Aktuelt

Taran Aanderaa og Vaar Bothner mottok Statsbyggs studentpris for fremragende landskapsarkitektur.

Statsbygg: - Et eksperimentelt og nyskapende prosjekt

I år var det Vaar Bothner og Taran Aanderaa som ble tildelt Statsbyggs studentpris for fremragende landskapsarkitektur. - Utrolig gjevt, sier prisvinnerne.

Ole Trygve Stigen fra Folkehelseinstituttet (FHI) var en av innlederne under festmarkeringen på Ås Campus.

Master i folkehelsevitenskap feirer 10 år

10 år er gått siden de første studentene begynte på master i folkehelsevitenskap på NMBU. Det ble feiret med en festmarkering på Campus Ås.

Blodsentrifuge av papir.

Et 5000 år gammelt leketøy gir nytt liv til kampen mot malaria

En blodsentrifuge av papir gjør det enkelt å oppdage sykdommer i områder uten tilgang til elektrisitet. Nå skal den bli en del av verktøykassen til NMBUs SHINE-prosjekt.

Arve Negaard (HIØ), Knut-Johan Rognlien (Østfold fylkeskommune, folkehelsesjef) Camilla Ihlebæk (NMBU/HiØ), Jo Ese (HiØ), Francesco Zambon (WHO Europe Office for Health and Developement, Policy Developement Officer), Simone Tetz (WHO Europe Office for Health and Developement, Administrative Officer)

WHO Europa ønsker å samarbeide med NMBU og HiØ

Verdens Helseorganisasjon Europa er positiv til et samarbeid med NMBU og HiØ om sosiale ulikheter i helse.

Denne boken gir en kortfattet fremstilling av sentrale elementer i plan- og bygningsretten. Hovedvekten ligger på en fremstilling av arealplanprosesser, innholdet i arealplaner, gjennomføring av arealplaner og reglene om hva som omfattes av byggesaksdelen.

Ny innføringsbok i plan- og bygningsrett

Fredrik Holth og Nikolai K. Winge ved Institutt for eiendom og juss har kommet med nok en ny bok. Denne gang dreier det seg om en innføringsbok i plan- og bygningsrett skrevet spesielt med tanke på universiteter og høyskoler. Boken vil også være godt egnet for jurister, arealplanleggere, politikere og andre som søker kunnskap om plan- og bygningsloven.

De som jobber med eiendom og registrering møter ofte må mange uklarheter, som må ryddes opp i.

Spøkelser i kartet og dagens «ghostbusters»

Over hele Norge finner du titusenvis av spøkelseseiendommer. De skaper rot i papirer, trøbbel i eiendomssalg og fyrer opp nabokrangler. Men ikke fortvil. Over hele landet sitter det ivrige ghostbustere som har et mål: Å bli kvitt alle spøkelsene.

Hest og menneske

Hest som helsearbeider

Uttrykket «en real hestekur» har plutselig blitt noe ordentlig positivt. På NMBU skal de nå lære helsepersonell, pedagoger og andre interesserte opp til å benytte hester i helsefremmende arbeid.

ballonger

Master i folkehelsevitenskap feirer 10 år

Alle tidligere og nåværende masterstudenter, undervisere, og alle andre som har jobbet med eller vært tilknyttet studiet er hjertelig velkommen til en faglig festmarkering på Campus Ås 15. september.

– Det var veldig spennende å se hvordan alle gjenstandene som de hadde tatt med sier noe om sin historie og kultur, om verdier og deres plass i verden og om menneskene som har bodd her, sier Morten Clemetsen.

Gamle gjenstander forteller nye historier

Hva har et gammelt reinhorn, en lakseflue, et stykke drivved, et 4000 år gammelt garnsøkke, en steinhelle og et par russiske votter til felles? Alt rommer historier som skal gjøre det mer interessant å besøke og bo i Finnmark.

CAPS is located in the Tower Building.

Hele Campus Ås blir et landskapslaboratorium

Svarene på hvordan norske byer og tettsteder skal bygges, formes og planlegges i fremtiden finnes på Campus Ås. Nå skal dette arbeidet samles og styrkes gjennom etableringen av et landskapslaboratorium.