Ta en titt på våre masteroppgaver!

I brosjyren presenteres bachelor- og masteroppgaver som blir lagt frem på gradsdagen 20. juni 2019 ved Fakultet for landskap og samfunn, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Studentene presenterer sine gradsoppgaver på gradsdagen 20.juni. Velkommen!

På gradsdagen torsdag 20. juni 2019 gjennomfører bachelor- og masterkandidater ved Fakultet for landskap og samfunn sine muntlige eksaminasjoner. På denne siden finner du programmet for dagen og informasjon om gradsoppgavene. Presentasjonene er åpne for alle.

Snart blir fuglebrettet tomt

Det hjelper ikke bare å strø om seg med insektshotell og fuglekasser når både sentrum og villaområder stadig blir mer grått enn grønt, skriver Tore Edvard Bergaust, leder ved Institutt for landskapsarkitektur, NMBU.

Turstier for alle – ikke bare turister!

Hvor blir det av satsingen på det lett tilgjengelige friluftslivet der hvor folk flest bor, spør professor i landskapsarkitektur, Kine Halvorsen Thorén, i dette debattinnlegget.

Norges mest brukte "idrettsanlegg" når ikke opp

Den lokale turveien er landets mest brukte aktivitetsarena – og et av de viktigste og billigste "idrettsanleggene" for folkehelsa. Likevel taper slike anlegg gjennomgående kampen om kroner og arealer, ifølge en fersk NMBU-studie.

Universitetsparken på NMBU er laboratorium for fremtidens byer

I en vandring i universitetsparken på NMBU får du vite hvordan en stadig mer tettbygd by, og hagen din, kan takle styrtregn for å unngå flom.

Velkommen til landskapsarkitektenes 100-årstreff

Er du tidligere student i landskapsarkitektur? Da er du velkommen til 100-årstreff! Meld deg på her.

– Mediene stiller for få kritiske spørsmål i reindriftssaker

Forsker mener norske journalister ikke gjør nok for å ettergå statens påstander om bærekraftig reindrift.

I slike nabolag trives barna best

Barn som bor i nabolag med grøntområder innenfor 800 meter fra hjemmet er mer aktive, både sosialt og fysisk, viser ny forskning.

Presentasjon av gradsoppgaver mars/april 2019

Fakultetet (LANDSAM) ønsker velkommen til mastergradspresentasjoner i mars og april. Presentasjonene er åpne for alle interesserte. Det er begrenset plasskapasitet. Vennligst møt opp i god tid før presentasjonen finner sted.

Norge var først i Europa: Utdannet landskapsarkitekter for å bygge nasjonen

Hvordan kan det ha seg at lille Norge var først i Europa med å utdanne landskapsarkitekter, flere tiår før kulturnasjoner som Tyskland, England og Frankrike?

Er det egentlig sant at de som bor nærmest sentrum er de mest fysisk aktive?

Lenge har det vært en utbredt oppfatning at det er de som bor sentralt i byene som er mest fysisk aktive. Nå kommer det forskning som slår hull på den myten.

Velkommen til fagdag om folkehelse i byen

Hvordan sikre god folkehelse i byene? Oslo kommune og NMBU inviterer til fagdag om folkehelse den 1. mars. Påmeldingsfrist 25. februar.

En lettfattelig bok om et rettsområde som påvirker alle

– Dette er et engasjerende fagfelt, fordi det angår de fleste av oss. Alle blir på en eller annen måte berørt av plan- og bygningsloven, sier Fredrik Holth.

Feltarbeid i Trysil

Strategisk landskapsplanlegging i Trysil kommune: Fra 24 til 28 september 2018 var 39 masterstudenter i landskapsarkitektur, by- og regionplanlegging og naturbasert reiseliv i Trysil for å gjennomføre feltarbeid.

Hvem tør stoppe regnvannet?

Hvem er egentlig ansvarlig for skader som oppstår etter ekstremnedbør? Det har ikke myndighetene klart å gi et godt svar på, skriver dosent i juridiske fag Steinar Taubøll ved NMBU og juridisk rådgiver Elin Riise i Norsk Vann og medlem av overvannsutvalget i denne kronikken.

- EAT-rapporten er for svak på politikk og økonomi

Det sier NMBU-professor i utviklingsstudier Ruth Haug, i en artikkel i Bistandsaktuelt.

Utstilling Nasjonalmuseet - Arkitektur: UTESTEMME

Visste du at vi på NMBU var de første i Europa til å utdanne landskapsarkitekter? Har du tenkt på at uterom som hager, parker, byrom og kirkegårder er formgitt og planlagt av noen?

100 år med norsk landskapsarkitektur - velkommen!

I 2019 markerer vi at det er 100 år siden Europas første utdanning ble etablert på Ås, med ulike arrangementer gjennom hele året. Alle er velkommen til å delta på den store feiringen.

Velkommen til gradsoppgavepresentasjoner

Her finner du en oversikt over studentenes presentasjoner av gradsoppgaver på Fakultet for landskap og samfunn. Presentasjonene er åpne og alle er velkommen!

Lyst til å studere et semester i Italia?

Nå er det inngått ny utvekslingsavtale mellom NMBU og universitetet i Bolzano, nord i Italia. Avtalen er spesielt rettet mot studenter ved Eiendom og By- og regionplanlegging, men kan også passe for andre LANDSAM-studenter. Søknadsfristen er 1.februar 2019 for de som vil på utveksling i undervisningsåret 2019-20.

Utfordrer tradisjonell undervisning med nye metoder

For å kunne spille en aktiv rolle i omstilling kreves en holdning til kunnskap som er fremtidsorientert og som blir til mens man handler, mener NMBU-professor Elin Børrud, som utvikler innovative undervisningsopplegg for sine studenter.

To Noragric-professorer får viktige roller i globalt naturprosjekt

Hvilke verdier representerer naturen? Hvordan forstår vi disse verdiene? Hvordan påvirker de valgene våre og hvordan burde de påvirke dem? De neste tre årene skal dette kartlegges i et stort prosjekt fra det internasjonale Naturpanelet.

– Turistene serveres myter og landskapsvoldtekt

"Turistene lokkes til Nasjonale turistveger. Tekniske inngrep i sårbar natur og nasjonalromantiske myter som ikke gjenspeiler dagens Norge, er noen av ´opplevelsene` som venter dem", skriver landskapsarkitekt på BIOTOUR-bloggen.

Gamle lovdokumenter skaper full forvirring i boligutbygging

Ingen forstår hvordan lovreguleringer for villastrøk skal behandles, ifølge forsker.
– En lovendring er helt nødvendig, mener hun.