Stiller spørsmål ved Oslos sosiale bærekraft

Prioritering av miljømessig bærekraft ved urban fortetting kan føre til sosial ekskludering. Det er konklusjonen i Rebecca Cavicchias  doktorgradsarbeid ved NMBU.

Velkommen til høstens åpne forelesninger i IMPULS-serien 2022

Nye impulser i byutvikling og landskapsarkitektur.

SITRAP i finale om fremragende utdanning

Seks søkere går videre til finale i konkurransen om å bli nye sentre for fremragende utdanning.

Vi må lære å bygge byer på nytt

– I dagens fortettingspolitikk har vi mista viktig kunnskap om kompakt bybygging og korleis ein bygger relasjonen mellom bygning og gate, seier Anja Standal i ei ny PhD-avhandling frå Institutt for by- og regionutvikling .

Landskap under press

– Studentene jobber på tvers av fag, noe som er viktig i arbeidslivet. Her kan du se en presentasjon av studentoppgaver i regional landskapsplanlegging og lokalsamfunnsutvikling høsten 2021.

Millionstøtte til studentinitiativ

De samarbeider med næringsliv, fagfolk og hverandre og skaper sin egen arbeidspraksis. Nå har Urban Lab fått støtte fra myndighetene.

Den norske hytta har blitt klimaversting

Hyttelivet er ikke lenger bærekraftig. Nå ser forskerne på hvordan styrket planleggingsarbeid i staten, fylkeskommunene og kommunene kan endre utviklingen.

– Man kan ikke lese seg til god medvirkning

Studenter i planleggingsfag trenger praktisk erfaring ved å få delta i reelle medvirkningsprosjekter. SAMBED-prosjektet skal gi studentene denne erfaringen.

Norske kyst- og sjøområde under press

85 % av alle søknadar om dispensasjon for å få byggje i strandsona blir innvilga, etter Sivilombudsmannens undersøking. Den store delen innvilga dispensasjonar blir og stadfesta i ei fersk masteroppgåve ved NMBU. Strandsona vår står i fare for å bli bygd ned.

Video: Hvordan jobber NMBU-studenter med byutvikling?

Se hvordan studenter i landskapsarkitektur, by- og regionplanlegging og eiendomsutvikling jobber sammen om tomteutvikling i Oslo.

Ny podcast om teknologi og byplanlegging

Med podcasten Rom for utvikling kan du holde deg oppdatert på teknologiutviklingen innen byplanlegging. Nye episoder hver uke.

Fjordlandskap under press - hvordan ivareta og utvikle fellesskapsinteresser?

Presentasjon av studentprosjekter fra masterkurs i regional landskapsplanlegging og lokalsamfunnsutvikling, høsten 2020.

IMPULS-serien 2021

Gikk du glipp av fjorårets forelesninger? Se dem her.

Utvikler ny teknologi for arealplanlegging i verdensarvområder

I prosjektet Twin Fjord, hvor NMBU deltar, skal forskerne utvikle ny teknologi som gjør det lettere å legge til rette for bærekraftig arealplanlegging.

Svært populære studieprogrammer ved NMBUs Fakultet for landskap og samfunn

Fakultet for landskap og samfunn har NMBUs 3., 6., 7., 9., og 15. mest populære studieprogrammer, viser ferske tall fra Samordna opptak. – Dette er svært gledelige tall og viser at vi har gode og samfunnsrelevante studieprogram, sier dekan Eva Falleth.

Andreas trodde lenge han ville bli arkitekt, men så oppdaget han by- og regionplanlegging på NMBU

Bare noen uker etter at jeg begynte, konkluderte jeg med at by- og regionplanlegging var perfekt for meg. Klassemiljøet var fantastisk, fagene var spennende, og jussen var ikke noe stort problem. Nå skal jeg snart ut i jobb, og det er gode muligheter til å jobbe omtrent hvor jeg vil og med hva jeg vil.

Folk flest trives ikke med moderne arkitektur

Det viser en fersk studie hvor forskerne har tatt i bruk siste skrik innen virtuell virkelighets-teknologi (VR).

LANDSAM samarbeider med OsloBIENNALEN om kunst i offentlige rom

OsloBIENNALEN har en forskningsbasert tilnærming til hvordan kunst inngår i offentlige rom. LANDSAM er tilknyttet biennalen gjennom forskningsgruppa Terrotorialisering og metoder i planlegging (T&MP).

Ta en titt på våre gradsoppgaver!

I brosjyren presenteres bachelor- og masteroppgaver som blir lagt frem på gradsdagen 20. juni 2019 ved Fakultet for landskap og samfunn, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Er det egentlig sant at de som bor nærmest sentrum er de mest fysisk aktive?

Lenge har det vært en utbredt oppfatning at det er de som bor sentralt i byene som er mest fysisk aktive. Nå kommer det forskning som slår hull på den myten.

Utfordrer tradisjonell undervisning med nye metoder

For å kunne spille en aktiv rolle i omstilling kreves en holdning til kunnskap som er fremtidsorientert og som blir til mens man handler, mener NMBU-professor Elin Børrud, som utvikler innovative undervisningsopplegg for sine studenter.

Feltarbeid i Trysil

Strategisk landskapsplanlegging i Trysil kommune: Fra 24 til 28 september 2018 var 39 masterstudenter i landskapsarkitektur, by- og regionplanlegging og naturbasert reiseliv i Trysil for å gjennomføre feltarbeid.

Velkommen til fagdag om folkehelse i byen

Hvordan sikre god folkehelse i byene? Oslo kommune og NMBU inviterer til fagdag om folkehelse den 1. mars. Påmeldingsfrist 25. februar.

Lyst til å studere et semester i Italia?

Nå er det inngått ny utvekslingsavtale mellom NMBU og universitetet i Bolzano, nord i Italia. Avtalen er spesielt rettet mot studenter ved Eiendom og By- og regionplanlegging, men kan også passe for andre LANDSAM-studenter. Søknadsfristen er 1.februar 2019 for de som vil på utveksling i undervisningsåret 2019-20.

Nye kommuner med «nedlagte» kommunesentre: Hva slags urbanitet? Hvilken rolle?

NMBU og Kristiandsand kommune inviterer til åpent møte om by- og tettstedsutvikling i forbindelse med at en rekke kommuner slås sammen i januar neste år. Hvilken rolle skal det gamle kommunesenteret ha? Hvordan planlegge for en rolleendring i tettsstedstrukturen? Stedsutvikling eller konsolidering?