SKATTEFORSK Senter for skatte- og adferdsforskning

Ill. skatteflukt

Tilråding frå Klimautvalg for fiskeflåten

Eit partssamansatt utval la i dag fram ein rapport med anbefaling om å fjerne fiskeflåtens rabatt i CO2-avgifta, samt å innføre ei kompensasjonsordning basert på fyrstehandsverdi. Skatteforsk's Alstadsæter var del av mindretalet som meinte at den føreslåtte kompensasjonsordninga er ein prissubsidie med uklare insentiv-, omfordelings- og miljøeffektar som berre kan forsvarast innført som ei tidsavgrensa overgangsordning.

Saving Behavior across the Wealth Distribution

Forskningsseminar ved Handelshøyskolen - NMBU onsdag 29.mai kl 12.15 ved Martin Blomhoff Holm, UiO

Heia eigedomsskatt!

Bustadeigarar «får» årleg 35 milliardar av staten. Ein nasjonal eigedomsskatt kan redusere ulikhet og auke verdiskaping.

Ny webserie om skatteparadis, klimaendringar og fattigdom

Tre norske ungdommer tar opp kampen mot vår tids største utfordringer i webserien MISSION IMPACT. Og Skatteforsk er med.

Abonner på nyheter fra Skatteforsk

Få ukentlige oppdateringer dersom det er noe nytt her: Abonner her

SKATTEFORSK

Vi forsker på spørsmål rundt skatt og aktørers adferd.  Våre mål er å levere forskning som holder høy internasjonal standard og bidra til en kunnskapsbasert samfunnsdebatt.
På denne siden vil vi formidle store og små nyheter og forskningsresultater.
Senterets leder er professor Annette Alstadsæter.

Mer om oss.

Kontaktinformasjon: