Om du er mindre interessert i fysikk og matematikk, kan vi også tilby interessante master prosjekter relatert til målemetodikk, prosessering av mat, fett og oljer.
Hos forskningsgruppen Målemetodikk tilbyr vi 30-studiepoengsoppgaver som passer til studenter innenfor:
- Matvitenskap (master)
- Siv. ing. i kjemi og bioteknologi, KBM
- Siv. ing. i prosessteknologi, REALTEK
Problemstillinger på tvers av forskningsgruppene ved KBM er ofte involvert. Reologi er viktig overalt!
Det kan være aktuelt med samarbeid med pågående PhD-prosjekter både ved KBM og Nofima, i tillegg til samarbeid med næringsmiddelindustrien. Prosjekter kan bli skreddersydd til deg og dine spesielle interesser.
Masteroppgaver hos oss kan skrives innen:
Reologi
Viskositeter og andre rheologiske variable kan måles med flere rheometere. Rheologisk karakterisering av fluider gjøres med moderne rheometere slik som Physica MCR301 eller Physica UDS200 rheometere som kan brukes i både rotasjon og oscillasjon.
Tekstur-analyse
Materialers tekstur kan bli bestemt ved bruk av tekstur analysatorer (Texture Expert Exceed).
Mastersizer 3000
Størrelsesfordelingen i dispersjoner, emulsjoner og pulvere kan bestemmes innenfor områder (50 nm til 3 mm) med vår Mastersizer ved hjelp av lysbrytning.
Olje- og fett-teknologi
- Fett og oljer – Emulsjoner
- Lipider i råvarer
- Food Pilot-plant testing/produksjon
Avansert finite element modellering (FEM) og analyse
Verktøy som COMSOL Multiphysics og SolidWorks er tilgjengelige ved NMBU og kan bli benyttet i masterprosjekter.