Ledige stillinger: Prodekan for forskning og prodekan for undervisning

Fakultet for landskap og samfunn lyser for tiden ut stillingene prodekan for forskning og prodekan for undervisning. Se stillingsutlysningene på jobbnorge.no.

Podcast: Professor Sheri Bastien om å gi verden tilgang til rent vann

Hvordan kan flere liv reddes med noe så (tilsynelatende) enkelt som å gi tilgang til rent vann? Professor Sheri Bastien fra Institutt for folkehelse forteller om sin forskning i NMBU-podden, i anledning verdens vanndag, 22. mars.

Hva betyr grøntområder i byen for helse, trivsel og livskvalitet?

I prosjektet NORDGREEN skal NMBU-forskerne Emma Charlott Nordbø og Geir Aamodt samle data fra seks nordiske kommuner for å kartlegge sammenhengen mellom grøntområder, folks helse og livskvalitet.

Statbyggs studentpris for beste masteroppgave i landskapsarkitektur

Statbyggs studentpris for NMBUs beste masteroppgave i landskapsarkitektur gikk i år til Kaja Wivestad og Reidun Ertzeid for omforming av Smiths kai i Kristiansand.

Video: Hvordan jobber NMBU-studenter med byutvikling?

Se hvordan studenter i landskapsarkitektur, by- og regionplanlegging og eiendomsutvikling jobber sammen om tomteutvikling i Oslo.

Seks ledige PHD-stillinger ved Fakultet for landskap og samfunn

De ledige PHD-stillingene knyttet til fagområdene landskapsarkitektur, arealplanlegging, eiendom og bærekratig økonomi og matsystemer. Frist 6. april.

Folk med nedsatt funksjonsevne har blitt glemt av klimaforskerne

Det finnes knapt forskning som ser på hvordan folk med nedsatt funksjonsevne blir påvirket av klimaendringene. Det vil en gruppe forskere ved NMBU nå gjerne gjøre noe med.

Hva skjer når elver får samme juridiske rettigheter som mennesker?

Siden 2017 har flere av verdens elver blitt anerkjent som juridiske personer, på lik linje med mennesker. Nå skal forskere utforske konsekvensene av denne juridiske nyvinningen.

Nytt fysisk og nettbasert møtested for politisk økologi er lansert

Forskerne bak forumet Political Ecology Forum har denne uken lansert en nettside som skal være et møtested for studenter og akademikere som er interessert i den politiske siden av miljø- og utviklingsspørsmål.

Ledig stilling: Instituttleder ved Institutt for internasjonale miljø og utviklingstudier (Noragric)

Vi søker instituttleder til Institutt for internasjonale miljø- og utviklingsstudier (Noragric) ved Fakultet for landskap og samfunn. Det er en åremålsstilling på fire år, med mulighet for forlengelse i én periode.

NMBU-podden: Marianne Mosberg om militærkuppet i Myanmar

1. februar gjennomførte militæret et statskupp i Myanmar etter anklager om valgfusk. Hvorfor gjorde de det? Og hva skjer videre nå i landet? Hør NMBU-podden med doktorgradsstipendiat Marianne Mosberg om militærkuppet I Myanmar.

Globale utviklingsstudier ved NMBU får toppkarakter av internasjonal komite

—  Denne annerkjennelsen viser at vi er på høyt nivå internasjonalt med utdanningen vi tilbyr innen globale utviklingsstudier, sier professor Morten Jerven.

Ny søknadsfrist for master i folkehelsevitenskap og eiendomsutvikling er 15. april

Vil du studere master i folkehelsevitenskap eller eiendomsutvikling på NMBU? Husk ny søknadsfrist 15. april!

Ny podcast om teknologi og byplanlegging

Med podcasten Rom for utvikling kan du holde deg oppdatert på teknologiutviklingen innen byplanlegging. Nye episoder hver uke.

Intervju: Sjokk og skuffelse etter militærkuppet i Myanmar

Hvordan påvirker militærkuppet drømmene og framtidsutsiktene til folket i Myanmar? Hør intervjuet med doktorgradsstipendiat Marianne Mosberg i NRK Helgemorgen.

Hvordan kan reindrifta tilpasse seg klimaendringene?

Mer ekstremt og uforutsigbar vær, med milde vintre og regn-på-snø, vil sannsynligvis prege arktiske strøk i årene som kommer. Sammen med reineierne skal forskerne i prosjektet CHARTER forsøke å forstå hvordan reindrifta i Arktis best kan tilpasse seg klimaendringene.

Podcast: Levende dyr som medisin for mennesker

Dyr kan hjelpe oss å bli friskere. Pedagoger, helsefagarbeidere, psykologer og en rekke andre yrkesgrupper opplever stort utbytte av å bruke levende dyr som en del av behandlingen. Forsker Ingeborg Pedersen fra Institutt for folkehelsevitenskap forteller hva som skjer med oss når vi møter dyr og hvordan dette kan brukes til å behandle oss.

Klimatilpasning skaper problemer for sårbare befolkningsgrupper

Klimatilpasningsprosjekter i utviklingsland gjør ofte vondt verre for allerede sårbare befolkningsgrupper, viser ny forskning ledet av NMBU.

Fjordlandskap under press - hvordan ivareta og utvikle fellesskapsinteresser?

Presentasjon av studentprosjekter fra masterkurs i regional landskapsplanlegging og lokalsamfunnsutvikling, høsten 2020.

Når klimatilpasningsprosjekter gjør vondt verre

En litteraturgjennomgang ledet av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og Universitetet i Oxford finner at mange internasjonalt finansierte klimatilpasningsprosjekter snarere enn å redusere sårbarheten for klimaendringer faktisk forsterker, flytter eller skaper nye kilder til sårbarhet i utviklingsland.

Utvikler ny teknologi for arealplanlegging i verdensarvområder

I prosjektet Twin Fjord, hvor NMBU deltar, skal forskerne utvikle ny teknologi som gjør det lettere å legge til rette for bærekraftig arealplanlegging.

Siri Eriksen en av de mest sitert i tidsskriftet Climate Policy

Artikkelen fra 2007 er blant tidsskriftets topp 20 leste de siste 20 årene.

Utendørsarealer og natur motvirker depresjon under COVID-19

Ny forskning viser at myndighetene bør gi innbyggerne mulighet til å tilbringe tid ute, som et psykisk helsefremmende tiltak, selv om nye nedstengningstiltak skulle bli innført.

Gradsoppgavepresentasjoner - 2021

Velkommen til gradsoppgavepresentasjoner ved Fakultet for landskap og samfunn.

Nye æresmedlemmer i NLA

Norske landskapsarkitekters forening har nylig utnevnt tre æresmedlemmer - alle tre fra Institutt for landskapsarkitektur. Vi gratulerer!