En dag på gården gjør godt for personer med demens

Personer med demens sitter mindre stille, er mer sosialt og fysisk aktive og er i bedre humør på gården enn på dagsenter.

Ta en titt på våre masteroppgaver!

I brosjyren presenteres bachelor- og masteroppgaver som blir lagt frem på gradsdagen 20. juni 2019 ved Fakultet for landskap og samfunn, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Velkommen til fagdag om folkehelse i byen

Hvordan sikre god folkehelse i byene? Oslo kommune og NMBU inviterer til fagdag om folkehelse den 1. mars. Påmeldingsfrist 25. februar.

Norges mest brukte "idrettsanlegg" når ikke opp

Den lokale turveien er landets mest brukte aktivitetsarena – og et av de viktigste og billigste "idrettsanleggene" for folkehelsa. Likevel taper slike anlegg gjennomgående kampen om kroner og arealer, ifølge en fersk NMBU-studie.

Måten nordmenn bruker gravlunder på skiller seg fra andre land

Det å minnes de døde er bare en liten del av hva norske gravlunder brukes til.

Studerer den norske befolkningens helsetilstand

I jobben på Folkehelseinstituttet bidrar tidligere NMBU-student Nora Heyerdahl med nøkkelinformasjon til norske kommuners folkehelsearbeid.

Ta en titt på våre gradsoppgaver!

I denne brosjyren kan du lese om de rundt 130 bachelor- og masteroppgavene som ble presentert på Gradsdagen ved Fakultet for landskap og samfunn våren 2018.

- Jeg bruker kunnskapen fra studiene hver dag

Etter å ha fullført master i folkehelsevitenskap på NMBU fikk Katrine Skalleberg jobb som folkehelsekoordinator i Nes kommune. - Det jeg lærte på masteren er helt avgjørende for jobben jeg gjør, sier hun.

Gradsdagen ble en festdag for studenter og ansatte

En etter én kom studentene lettet ned til Hjerterommet café i Urbygningen med en rose i handa etter vel gjennomført presentasjon av gradsoppgaven. På denne dagen fullførte rundt 130 kandidater studiene ved Fakultet for landskap og samfunn.

Studentene presenterer sine gradsoppgaver på gradsdagen 20.juni. Velkommen!

På gradsdagen torsdag 20. juni 2019 gjennomfører bachelor- og masterkandidater ved Fakultet for landskap og samfunn sine muntlige eksaminasjoner. På denne siden finner du programmet for dagen og informasjon om gradsoppgavene. Presentasjonene er åpne for alle.

7 ting vi lærte da vi skulle lære ungdom å redde verden

Hvis vi skal skape de endringene som skal til for å nå FNs bærekraftmål må vi benytte oss av ungdommens nye tanker, idéer og energi. SHINE-prosjektet lykkes i å få den tanzaniske ungdommen til å forbedre sanitærforholdene i området. Hva gjorde de for å lykkes?

Hva betyr grønne omgivelser for helsa vår?

Grøntområder er viktige helsefremmende faktorer som man bør ta hensyn til i all planlegging.

Kjersti ser på jobben som et stort privilegium

Etter masterstudiene i folkehelsevitenskap på NMBU ønsket Kjersti Storkmark Rabanal å forske videre på hvordan helse fremmes i befolkningen. Hun jobber i dag med en doktorgrad om hjerte-kar-sykdom hos innvandrere.

– En tur på butikken bør regnes som friluftsliv

Forskere fra NMBU og NINA mener gåing til og fra steder i byen er viktig for folkehelsa.

Bønner og linser gjør middagen din sunnere

Innvandrerkvinner fra Sørøst-Asia skal bidra til at det blir flere bønner, linser og kikerter på norske middagstallerkener.

Dyrene på gården bidrar positivt til folkehelsen

Norges første kurs om hvordan kontakt og aktivitet med gårdsdyr kan bedre menneskers helse, tilbys på NMBU.

Velkommen til fagdag om medvirkning

Sammen skal vi skape framtidens bærekraftige byer. Men hvordan? NMBU og Oslo kommune inviterer til fagdag om medvirkning den 16. februar.

Master i folkehelsevitenskap feirer 10 år

10 år er gått siden de første studentene begynte på master i folkehelsevitenskap på NMBU. Det ble feiret med en festmarkering på Campus Ås.

Et 5000 år gammelt leketøy gir nytt liv til kampen mot malaria

En blodsentrifuge av papir gjør det enkelt å oppdage sykdommer i områder uten tilgang til elektrisitet. Nå skal den bli en del av verktøykassen til NMBUs SHINE-prosjekt.

WHO Europa ønsker å samarbeide med NMBU og HiØ

Verdens Helseorganisasjon Europa er positiv til et samarbeid med NMBU og HiØ om sosiale ulikheter i helse.

Hest som helsearbeider

Uttrykket «en real hestekur» har plutselig blitt noe ordentlig positivt. På NMBU skal de nå lære helsepersonell, pedagoger og andre interesserte opp til å benytte hester i helsefremmende arbeid.

Master i folkehelsevitenskap feirer 10 år

Alle tidligere og nåværende masterstudenter, undervisere, og alle andre som har jobbet med eller vært tilknyttet studiet er hjertelig velkommen til en faglig festmarkering på Campus Ås 15. september.

SHINE skinte for kronprinsparet

SHINE-prosjektet stilte opp med lokalprodusert håndsåpe fra Tanzania da de viste frem sitt prosjekt for kronprinsparet. Se bildene her.

Kommunene utnytter ikke spillemidlene godt nok

Til tross for at myndighetene har vektlagt at en større andel av spillemidlene skal gå til egenorganisert fysisk aktivitet, søker ikke kommunene om midler til dette.

Nettportal for norsk forskning på natur og helse

En ny nettportal med oversikt over norsk forskning på sammenhenger mellom natur og helse er å finne på NMBU’s nettsider.

Meningsfulle dager: Demensomsorg på gård

Det antas at rundt 80 000 personer har demens i Norge i dag, og hvert år framover vil mer enn 10 000 nordmenn oppleve å få sykdommen. Fra 2020 vil det være lovpålagt at kommunene skal tilby dagaktiviteter til personer med demens.

Fremtidens diabetes er her

De nye nasjonale retningslinjene for diabetes gir et helt nytt bilde på hvordan helsetjenesten tilnærmer seg diabetes.