Utvikler ny teknologi for arealplanlegging i verdensarvområder

I prosjektet Twin Fjord, hvor NMBU deltar, skal forskerne utvikle ny teknologi som gjør det lettere å legge til rette for bærekraftig arealplanlegging.

Gradsoppgavepresentasjoner - 2021

Velkommen til gradsoppgavepresentasjoner ved Fakultet for landskap og samfunn.

Utendørsarealer og natur motvirker depresjon under COVID-19

Ny forskning viser at myndighetene bør gi innbyggerne mulighet til å tilbringe tid ute, som et psykisk helsefremmende tiltak, selv om nye nedstengningstiltak skulle bli innført.

Siri Eriksen en av de mest sitert i tidsskriftet Climate Policy

Artikkelen fra 2007 er blant tidsskriftets topp 20 leste de siste 20 årene.

Nye æresmedlemmer i NLA

Norske landskapsarkitekters forening har nylig utnevnt tre æresmedlemmer - alle tre fra Institutt for landskapsarkitektur. Vi gratulerer!

– Å bygge fred starter med et frø

– Men det er viktig at Nobelkomiteen ikke bidrar til å gjøre mat til et sikkerhetsspørsmål, sier NMBU-forsker Ola Westengen om dagens utdeling av Nobels fredspris 2020 til World Food Programme.

Reddet matfrø fra krigsherjet land

Frø fra Syria har funnet en trygg havn på Svalbard og er nå tilgjengelig for bønder og planteforskere over hele verden, forteller NMBUs Ola Westengen.

Velkommen til høstens åpne forelesninger i IMPULS-serien 2020

Bli med for nye impulser innen byutvikling og landskapsarkitektur.

Plantevalg i grøntanlegg - hvordan kan vi bevare og bruke det biologiske mangfoldet?

Velkommen til to dager med spennende foredrag, omvisninger og diskusjoner om utvalgsarbeid og nye krav til plantematerialet i grøntanlegg.

Vitenparken, 23. og 24. september 2020

5 tips til deg som studerer hjemme

– Vær en god, effektiv og lat student! Pausene er avgjørende for å klare seg med hjemmestudier, forteller ekspert.

Korona, smitte mellom dyr og mennesker og én helse

Visste du at pandemier nesten alltid begynner med overføring av en mikrobe fra dyr til menneske?

Demensomsorg på gård gir god livskvalitet

Meningsfulle oppgaver, mer fysisk aktivitet og tid ute i naturen bidrar positivt, viser ny forskning.

Nobels fredspris går til Verdens matvareprogram

– En gledelig nyhet, sier professor Ruth Haug, ekspert på internasjonal matvaresikkerhet.

- Han har ei ekte planteinteresse som blir synleg i alt han gjer

Per Anker Pedersen, førsteamanuensis ved NMBU, fekk i går Plantearvenprisen 2020 for sitt omfattande arbeid for å auke mangfald og innslag av norske plantar i grøntanlegg.

Klimaendringer gjør drikkevannet dårligere

Over 80 prosent av drikkevannet i Norge kommer fra overflatevann som elver og innsjøer. Endringer i klimaet vil kunne påvirke vannkvaliteten i drikkevannskildene og gi utfordringer til renseanleggene. Dessuten kan det være vanskeligere å definere vannkvalitet enn du kanskje tror.

NMBU-student blant finalistene

Tre sterke kandidater har funnet veien til finalen i Aspelin Ramm-prisen, som i sitt sjette år har satt søknadsrekord. Vinneren kåres under Oslo Urban Arena 10.–11. september.

- Besøket understreker hvor viktig forskning og utdanning på grønne kulturminner er

Kulturminneavdelingen i Klima- og miljødepartementet besøkte NMBU for å høre om erfaringer fra forskning og undervisning på kulturarv.

- Bra med variasjon mellom studier og praksis

I høst får førsteårsstudentene på studiene landskapsarkitektur og landskapsingeniør en praktisk start. Sammen med ansatte i Universitetsparken skal de bygge nye gangstier, legge heller og anlegge regnbed som skal ta av for overvann på Campus Ås.

Landskap + arkitektur = sant

Et allerede godt samarbeid blir formalisert når Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) og NMBU inngår en samarbeidsavtale som skal komme både forskningen og utdanningene til gode. - Dette samarbeidet vil styrke begge institusjonene, sier NMBU-rektor Sjur Baardsen.

6 egenskaper som gjør deg ettertraktet i arbeidslivet

Synes du som student at det er mye snakk om «gruppearbeid» og «tverrfaglig samarbeid»? Det er det en god grunn til. Både ny forskning og NMBU-studenter i sommerjobb bekrefter at det faktisk kan være avgjørende for karrieren din etter studiene.

Gravminnene fortsetter å velte til fare for folk som ferdes på gravplassen

Folk har blitt alvorlig skadet av gravminner som velter, og liv har gått tapt. Nå anbefaler forskere lovendringer som gjør det trygt for alle som besøker og jobber på landets gravplasser.

Studenter fornyer Vaterlandsparken i Oslo

Vaterlandsparken skal fornyes, og studenter står bak arbeidet. Byggingen av en ny installasjon vil foregå fra 31. juli til 9. august.

Millionsatsing på innovasjon i jordbruket i Malawi

Utenriksdepartementet har nylig underskrevet en avtale med Kirkens Nødhjelp for å styrke jordbrukssektoren i Malawi. Sammen med Utviklingsfondet, NMBU og en rekke malawiske partnere skal de bidra til innovasjon og nytekning innen jordbruksektoren.

Snart blomstrer studenthagene i det nye utendørslaboratoriet

- Du må bare sette i gang. Jeg var litt nervøs for å starte først, men så er det bare å prøve, forteller Ingrid Josefine Salo Raknes, som går første året ved landskapsarkitektur. Nå titter de aller første spirene opp og belønner innsatsen.

Gratulerer til studentene med gradsoppgaver!

Vi presenterer bachelor- og masteroppgaver 2020 ved Fakultet for landskap og samfunn, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).