Vår viktigste klimalov?

– Vi står overfor en rettsutvikling der hensyn til klima og natur mer og mer gjør seg gjeldende. Det er derfor viktig at forvaltningen og lokalpolitikerne følger opp.

Kunsten å sette grenser

Loven som har sørget for fred mellom naboer i by og på land og effektivisert landbruket vårt fyller 200 år. Men jordskifteloven er ikke bare juss som angår oss alle, den er også vakre, håndtegnede kart.

Norske kyst- og sjøområde under press

85 % av alle søknadar om dispensasjon for å få byggje i strandsona blir innvilga, etter Sivilombudsmannens undersøking. Den store delen innvilga dispensasjonar blir og stadfesta i ei fersk masteroppgåve ved NMBU. Strandsona vår står i fare for å bli bygd ned.

– Vi har bare ni vekstsesonger igjen på å nå FNs bærekraftsmål om å utrydde sult

NMBU-forsker Ola Westengen er med på å sette såfrøsikkerhet for bønder over hele verden på agendaen i FNs toppmøte om matsystemer i september.

Afrikanske fjellskoger lagrer mer karbon enn tidligere antatt

Ny studie i Nature viser at de eksisterende retningslinjene for de afrikanske fjellskogene grovt undervurderer rollen de har i den globale klimareguleringen.

– Vi ville ha enda mer praksis inn i studiehverdagen

Urban Lab er historien om studentene som koblet sammen næringsliv, akademia og studenter.

Det beste tipset for en god semesterstart

Hvordan er det å begynne å studere på NMBU? Er fadderuken så gøy som den høres ut som? Hva er egentlig en immatrikulering for noe, og må man virkelig lese hele pensumlisten?

Et nytt Taliban for et nytt Afghanistan?

Mange afghanere har aldri opplevd et Taliban-regime, og befolkningen har tilgang til verden utenfor i større grad enn noen gang tidligere. Har Taliban også forandret seg, slik de selv hevder?

Velkommen til nye studenter ved Fakultetet for landskap og samfunn 2021

Velkommen til spennende studier og fine år ved NMBU!

“En morsom omvei” blir forskningsprosjekt!

Norges forskningsråd gir 15 millioner kroner til å forske på prosjektet “En morsom omvei”. I løpet av de tre neste årene skal vi tilegne oss unik og verdifull kunnskap om morgendagens aktive møteplasser. Dette kommer din kommune til gode!

Velkommen til gradsdagene ved LANDSAM i juni 2021!

I juni gjennomføres gradsdagene ved Fakultet for landskap og samfunn. Her presenterer våre bachelor- og masterkandidater sine gradsoppgaver med påfølgende muntlige eksaminasjon. Velkommen!

Podcast: Professor Sheri Bastien om å gi verden tilgang til rent vann

Hvordan kan flere liv reddes med noe så (tilsynelatende) enkelt som å gi tilgang til rent vann? Professor Sheri Bastien fra Institutt for folkehelse forteller om sin forskning i NMBU-podden, i anledning verdens vanndag, 22. mars.

Hva betyr grøntområder i byen for helse, trivsel og livskvalitet?

I prosjektet NORDGREEN skal NMBU-forskerne Emma Charlott Nordbø og Geir Aamodt samle data fra seks nordiske kommuner for å kartlegge sammenhengen mellom grøntområder, folks helse og livskvalitet.

Statbyggs studentpris for beste masteroppgave i landskapsarkitektur

Statbyggs studentpris for NMBUs beste masteroppgave i landskapsarkitektur gikk i år til Kaja Wivestad og Reidun Ertzeid for omforming av Smiths kai i Kristiansand.

Video: Hvordan jobber NMBU-studenter med byutvikling?

Se hvordan studenter i landskapsarkitektur, by- og regionplanlegging og eiendomsutvikling jobber sammen om tomteutvikling i Oslo.

Hva skjer når elver får samme juridiske rettigheter som mennesker?

Siden 2017 har flere av verdens elver blitt anerkjent som juridiske personer, på lik linje med mennesker. Nå skal forskere utforske konsekvensene av denne juridiske nyvinningen.

Folk med nedsatt funksjonsevne har blitt glemt av klimaforskerne

Det finnes knapt forskning som ser på hvordan folk med nedsatt funksjonsevne blir påvirket av klimaendringene. Det vil en gruppe forskere ved NMBU nå gjerne gjøre noe med.

Nytt fysisk og nettbasert møtested for politisk økologi er lansert

Forskerne bak forumet Political Ecology Forum har denne uken lansert en nettside som skal være et møtested for studenter og akademikere som er interessert i den politiske siden av miljø- og utviklingsspørsmål.

Ledig stilling: Instituttleder ved Institutt for internasjonale miljø og utviklingstudier (Noragric)

Vi søker instituttleder til Institutt for internasjonale miljø- og utviklingsstudier (Noragric) ved Fakultet for landskap og samfunn. Det er en åremålsstilling på fire år, med mulighet for forlengelse i én periode.

NMBU-podden: Marianne Mosberg om militærkuppet i Myanmar

1. februar gjennomførte militæret et statskupp i Myanmar etter anklager om valgfusk. Hvorfor gjorde de det? Og hva skjer videre nå i landet? Hør NMBU-podden med doktorgradsstipendiat Marianne Mosberg om militærkuppet I Myanmar.

Globale utviklingsstudier ved NMBU får toppkarakter av internasjonal komite

—  Denne annerkjennelsen viser at vi er på høyt nivå internasjonalt med utdanningen vi tilbyr innen globale utviklingsstudier, sier professor Morten Jerven.

Ny søknadsfrist for master i folkehelsevitenskap og eiendomsutvikling er 15. april

Vil du studere master i folkehelsevitenskap eller eiendomsutvikling på NMBU? Husk ny søknadsfrist 15. april!

Ny podcast om teknologi og byplanlegging

Med podcasten Rom for utvikling kan du holde deg oppdatert på teknologiutviklingen innen byplanlegging. Nye episoder hver uke.

Intervju: Sjokk og skuffelse etter militærkuppet i Myanmar

Hvordan påvirker militærkuppet drømmene og framtidsutsiktene til folket i Myanmar? Hør intervjuet med doktorgradsstipendiat Marianne Mosberg i NRK Helgemorgen.

Hvordan kan reindrifta tilpasse seg klimaendringene?

Mer ekstremt og uforutsigbar vær, med milde vintre og regn-på-snø, vil sannsynligvis prege arktiske strøk i årene som kommer. Sammen med reineierne skal forskerne i prosjektet CHARTER forsøke å forstå hvordan reindrifta i Arktis best kan tilpasse seg klimaendringene.