Se bildene fra lysvandringen

Rundt 500 besøkende var innom lysvandringen i NMBU-parken 21. november. Her er bildene fra den stemningsfulle kvelden.

Se eldgamle blekksprutfossiler og trær som overlevde Hiroshima-bomben i NMBUs nye geologihage

Steinblokker fraktet med isen fra Jotunheimen til Ås, sandstein som for 400 millioner år siden formet en strand, og kalkstein fra Hadeland med fossiler av langstrakte blekkspruter. Et nytt geologisk klasserom har vokst fram i parken på NMBU.

Ny rapport: Slik kan skolegården gjøre barn og unge mer fysisk aktive

Barn og unge er mindre fysisk aktive enn før. Forskere fra NMBU har studert hvordan uteområdene i norske skoler og barnehager kan bidra til å motvirke den stadig økende inaktiviteten, og skape god helse og trivsel. Det har resultert i oppdaterte anbefalinger for uteområdenes innhold og størrelse.

NMBU-forskere jobber for fred og matsikkerhet i Mali

Sikkerhetsutfordringer, og spesielt matsikkerhet, var på programmet da fredsdelegasjonen fra Mali besøkte NMBU, for å bli kjent med det innovative arbeidet på feltet ved NMBUs institutt for internasjonale miljø- og utviklingsstudier.

Professor i landskapsarkitektur tildelt NMBU æresdoktorat

Professor Kongjian Yu er en av verdens mest anerkjente landskapsarkitekter med et tydelig miljøperspektiv og tverrfaglighet i sitt arbeid. Yu ble tildelt æresdoktorat ved NMBU sist uke.

Aspelin Ramm-prisen 2019: Kan Oslo forberede seg på den neste store flommen?

Etter en sommer med flomkaos i Oslo kunne ikke årets vinner av Aspelin Ramm-prisen vært mer aktuell. Emily Coch Fjeldstad har skrevet en knallsterk masteroppgave om hvilke virkemidler kommunene mangler for å håndtere den neste store flommen.

Lokalt friluftsliv er for dårlig organisert i kommune-Norge

Forskere mener kommunene må jobbe for at folk flest har tilgang til turstier nær sitt eget hjem.

Panelsamtale: Reiseliv og stedsutvikling - to sider av samme sak?

Turistene strømmer til Norge som aldri før. Er Norge forberedt på masseturismen? Hva skal til for å ivareta interessene og skape gode opplevelser for både besøkende og fastboende? Og hvilken rolle kan landskapsarkitekten spille i dette arbeidet? Velkommen til faglige innlegg og panelsamtale om naturbasert reiseliv i Norge, torsdag 17. oktober.

Godt besøkt UTESTEMME-utstilling på Nasjonalmuseet

Nær 23 700 besøkende har sett UTESTEMME-utstillingen om pionerene i norsk landskapsarkitektur på Nasjonalmuseet-Arkitektur.

Virtuell vandring i verdens kulturarv

Professor Ramzi Hassan gjenskaper kulturarven i NMBUs VR-lab. Slik kan vi tre inn i gamle byggverk på Vestbredden, og se hvordan byggene så ut da det var nye. Den 24. september inviteres publikum inn for å se kulturarven med egne øyne.

NMBU kaster ut papirlovene og satser digitalt

Den tradisjonsrike røde boka skal ikke trykkes lenger, og studenter på NMBUs juridiske fag går derfor over til å bruke digitale lover høsten 2019, både som studieverktøy og hjelpemiddel til eksamen.

Staudevandring i NMBU-parken

Universitetsparken på Ås byr på mange forskjellige staudeplantinger til både pryd og nytte. Bli med landskapsarkitekt Corinna S. Clewing på en sensommervandring for å oppdage staudenes mangfoldige verden.

Presentasjoner av gradsoppgaver: august - desember 2019

Velkommen til presentasjoner av gradsoppgaver ved Fakultet for landskap og samfunn. Presentasjonene er åpne for alle.

Beste studentoppgave

Student Pia Olsen Haukali fra Stavanger skrev den beste studentoppgaven ved NMBU i 2018. I oppgaven tar hun opp hvordan kvinner kan bli tryggere dersom byrom utformes på rett måte.

Velkommen til utstilling i NMBU-parken

Hvilke tanker ligger bak utformingen av NMBU-parken? Utstillingen 100 år med norsk landskapsarkitektur er en vandring som viser vei gjennom parkens historie og design. Den står i parken ut året 2019, og alle er velkommen.

LANDSAM samarbeider med OsloBIENNALEN om kunst i offentlige rom

OsloBIENNALEN har en forskningsbasert tilnærming til hvordan kunst inngår i offentlige rom. LANDSAM er tilknyttet biennalen gjennom forskningsgruppa Terrotorialisering og metoder i planlegging (T&MP).

Velkommen til vandring i Gamlebyen gravlund

Landskapsarkitektene Kirsten Lunde og Tore Edvard Bergaust tar deg med på en vandring på en av Oslos mest besøkte gravlunder øst i Oslo, tirsdag 20. august.

En dag på gården gjør godt for personer med demens

Personer med demens sitter mindre stille, er mer sosialt og fysisk aktive og er i bedre humør på gården enn på dagsenter.

Debatt: Snart blir fuglebrettet tomt

Det hjelper ikke bare å strø om seg med insektshotell og fuglekasser når både sentrum og villaområder stadig blir mer grått enn grønt, skriver Tore Edvard Bergaust, leder ved Institutt for landskapsarkitektur, NMBU, i debattinnlegg.

Ta en titt på våre masteroppgaver!

I brosjyren presenteres bachelor- og masteroppgaver som blir lagt frem på gradsdagen 20. juni 2019 ved Fakultet for landskap og samfunn, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Debatt: Turstier for alle – ikke bare turister!

Hvor blir det av satsingen på det lett tilgjengelige friluftslivet der hvor folk flest bor, spør professor i landskapsarkitektur, Kine Halvorsen Thorén, i dette debattinnlegget.

Velkommen til landskapsarkitektenes 100-årstreff

Er du tidligere student i landskapsarkitektur? Da er du velkommen til 100-årstreff! Meld deg på her.

Universitetsparken på NMBU er laboratorium for fremtidens byer

I en vandring i universitetsparken på NMBU får du vite hvordan en stadig mer tettbygd by, og hagen din, kan takle styrtregn for å unngå flom.

– Mediene stiller for få kritiske spørsmål i reindriftssaker

Forsker mener norske journalister ikke gjør nok for å ettergå statens påstander om bærekraftig reindrift.

I slike nabolag trives barna best

Barn som bor i nabolag med grøntområder innenfor 800 meter fra hjemmet er mer aktive, både sosialt og fysisk, viser ny forskning.