Virtuell vandring i verdens kulturarv

  • Den 24. september er NMBUs VR-lab åpen for publikum. Foredraget er en del av en serie vandringer som inngår i programmet for 100 år med norsk landskapsarkitektur i 2019.

    Den 24. september er NMBUs VR-lab åpen for publikum. Foredraget er en del av en serie vandringer som inngår i programmet for 100 år med norsk landskapsarkitektur i 2019.

    Foto
    NMBU

Professor Ramzi Hassan gjenskaper kulturarven i NMBUs VR-lab. Slik kan vi tre inn i gamle byggverk på Vestbredden, og se hvordan byggene så ut da det var nye. Den 24. september inviteres publikum inn for å se kulturarven med egne øyne.

Virtuell vandring i verdens kulturarv

Ramzi Hassan har gjenskapt byggverkene ved hjelp av droner og såkalt digital fotogrammetri. Ved hjelp av VR-teknologi kan vi nå tre inn det som vanligvis er utilgjengelig landskap.

- I dag ødelegges viktige kulturminnesteder verden over på grunn av krigføring og plyndring, men også fordi turister og andre besøkende plukker med seg suvenirer fra ruinene, forklarer Ramzi Hassan i Teknisk Ukeblad.

Tilbakemeldingen på Hassans arbeid har så langt høstet lovord fra både lokalbefolkningen i Jeriko på Vestbredden og fra FN. På sikt har Hassan som mål å  lage en stor, digital plattform fylt med kulturminner fra hele verden i form av et VR-bibliotek. Biblioteket skal være åpent tilgjengelig for alle.

NB! Det er begrenset antall plasserpå vandringen.
Påmelding

Vandringen er på engelsk.

Se videoRamzi Hassan bruker VR-teknologi som verktøy for å bevare kulturarv

Les mer om prosjektet NMBUs VR-labs hjemmeside

________________________________

Vandringen er en del av programmet for feiringen av 100 år med norsk landskapsarkitektur. Europas første utdanning i landskapsarkitektur ble etablert på Norges Landbrukshøyskole på Ås (i dag NMBU) i 1919.
Kalender for vandringer med landskapsarkitekter som guide, 2019

 

Hassan har blant annet rekonstuert et palass i Jeriko på Vestbredden.

Foto
NMBU

Med 3D-moddelering kan tapt kulturarv gjenskapes.

Foto
NMBU

 

Published 11. september 2019 - 10:55 - Updated 11. september 2019 - 19:09