den bli en del av verktøykassen til NMBUs SHINE-prosjekt.

Arve Negaard (HIØ), Knut-Johan Rognlien (Østfold fylkeskommune, folkehelsesjef) Camilla Ihlebæk (NMBU/HiØ), Jo Ese (HiØ), Francesco Zambon (WHO Europe Office for Health and Developement, Policy Developement Officer), Simone Tetz (WHO Europe Office for Health and Developement, Administrative Officer)

WHO Europa ønsker å samarbeide med NMBU og HiØ

Verdens Helseorganisasjon Europa er positiv til et samarbeid med NMBU og HiØ om sosiale ulikheter i helse.

Hest og menneske

Hest som helsearbeider

Uttrykket «en real hestekur» har plutselig blitt noe ordentlig positivt. På NMBU skal de nå lære helsepersonell, pedagoger og andre interesserte opp til å benytte hester i helsefremmende arbeid.

ballonger

Master i folkehelsevitenskap feirer 10 år

Alle tidligere og nåværende masterstudenter, undervisere, og alle andre som har jobbet med eller vært tilknyttet studiet er hjertelig velkommen til en faglig festmarkering på Campus Ås 15. september.

SHINE-prosjektet var representert ved Anise Gold-Watts, Tina Paasche, Lise Hovden og Sheri Lee Bastien. De opplevde møtet med kronprinsparet som svært vellykket.

SHINE skinte for kronprinsparet

SHINE-prosjektet stilte opp med lokalprodusert håndsåpe fra Tanzania da de viste frem sitt prosjekt for kronprinsparet. Se bildene her.

I rapporten foreslås det at en kan sette av en bestemt andel av spillemidlene til anleggskategoriene turløyper, turstier og turveier.

Kommunene utnytter ikke spillemidlene godt nok

Til tross for at myndighetene har vektlagt at en større andel av spillemidlene skal gå til egenorganisert fysisk aktivitet, søker ikke kommunene om midler til dette.

Nettportal for norsk forskning på natur og helse.

Nettportal for norsk forskning på natur og helse

En ny nettportal med oversikt over norsk forskning på sammenhenger mellom natur og helse er å finne på NMBU’s nettsider.

Mann på eplefarm

Meningsfulle dager: Demensomsorg på gård

Det antas at rundt 80 000 personer har demens i Norge i dag, og hvert år framover vil mer enn 10 000 nordmenn oppleve å få sykdommen. Fra 2020 vil det være lovpålagt at kommunene skal tilby dagaktiviteter til personer med demens.

– Diabetesbehandlingen handler om mer enn medisiner og behandling. Vi er også avhengige av tillit og god kommunikasjon mellom pasient og behandler, sier Hjellset.

Fremtidens diabetes er her

De nye nasjonale retningslinjene for diabetes gir et helt nytt bilde på hvordan helsetjenesten tilnærmer seg diabetes.