Hvis vi skal skape de endringene som skal til for å nå FNs bærekraftmål må vi benytte oss av ungdommens nye tanker, idéer og energi. SHINE-prosjektet lykkes i å få den tanzaniske ungdommen til å forbedre sanitærforholdene i området. Hva gjorde de for å lykkes?
Etter masterstudiene i folkehelsevitenskap på NMBU ønsket Kjersti Storkmark Rabanal å forske videre på hvordan helse fremmes i befolkningen. Hun jobber i dag med en doktorgrad om hjerte-kar-sykdom hos innvandrere.
En blodsentrifuge av papir gjør det enkelt å oppdage sykdommer i områder uten tilgang til elektrisitet. Nå skal den bli en del av verktøykassen til NMBUs SHINE-prosjekt.
Uttrykket «en real hestekur» har plutselig blitt noe ordentlig positivt. På NMBU skal de nå lære helsepersonell, pedagoger og andre interesserte opp til å benytte hester i helsefremmende arbeid.
Alle tidligere og nåværende masterstudenter, undervisere, og alle andre som har jobbet med eller vært tilknyttet studiet er hjertelig velkommen til en faglig festmarkering på Campus Ås 15. september.
Til tross for at myndighetene har vektlagt at en større andel av spillemidlene skal gå til egenorganisert fysisk aktivitet, søker ikke kommunene om midler til dette.
Det antas at rundt 80 000 personer har demens i Norge i dag, og hvert år framover vil mer enn 10 000 nordmenn oppleve å få sykdommen. Fra 2020 vil det være lovpålagt at kommunene skal tilby dagaktiviteter til personer med demens.