Matvitenskap

Jobbmuligheter innen matvitenskap

Som matviter har du mange spennende jobbmuligheter å velge mellom. Her finner du eksempler og smakebiter på jobber tidligere studenter ved Matvitenskap har fått.

Produksjonstrainee Orkla Foods Norge

Produksjonstrainee Orkla Foods Norge

Bjørn Ingvaldsen har master i matvitenskap fra NMBU, og jobber nå som produksjonstrainee i Orkla Foods Norge

Høgskolelektor i mat, helse og ernæring ved Høgskolen i Hedmark

Høgskolelektor i mat, helse og ernæring ved Høgskolen i Hedmark

Astrid Kolderup Hervik har master i matvitenskap - retning mat og helse, og jobber nå som høgskolelektor i mat, helse og ernæring ved Høgskolen i Hedmark.

Produktutvikler United Bakeries

Produktutvikler United Bakeries

Mari Kristine Kasbo har master i matvitenskap fra UMB, og jobber som produktutvikler hos United Bakeries.

Hvorfor luft i iskrem?

Hvorfor luft i iskrem?

Iskrem er et skum der luft er fordelt som små bobler. Disse luftboblene spiller en viktig rolle for at isen skal få en kremet og myk konsistens.

Hvordan får vi hull i osten?

Hvordan får vi hull i osten?

Hull i osten er det spesielle melkesyrebakterier som sørger for. Under osteproduksjon får osten en indre tekstur med svakhetspunkter.

Er salt mer enn krydder?

Er salt mer enn krydder?

Salt består av natrium pluss klorid (NaCl). For å holde livsfunksjonene i gang trenger vi daglig inntak av natrium.

Produktsjef Caldic Norge A/S

Produktsjef Caldic Norge A/S

Siri Mohagen har master i Matvitenskap, og arbeider som produktsjef i Caldic Norge A/S. Caldic Norge AS er en distributør av næringsstoffer til næringsmiddelindustrien, og Siri har ansvaret for innkjøp og salg av et bredt spekter av produkter til større og mindre matprodusenter.

Trainee Kvalitet Nova Sea

Trainee Kvalitet Nova Sea

Sabine Fossmo har master i Matvitenskap, og arbeider nå som Trainee innen kvalitet i oppdrettsselskapet Nova Sea. Sabine jobber innenfor området kvalitet og hygiene; eksempelvis med kvalitetsstyringssystemer, HACCP-arbeid, laboratoriearbeid og hygieneopplæring.

Førsteinspektør i Mattilsynet

Førsteinspektør i Mattilsynet

Ole Anders Moskaug har master i Matvitenskap fra NMBU (tidl. UMB), og jobber nå som førsteinspektør i Mattilsynet. Arbeidet som førsteinspektør består blant annet i å utføre veiledning i regelverk, utføre inspeksjoner og revisjoner, og saksbehandling.

Markedskoordinator hos Arcus

Markedskoordinator hos Arcus

Kristina Gjestland har master i Matvitenskap, og jobber nå som markedskoordinator i Arcus. Her jobber hun primært med vinselskapene underlagt Arcus, produksjon av markedsmateriell, planlegging av messer/events og kontakt med blant annet vinjournalister.

Produktutvikler i DryTech AS

Produktutvikler i DryTech AS

Anita Kristine Aske har master i matvitenskap, og jobber som produktutvikler i Drytech AS med blant annet planlegging og gjennomføring av utviklingsprosjekter, spesifikasjoner og sensorisk testing. I tillegg bistår hun i kvalitetssikring med kontroll og oppfølging av produksjon.

Produktutvikler i Idun Industri AS

Produktutvikler i Idun Industri AS

Elin Mittet Eriksen er produktutvikler for iskrem og bakeriingredienser i Idun Industri AS. Her har hun ansvar for utvikling av diverse iskremingredienser samt syltetøy til bakeri og konditori.

Stipendiat ved Havforskningsinstituttet

Stipendiat ved Havforskningsinstituttet

Gry Aletta Bjørlykke har master i Matvitenskap og er nå ansatt som doktorgradsstipendiat ved Havforskningsinstituttet i Bergen. Her forsker hun blant annet på bedøving av laks i forbindelse med slakteprosessen, dyrevelferd og kvalitet. 

Account Manager i G.O. Johnsen

Account Manager i G.O. Johnsen

Hanne Guro Lund jobber i firmaet G.O. Johnsen AS, et agenturfirma som representerer ledende, internasjonale produsenter av ingredienser til næringsmidler og fòr.

Testleder og kvalitetsansvarlig i ICA Norge

Testleder og kvalitetsansvarlig i ICA Norge

Ida Henriksen har master i Matvitenskap, og jobber nå som testleder og kvalitetsansvarlig i ICA Norge AS. Her har hun ansvar for testing av nye og eksisterende produkter, og er ansvarlig for kvalitet og merking av alle produkter i kategoriene Ost, Meieri og Kolonial.

Næringsmiddelkonsulent Anticimex AS

Næringsmiddelkonsulent Anticimex AS

Inger Helene Gustavsen har master i Matvitenskap fra NMBU, og jobber som Næringsmiddelkonsulent i Anticimex AS. Arbeidet består blant annet i å utføre hygieneinspeksjoner og revisjoner, holde kurs, drive opplæring innenfor næringsmiddelområdet og utarbeide IK-MAT og HACCP systemer.

Produktutvikler i Bakers AS

Produktutvikler i Bakers AS

Ingrid Mollan Jensen har Master i Matvitenskap og er ansatt som produktutvikler hos Bakers AS. Der har hun ansvar for produktutvikling og oppgradering av nye og eksisterende kaker, hvetevarer og brød.

Kvalitetsleder TINE Kristiansand

Jostein Nordli har master i Matvitenskap og er nå ansatt som kvalitetsleder hos TINE i Kristiansand. Der jobber han med oppfølging av kvaliteten på anlegget, spesielt med fokus på HACCP. Andre oppgaver er blant annet å delta i forbedringsarbeid, være kontaktperson mot offentlig tilsyn og være bedriftens representant under revisjoner.

Kvalitetsskoordinator - TINE BA

Anne Margrethe Westblad har master i Matvitenskap og er nå ansatt som kvalitetskoordinator Tapperi hos TINE Meieriet Oslo. Der er jobber hun blant annet med årsaksanalyser, forebyggende kvalitetsarbeid, hygieneopplæring, HMS ved bruk av kjemikalier og LEAN/TPM for økt effektivitet. I tillegg leder hun tapperiets HACCP-gruppe.