presentasjon

Presentasjon av gradsoppgaver

Studentene ved Fakultet for landskap og samfunn forsker på veldig mye forskjellig i løpet av et år. Når oppgavene er ferdige legger studentene frem sine master- og bacheloroppgaver. Sjekk programmet for hvilken oppgaver som skal presenteres nå i januar. Det er åpent for alle.

IPCC

NMBU-professorer nominert til FNs klimapanel

NMBUs Arild Angelsen, Tor A. Benjaminsen og Siri Eriksen er tre av 84 forskere og eksperter fra norske institusjoner som er kandidater til arbeidet med FNs klimapanels sjette hovedrapport.

Ettersom gåturen er en fysisk aktivitet som appellerer til de fleste, bør det være en sentral del av urban planlegging å legge forholdene til rette for de daglige gåturene, konkluderer forskerne bak to ny studier fra Norsk institutt for naturforskning (NINA) og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU

– En tur på butikken bør regnes som friluftsliv

Forskere fra NMBU og NINA mener gåing til og fra steder i byen er viktig for folkehelsa.

Naturområder i rundt Geilo er en av områdets store styrker, men trues i dag av stadig større hytteutbygging og utvidelse av alpinalegg, er en av temaene som blir problematisert i oppgavene.

NMBU-studenene hjelper Hol kommune med fremtiden

Hol kommune er i gang med å revidere kommuneplanens samfunnsdel. Masterstudentene på «Strategisk landskapsplanlegging» synes dette var en glimrende anledning til å legge høstens feltstudier til nettopp Hol kommune.

Frankrike er et populært studieland for studenter. Nå har NMBU opprettet en utvekslingsavtale med høyskolen Sciences Po Rennes. I Caen ligger en av høyskolens to campuser.

NMBU etablerer samarbeid med Sciences Po Rennes i Frankrike

Nå kan studenter fra by- og regionplanlegging, eiendom og Noragric søke utveksling til den prestisjefylte høyskolen Sciences Po Rennes i Frankrike.

Shai Divon.

Shai Divon er ny instituttleder på Noragric

Den 1. januar tar Shai Divon tar over stafettpinnen etter Poul Wisborg som leder på Institutt for internasjonale miljø- og utviklingsstudier, Noragric.

Arbeidere i terrorplagede petrostater, foren eder!

Noragric PhD alumna Camilla Houeland i Morgenbladets 'Doktoren svarer' serie.

I desember 2016 mottok den colombianske presidenten, Juan Manuel Santos, Nobels fredspris for fredsprosessen i Colombia. I året etter har 56 sosiale ledere mistet livet og den colombianske regjeringen fortsetter å snakke om disse drapene som om de var tilfeldige fenomener, ifølge Cornelia Helmcke.

Politiske mord forblir ustraffet i Colombia

For ett år siden var den colombianske presidenten i Oslo rådhus for å ta imot Nobels fredspris. Fredsavtalen mellom regjeringen og landets største geriljagruppe FARC-EP var nettopp signert. Men løftene har ikke blitt holdt, skriver Noragric-stipendiat Cornelia Helmke.

Beste foreleser

Nikolai Winge ble semesterets beste foreleser

Det var en overrasket og svært glad Nikolai Winge som tok imot prisen for semesterets beste foreleser sist uke. – Anerkjennelsen fra studentene betyr veldig mye for meg, sierden populære foreleseren.