Fakultet for landskap og samfunn lyser for tiden ut stillingene prodekan for forskning og prodekan for undervisning. Se stillingsutlysningene på jobbnorge.no.
Hvordan kan flere liv reddes med noe så (tilsynelatende) enkelt som å gi tilgang til rent vann? Professor Sheri Bastien fra Institutt for folkehelse forteller om sin forskning i NMBU-podden, i anledning verdens vanndag, 22. mars.
I prosjektet NORDGREEN skal NMBU-forskerne Emma Charlott Nordbø og Geir Aamodt samle data fra seks nordiske kommuner for å kartlegge sammenhengen mellom grøntområder, folks helse og livskvalitet.
Statbyggs studentpris for NMBUs beste masteroppgave i landskapsarkitektur gikk i år til Kaja Wivestad og Reidun Ertzeid for omforming av Smiths kai i Kristiansand.
Det finnes knapt forskning som ser på hvordan folk med nedsatt funksjonsevne blir påvirket av klimaendringene. Det vil en gruppe forskere ved NMBU nå gjerne gjøre noe med.
Siden 2017 har flere av verdens elver blitt anerkjent som juridiske personer, på lik linje med mennesker. Nå skal forskere utforske konsekvensene av denne juridiske nyvinningen.
Forskerne bak forumet Political Ecology Forum har denne uken lansert en nettside som skal være et møtested for studenter og akademikere som er interessert i den politiske siden av miljø- og utviklingsspørsmål.
Vi søker instituttleder til Institutt for internasjonale miljø- og utviklingsstudier (Noragric) ved Fakultet for landskap og samfunn. Det er en åremålsstilling på fire år, med mulighet for forlengelse i én periode.
1. februar gjennomførte militæret et statskupp i Myanmar etter anklager om valgfusk. Hvorfor gjorde de det? Og hva skjer videre nå i landet? Hør NMBU-podden med doktorgradsstipendiat Marianne Mosberg om militærkuppet I Myanmar.
— Denne annerkjennelsen viser at vi er på høyt nivå internasjonalt med utdanningen vi tilbyr innen globale utviklingsstudier, sier professor Morten Jerven.
Hvordan påvirker militærkuppet drømmene og framtidsutsiktene til folket i Myanmar? Hør intervjuet med doktorgradsstipendiat Marianne Mosberg i NRK Helgemorgen.
Mer ekstremt og uforutsigbar vær, med milde vintre og regn-på-snø, vil sannsynligvis prege arktiske strøk i årene som kommer. Sammen med reineierne skal forskerne i prosjektet CHARTER forsøke å forstå hvordan reindrifta i Arktis best kan tilpasse seg klimaendringene.
Dyr kan hjelpe oss å bli friskere. Pedagoger, helsefagarbeidere, psykologer og en rekke andre yrkesgrupper opplever stort utbytte av å bruke levende dyr som en del av behandlingen. Forsker Ingeborg Pedersen fra Institutt for folkehelsevitenskap forteller hva som skjer med oss når vi møter dyr og hvordan dette kan brukes til å behandle oss.
En litteraturgjennomgang ledet av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og Universitetet i Oxford finner at mange internasjonalt finansierte klimatilpasningsprosjekter snarere enn å redusere sårbarheten for klimaendringer faktisk forsterker, flytter eller skaper nye kilder til sårbarhet i utviklingsland.
I prosjektet Twin Fjord, hvor NMBU deltar, skal forskerne utvikle ny teknologi som gjør det lettere å legge til rette for bærekraftig arealplanlegging.
Ny forskning viser at myndighetene bør gi innbyggerne mulighet til å tilbringe tid ute, som et psykisk helsefremmende tiltak, selv om nye nedstengningstiltak skulle bli innført.