Hyttefelt Sandvand

Kraftig oppgjør med den norske hyttedrømmen

Det norske hyttemarkedet er ikke bærekraftig. Det kan ikke fortsette slik, sier Rasmus Steffansen i sin doktorgradsavhandling. Han tar et kraftig oppgjør med dagens norske hyttedrøm og mener det bør innføres en nasjonal hytteplan for å begrense utviklingen.

Studentene gir ekspertråd i bysimulatorspillet Cities:Skylines

Se studentene bygge fremtidens Oslo!

Cities: Skylines er et av de heftigste bysimulasjonsspillene som finnes. Men hvordan håndterer spillet å møte fremtidens byutviklingseksperter? Vi lot våre studenter gå løs på Hovinbyen i Oslo, som er Norges største byutviklingsomårde.

Presentasjonsteknikk

Gradsoppgavepresentasjoner i april og mai

Fakultet for landskap og samfunn innviterer i april og mai til gradsoppgavepresntasjoner som er åpne for alle interesserte.

elbil

– Teknologien kan ikke redde oss fra klimakatastrofe

Energieffektiv teknologi er vel og bra, men også forbruket må ned hvis det skal være mulig å nå klimamålene, mener forskerne bak en fersk studie om lavutslippssamfunnet.

Jo tettere folk bor, jo mer fornøyde er de med nabolaget, viser to nye studier.

Derfor er byfolk lykkeligst

Folk som bor tett i byen, er mer fornøyd med det sosiale livet sitt enn de som bor i nabolag med færre folk, viser ny forskning.

Frankrike er et populært studieland for studenter. Nå har NMBU opprettet en utvekslingsavtale med høyskolen Sciences Po Rennes. I Caen ligger en av høyskolens to campuser.

NMBU etablerer samarbeid med Sciences Po Rennes i Frankrike

Nå kan studenter fra by- og regionplanlegging, eiendom og Noragric søke utveksling til den prestisjefylte høyskolen Sciences Po Rennes i Frankrike.

Hvete er den viktigste matkorn-arten i Norge, men i gjennomsnitt er det bare litt over 50 % av mathveten vår av norsk produksjon.

Følg diskusjonen om opsjonsavtaler for landbruksareal

Vil et forbud mot opsjonsavtaler for landbruksareal styrke jordvernet? Les meningsutvekslingen mellom doktorgradsstipendiat Kristine Lien Skog fra Institutt for by- og regionplanlegging og dosent Fredrik Holth ved Institutt for eiendom og juss.

Bærekraftig

Velkommen til fagdag om medvirkning

Sammen skal vi skape framtidens bærekraftige byer. Men hvordan? NMBU og Oslo kommune inviterer til fagdag om medvirkning den 16. februar.

Politikerne som sitter i nasjonalpark-styrene må se muligheten til å kople bruk og vern, mener Knut Bjørn Stokke.

Samarbeid på tvers av vernegrenser

Det pågående arbeidet med besøksstrategier for nasjonalparker og deres randsoner er en gylden anledning til å få kommunene sterkere på banen for å sikre helhetlig forvaltning av natur og reiseliv på tvers av vernegrensene, skriver BIOTOUR-forsker Knut Bjørn Stokke i en kronikk.

22. november feirer vi vårt 50-årsjubileum, og du er invitert.

BYREG 50 år: Velkommen til fest- og fagdag

I 1967 ble det første utdanningstilbudet i arealplanlegging etablert på Ås. Siden den gang har fagmiljøet utdannet stadig nye generasjoner med by- og regionplanleggere og har gjennom forskningsaktiviteten satt tydelig preg på utviklingen av norske regioner, byer og tettsteder. 22. november feirer vi vårt 50-årsjubileum, og du er invitert.

Urbant landbruk som miljøtiltak i byplanlegging blir et av temaene på konferansen.

Nytt forskningsprosjekt om urbant landbruk skal heve livskvaliteten i norske byer

Forskningsrådets nye initiativ BYFORSK deler ut 70 millioner til seks nye, tverrfaglige byprosjekter, blant annet til NMBUs prosjekt om urbant landbruk.

I rapporten foreslås det at en kan sette av en bestemt andel av spillemidlene til anleggskategoriene turløyper, turstier og turveier.

Kommunene utnytter ikke spillemidlene godt nok

Til tross for at myndighetene har vektlagt at en større andel av spillemidlene skal gå til egenorganisert fysisk aktivitet, søker ikke kommunene om midler til dette.

Studentane fekk møte ei engasjert lokalbefolkning og dyktige fagfolk som var villige til å dele av sine kunnskapar, relasjonar og verdiar knytt til dette internasjonalt anerkjente fjordlandskapet.

Store mogelegheiter i Geirangerfjorden verdsarvområde

I fjor reiste 34 NMBU-studentar til Stranda og Norddal kommunar for å studere strategisk landskapsplanlegging i verdsarvområdet. Resultatet er ei real gåvepakke for dei som ynskjer å vidareutvikle dette spennande fjordlandskapet. Les studentane sine tankar om framtida her.

Et kjernepunkt i prosjektet er å kople samfunnsvitenskapelige og juridiske perspektiver for å kaste nytt lys over muligheter og barrierer for å oppnå en integrert forvaltning og planlegging av kystsonen.

Forsker på kystsonen

«PlanCoast» et nytt forskningsprosjekt som kaster lys over betingelser for integrert og bærekraftig forvaltning og planlegging av kystsonen, hvor sjø- og landområdene skal bli sett i sammenheng.

Aesop foreningens logo

By- og regionplanlegging får europeisk anerkjennelse

Masterprogrammet er blitt tildelt "AESOP CERTIFICATE OF QUALITY" etter en grundig gjennomgang av programmets innhold og undervisningsmetoder.