– I dagens fortettingspolitikk har vi mista viktig kunnskap om kompakt bybygging og korleis ein bygger relasjonen mellom bygning og gate, seier Anja Standal i ei ny PhD-avhandling frå Institutt for by- og regionutvikling .
– Studentene jobber på tvers av fag, noe som er viktig i arbeidslivet. Her kan du se en presentasjon av studentoppgaver i regional landskapsplanlegging og lokalsamfunnsutvikling høsten 2021.
Hyttelivet er ikke lenger bærekraftig. Nå ser forskerne på hvordan styrket planleggingsarbeid i staten, fylkeskommunene og kommunene kan endre utviklingen.
Studenter i planleggingsfag trenger praktisk erfaring ved å få delta i reelle medvirkningsprosjekter. SAMBED-prosjektet skal gi studentene denne erfaringen.
85 % av alle søknadar om dispensasjon for å få byggje i strandsona blir innvilga, etter Sivilombudsmannens undersøking. Den store delen innvilga dispensasjonar blir og stadfesta i ei fersk masteroppgåve ved NMBU. Strandsona vår står i fare for å bli bygd ned.
I prosjektet Twin Fjord, hvor NMBU deltar, skal forskerne utvikle ny teknologi som gjør det lettere å legge til rette for bærekraftig arealplanlegging.
Fakultet for landskap og samfunn har NMBUs 3., 6., 7., 9., og 15. mest populære studieprogrammer, viser ferske tall fra Samordna opptak. – Dette er svært gledelige tall og viser at vi har gode og samfunnsrelevante studieprogram, sier dekan Eva Falleth.
Bare noen uker etter at jeg begynte, konkluderte jeg med at by- og regionplanlegging var perfekt for meg. Klassemiljøet var fantastisk, fagene var spennende, og jussen var ikke noe stort problem. Nå skal jeg snart ut i jobb, og det er gode muligheter til å jobbe omtrent hvor jeg vil og med hva jeg vil.
OsloBIENNALEN har en forskningsbasert tilnærming til hvordan kunst inngår i offentlige rom. LANDSAM er tilknyttet biennalen gjennom forskningsgruppa Terrotorialisering og metoder i planlegging (T&MP).
I brosjyren presenteres bachelor- og masteroppgaver som blir lagt frem på gradsdagen 20. juni 2019 ved Fakultet for landskap og samfunn, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).
Lenge har det vært en utbredt oppfatning at det er de som bor sentralt i byene som er mest fysisk aktive. Nå kommer det forskning som slår hull på den myten.
For å kunne spille en aktiv rolle i omstilling kreves en holdning til kunnskap som er fremtidsorientert og som blir til mens man handler, mener NMBU-professor Elin Børrud, som utvikler innovative undervisningsopplegg for sine studenter.
Strategisk landskapsplanlegging i Trysil kommune: Fra 24 til 28 september 2018 var 39 masterstudenter i landskapsarkitektur, by- og regionplanlegging og naturbasert reiseliv i Trysil for å gjennomføre feltarbeid.
Nå er det inngått ny utvekslingsavtale mellom NMBU og universitetet i Bolzano, nord i Italia. Avtalen er spesielt rettet mot studenter ved Eiendom og By- og regionplanlegging, men kan også passe for andre LANDSAM-studenter. Søknadsfristen er 1.februar 2019 for de som vil på utveksling i undervisningsåret 2019-20.
NMBU og Kristiandsand kommune inviterer til åpent møte om by- og tettstedsutvikling i forbindelse med at en rekke kommuner slås sammen i januar neste år. Hvilken rolle skal det gamle kommunesenteret ha? Hvordan planlegge for en rolleendring i tettsstedstrukturen? Stedsutvikling eller konsolidering?
Kristiansand, Søgne og Sogndalen kommuner skal slås sammen. I et helt år skal NMBU-studenter analysere, planlegge og utforske mulighetene som finnes for den nye storkommunen.
– Vi har egentlig mange gode kriterier for å planlegge byrom som folk trives i. Allikevel ser vi stadig hvordan papirflotte byrom ikke funker i praksis. Å planlegge for en mangfoldig urban atmosfære kan være linken vi har savnet, skriver førsteamanuensis Harpa Stefansdottir ved Institutt for by- og regionplanlegging i denne kronikken
I august neste år går det 9. symposiumet for nordisk forskning på by- og regionplanlegging av stabelen. Hvilke utfordringer står Norden ovenfor når by og land skal planlegges for fremtiden? Påmeldinger er nå åpen.