Aktuelt

Mange mennesker føler ro i kontakt med dyr på grunn av reduksjon av stresshormoner i kroppen, forteller NMBU-forsker Ingeborg Pedersen.

Dyrene på gården bidrar positivt til folkehelsen

Norges første kurs om hvordan kontakt og aktivitet med gårdsdyr kan bedre menneskers helse, tilbys på NMBU.

Belgfrukter er samlebetegnelsen på bønner, linser, erter og kikerter. De egner seg i mange slags retter, varme som kalde.

Belgfrukter gjør middagen din sunnere

Innvandrerkvinner fra Sørøst-Asia skal bidra til at det blir flere bønner, linser og kikerter på norske middagstallerkener.

22. november feirer vi vårt 50-årsjubileum, og du er invitert.

BYREG 50 år: Velkommen til fest- og fagdag

I 1967 ble det første utdanningstilbudet i arealplanlegging etablert på Ås. Siden den gang har fagmiljøet utdannet stadig nye generasjoner med by- og regionplanleggere og har gjennom forskningsaktiviteten satt tydelig preg på utviklingen av norske regioner, byer og tettsteder. 22. november feirer vi vårt 50-årsjubileum, og du er invitert.

Morten Jerven, Noragric

Morten Jerven til Akademiet for yngre forskere

Akademiet for yngre forskere tar opp 14 nye medlemmer. En av dem er Morten Jerven, som er professor i utviklingsstudier ved Noragric. Vi gratulerer!

På feltstudie kan studentene selv se hvordan kartet stemmer med terrenget.

Den beste måten å lære seg eiendomsfaget på

Undervisning i praksis: Om man virkelig skal forstå eiendomsfaget må man studere hva som skjer ute i den virkelige verden. Masterstudentene i eiendomsfag fra NMBU begynte studieåret på Lillehammer med å studere faktiske saker som Jordskifteretten har behandlet. Målet er å forstå hva som egentlig har skjedd.

Randy Hester, Professor Emeritus of Landscape Architecture, UC Berkeley is the key note speaker.

Seminar on Landscape Democracy

The Centre for Landscape Democracy  invites you to attend a whole day seminar on: Crossing landscape and disciplinary boundaries: Migration, democracy and social justice at times of global environmental and social uncertainties.

Cecilie Espedokken Vik

Beste masteroppgave gikk til NMBU-student

Cecilie Espedokken Vik gikk av med seieren i den prestisjefylte konkurransen «Master Pitch 2017».

Ole Trygve Stigen fra Folkehelseinstituttet (FHI) var en av innlederne under festmarkeringen på Ås Campus.

Master i folkehelsevitenskap feirer 10 år

10 år er gått siden de første studentene begynte på master i folkehelsevitenskap på NMBU. Det ble feiret med en festmarkering på Campus Ås.

Taran Aanderaa og Vaar Bothner mottok Statsbyggs studentpris for fremragende landskapsarkitektur.

Statsbygg: - Et eksperimentelt og nyskapende prosjekt

I år var det Vaar Bothner og Taran Aanderaa som ble tildelt Statsbyggs studentpris for fremragende landskapsarkitektur. - Utrolig gjevt, sier prisvinnerne.

Blodsentrifuge av papir.

Et 5000 år gammelt leketøy gir nytt liv til kampen mot malaria

En blodsentrifuge av papir gjør det enkelt å oppdage sykdommer i områder uten tilgang til elektrisitet. Nå skal den bli en del av verktøykassen til NMBUs SHINE-prosjekt.