Forskningsgrupper på Institutt for eiendom og juss

Jordskifte, eiendomsutvikling og eiendomsregistrering

Gruppen har som formål å samle og fremme forsknings- og formidlingsaktiviteten ved Institutt for eiendom og juss innen jordskifte, eiendomsutvikling og eiendomsregistrering. Vi ønsker å trekke mastergradsstudentene aktivt inn i pågående forskningsprosjekter.

Plan, grunnerverv og ekspropriasjon

Gruppen har som formål å samle og fremme forsknings- og formidlingsaktiviteten ved Institutt for eiendom og juss innen grunnerverv og ekspropriasjon, samt de sidene ved plan som er relevante ved grunnerverv og ekspropriasjon.

Pågående forskningsprosjekt hvor Institutt for eiendom og juss bidrar:

FUTGRAZE - Mot ei framtid for utmarksbeitet

Utskiftningsloven 200 år - aktiviteter:

• Institutt for eiendom og juss har en forelesningsserie om jordskifte på til sammen 200 minutter fordelt på flere dager høsten 2021.
  • Fellesprosjekt med Vestlandsk forskargruppe for eigedomshistorie om utskiftningskartene fra 1821 - 1858.

Møter og arrangement i 2021:

Onsdag 13. januar Jordskifterettens saksbehandlingsregler - forslag til forenkling og økt fokus på effektivitet. Jordskifterettsleder Øystein Bjerva holder innlegg med utgangspunkt i en rapport som ble levert til Domstolkommisjonen. Tid: kl. 12.15. Sted: Zoom

Onsdag 27. januar - Oppgaver inn i og ut av jordskifteretten. Jordskiftelagdommer Magne Reiten holder innlegg med utgangspunkt i en rapport som ble levert til Domstolkommisjonen. Tid: kl. 12.15. Sted: Zoom

Onsdag 10. februar - Erfaringer som jordskiftelagdommer i lagmannsretten. Jordskiftelagdommer Liv Nergaard fra Hålogaland lagmannsrett orienterer. Tid: kl. 12.15. Sted: zoom.

Tirsdag 23. februar - Hva lærte du av oss og hva kan vi lære av deg? Gina Marie Qvale er utviklingsleder i Rambøll. Qvale har master i eiendom og gikk ut i 2017. Hun sitter nå i styret for Rambøll. Tid: kl. 12.15 til 13.30. Sted: Zoom.

Mandag 22. mars - Midtveisseminar for ph.d.-student Birgitte Akerhaugen. Opponent professor Jørn Øyrehagen Sunde, Universitetet i Oslo, Juridisk fakultet. Tid: kl. 12.00 til 15.00. Sted: Zoom

Onsdag 7. april - Om forskningsorganisering og vegen fram til RG score 35.55. Professor Stein Terje Holden ved Handelshøyskolen NMBU innleder. Tid: kl. 13.30-14.30. Sted: Zoom.

Onsdag 12. mai - Finansielle kriser og ustabilitet i langvarige formueposisjoner. Professor emr. Sverre Knutsen, BI - Institutt for rettsvitenskap og styring. Tid: kl. 12.15-14.00. Sted: Zoom

Debatt:

Karl Arne Utgård i Sagat, 18. februar 2021: Om professor Ravna og jordutvisningsresolusjonen 1775.

Ny forskning og publisering ved Institutt for eiendom og juss:

Forskning registrert i Cristin 2021

Et viktig satsingsområde ved Institutt for eiendom og juss:

Gjennomførte bokprosjekter og redigerte tidsskrifter

Nye artikler/ rapporter:

Holth, F. (2021). Domstolenes kontroll med innholdet i utbyggingsavtaler – Hvor langt kan og bør domstolene gå i prøvingen av innholdet i utbyggingsavtaler etter plan- og bygningsloven? I: Hansson, A.G. (red.). Papers in Honour of Thomas Kalbro on the Occasion of his 70th Birthday, s. 218-231.

Sky, P.K. and Elvestad, H.E. (2021). Land consolidation cases relating to grazing arrangements. Centre for Land Tenure Studies, Working Paper no. 02/21.

Faste medlemmer i forskningsgruppene:

Birgitte Akerhaugen
 (Registrering i Cristin)

Lars Baklund (Registrering i Cristin)

Einar Bergsholm (Registrering i Cristin)

Knut Boge (Registrering i Cristin)

Sølve Bærug (Registrering i Cristin)

Helén Elisabeth Elvestad (Registrering i Cristin) (Instituttleder)

Einar Hegstad (Registrering i Cristin) (Kontaktperson eiendomsregistrering)

Cathrine Liss Hoddevik (Registrering i Cristin)

Erling Dokk Holm (Registrering i Cristin)

Terje Holsen (Registrering i Cristin) (Kontaktperson eiendomsutvikling)

Fredrik Holth (Registrering i Cristin) (Kontaktperson plan, grunnerverv og ekspropriasjon)

Ingrid Wang Larsen (Registrering i Cristin)

Per Kåre Sky (Registrering i Cristin) (Kontaktperson jordskifte)

Håvard Steinsholt (Registrering i Cristin)

Gunnhild Storbekkrønning Solli (Registrering i Cristin

Steinar Taubøll (Registrering i Cristin)

Gunnar Tenge (Registrering i Cristin)

Veronica Trygstad (Registrering i Cristin)

Heidi Udnes (Registrering i Cristin)

Andre medlemmer:

Sæmund Stokstad (Registrering i Cristin) (Jordskiftedommer Indre Sogn jordskifterett og Ph.D-student)

Karl Arne Utgård (Registrering i Cristin) (gjesteforsker og tidligere høyesterettsdommer)

Internasjonal aktivitet:

Nordisk samarbeid med våre søsterinstitusjoner

Oversikt over internasjonale konferanser mv.

Centre for Land Tenure Studies (CLTS) på NMBU.

Arkiv:

Forskning registrert i Cristin 2020 (Institutt for eiendom og juss)

Forskning registrert i Cristin 2019 (Institutt for eiendom og juss)

Forskning registrert i Cristin 2018 (Institutt for eiendom og juss)

Forskning registrert i Cristin 2017 (Institutt for eiendom og juss)

Aktiviteter i forskergruppen 2020 (Jordskifte, eiendomsutvikling og eiendomsregistrering og Plan, grunnerverv og ekspropriasjon)

Aktiviteter i forskergruppen 2019 (Jordskifte, eiendomsutvikling og eiendomsregistrering)

Aktiviteter i forskergruppen 2018 (Jordskifte, eiendomsutvikling og eiendomsregistrering)

Aktiviteter i forskergruppen 2017 (Jordskifte, eiendomsutvikling og eiendomsregistrering)

Published 20. august 2019 - 10:12 - Updated 12. April 2021 - 10:27