Aspelin Ramm-prisen 2019: Kan Oslo forberede seg på den neste store flommen?

Etter en sommer med flomkaos i Oslo kunne ikke årets vinner av Aspelin Ramm-prisen vært mer aktuell. Emily Coch Fjeldstad har skrevet en knallsterk masteroppgave om hvilke virkemidler kommunene mangler for å håndtere den neste store flommen.

Presentasjoner av gradsoppgaver - august og september 2019

Velkommen til presentasjoner av gradsoppgaver ved Fakultet for landskap og samfunn. Presentasjonene er åpne for alle.

Godt besøkt UTESTEMME-utstilling på Nasjonalmuseet

Nær 23 700 besøkende har sett UTESTEMME-utstillingen om pionerene i norsk landskapsarkitektur på Nasjonalmuseet-Arkitektur.

Virtuell vandring i verdens kulturarv

Professor Ramzi Hassan gjenskaper kulturarven i NMBUs VR-lab. Slik kan vi tre inn i gamle byggverk på Vestbredden, og se hvordan byggene så ut da det var nye. Den 24. september inviteres publikum inn for å se kulturarven med egne øyne.

NMBU kaster ut papirlovene og satser digitalt

Den tradisjonsrike røde boka skal ikke trykkes lenger, og studenter på NMBUs juridiske fag går derfor over til å bruke digitale lover høsten 2019, både som studieverktøy og hjelpemiddel til eksamen.

Velkommen til utstilling i NMBU-parken

Hvilke tanker ligger bak utformingen av NMBU-parken? Utstillingen 100 år med norsk landskapsarkitektur er en vandring som viser vei gjennom parkens historie og design. Den står i parken ut året 2019, og alle er velkommen.

Flere bøker lanseres i 2019

Norsk landskapshistorie, globale landskapssyn og metoder for undervisning i landskapsarkitektur er stikkord for noen av bøkene som har blitt lansert i jubileumsåret for 100 år med norsk landskapsarkitektur.

Staudevandring i NMBU-parken

Universitetsparken på Ås byr på mange forskjellige staudeplantinger til både pryd og nytte. Bli med landskapsarkitekt Corinna S. Clewing på en sensommervandring for å oppdage staudenes mangfoldige verden.

Beste studentoppgave i 2018

Student Pia Olsen Haukali fra Stavanger skrev den beste studentoppgaven ved NMBU i 2018. I oppgaven tar hun opp hvordan kvinner kan bli tryggere dersom byrom utformes på rett måte.

NMBU-forskere jobber for fred og matsikkerhet i Mali

Sikkerhetsutfordringer, og spesielt matsikkerhet, var på programmet da fredsdelegasjonen fra Mali besøkte NMBU, for å bli kjent med det innovative arbeidet på feltet ved NMBUs institutt for internasjonale miljø- og utviklingsstudier.

Velkommen til vandring i Gamlebyen gravlund

Landskapsarkitektene Kirsten Lunde og Tore Edvard Bergaust tar deg med på en vandring på en av Oslos mest besøkte gravlunder øst i Oslo, tirsdag 20. august.

En dag på gården gjør godt for personer med demens

Personer med demens sitter mindre stille, er mer sosialt og fysisk aktive og er i bedre humør på gården enn på dagsenter.

Debatt: Snart blir fuglebrettet tomt

Det hjelper ikke bare å strø om seg med insektshotell og fuglekasser når både sentrum og villaområder stadig blir mer grått enn grønt, skriver Tore Edvard Bergaust, leder ved Institutt for landskapsarkitektur, NMBU, i debattinnlegg.

Ta en titt på våre masteroppgaver!

I brosjyren presenteres bachelor- og masteroppgaver som blir lagt frem på gradsdagen 20. juni 2019 ved Fakultet for landskap og samfunn, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Debatt: Turstier for alle – ikke bare turister!

Hvor blir det av satsingen på det lett tilgjengelige friluftslivet der hvor folk flest bor, spør professor i landskapsarkitektur, Kine Halvorsen Thorén, i dette debattinnlegget.

Velkommen til landskapsarkitektenes 100-årstreff

Er du tidligere student i landskapsarkitektur? Da er du velkommen til 100-årstreff! Meld deg på her.

Universitetsparken på NMBU er laboratorium for fremtidens byer

I en vandring i universitetsparken på NMBU får du vite hvordan en stadig mer tettbygd by, og hagen din, kan takle styrtregn for å unngå flom.

– Mediene stiller for få kritiske spørsmål i reindriftssaker

Forsker mener norske journalister ikke gjør nok for å ettergå statens påstander om bærekraftig reindrift.

I slike nabolag trives barna best

Barn som bor i nabolag med grøntområder innenfor 800 meter fra hjemmet er mer aktive, både sosialt og fysisk, viser ny forskning.

Norge var først i Europa: Utdannet landskapsarkitekter for å bygge nasjonen

Hvordan kan det ha seg at lille Norge var først i Europa med å utdanne landskapsarkitekter, flere tiår før kulturnasjoner som Tyskland, England og Frankrike?

Er det egentlig sant at de som bor nærmest sentrum er de mest fysisk aktive?

Lenge har det vært en utbredt oppfatning at det er de som bor sentralt i byene som er mest fysisk aktive. Nå kommer det forskning som slår hull på den myten.

Velkommen til fagdag om folkehelse i byen

Hvordan sikre god folkehelse i byene? Oslo kommune og NMBU inviterer til fagdag om folkehelse den 1. mars. Påmeldingsfrist 25. februar.

En lettfattelig bok om et rettsområde som påvirker alle

– Dette er et engasjerende fagfelt, fordi det angår de fleste av oss. Alle blir på en eller annen måte berørt av plan- og bygningsloven, sier Fredrik Holth.

Feltarbeid i Trysil

Strategisk landskapsplanlegging i Trysil kommune: Fra 24 til 28 september 2018 var 39 masterstudenter i landskapsarkitektur, by- og regionplanlegging og naturbasert reiseliv i Trysil for å gjennomføre feltarbeid.

Hvem tør stoppe regnvannet?

Hvem er egentlig ansvarlig for skader som oppstår etter ekstremnedbør? Det har ikke myndighetene klart å gi et godt svar på, skriver dosent i juridiske fag Steinar Taubøll ved NMBU og juridisk rådgiver Elin Riise i Norsk Vann og medlem av overvannsutvalget i denne kronikken.