Handelshøyskolens entreprenørskapsstudenter hjelper Sparebankstiftelsen Østfold Akershus

Hele klassen etter presentasjonene for Sparebankstiftelsen
Hele klassen etter presentasjonene for SparebankstiftelsenFoto: Anders Stabursvik

Torsdag 1. september presenterte masterstudentene i entreprenørskap og innovasjon forslag på hvordan Sparebankstiftelsen Østfold Akershus kunne utnytte sin gavepolitikk for å øke sin regions innovasjonsevne og omdømme. Presentasjonen ble holdt i den nyåpnede Urbygningen på NMBU.

To uker før presentasjonen startet studentene med arbeidet for Sparebankstiftelsen Østfold Akershus, etter å ha deltatt på en workshop som ble holdt som en del av faget "Nyskaping". Etter to ukers intensivt arbeid var resultatene klare for presentasjon.

Øke innovasjonsevnen til østfoldregionen

Studentenes fikk i oppdrag å komme opp med nye forslag hvordan Sparebankstiftelsen kan utnytte sin gavegivningspolitikk  til å bidra til økt innovasjonsevne og omdømme for Østfoldregionen. Denne oppgaven har studentene jobbet intensivt med de siste ukene, i tillegg til å ha tettpakket program med utferder og forelesninger.

Ole Martin Steien (t.v.), Mathias Elvestad og Siri Bragstad presenterer forslaget sitt for Sparebankstiftelsen Østfold Akershus
Ole Martin Steien (t.v.), Mathias Elvestad og Siri Bragstad presenterer forslaget sitt for Sparebankstiftelsen Østfold Akershus Foto: Anders Stabursvik

Gruppene tok ivrig tak i oppgaven og har de siste ukene vært i kontakt med gründere, ulike interesseorganisasjoner, næringsliv og andre relevante aktører for å avdekke mulighetene i øsfoldregionen.  Resultatet fra dette ble åtte gode innspill til hvordan Sparebankstiftelsen kan jobbe videre.

Etter mange gode presentasjoner ble vinnergruppen kåret

Vinnergruppa sammen med dommerpanelet. Caroline Bjånesøy (t.v.), Axel Zeiner, Cecilie Meinich, Just Erik Næss, Heidi Erøy Hansen og  HVA HET DU NÅ?
Vinnergruppa sammen med dommerpanelet. Caroline Bjånesøy (t.v.), Axel Zeiner, Cecilie Meinich, Just Erik Næss, Heidi Erøy Hansen og HVA HET DU NÅ? Foto: Anders Stabursvik

For å gi en ekstra spiss på presentasjonene ble det lagt opp til kåring av beste oppgave og presentasjon. Gruppen som vant har jobbet med en stipendordning for gründere som benytter seg av innvandrere med spesialkompetanse som ikke får jobb andre steder. Gruppen får som belønning mulighet til å legge frem oppgaven for en rekke aktører som er knyttet til Østfold og Sparebankstiftelsen. Gruppen blir også påspandert en bedre middag etter presentasjonen. 

Fakta

Nyhetssak fra den kreative workshopen

Moss Avis var til stedet da studentene gjennomførte den kreative workshopen. Saken ligger også ute på nett og kan leses her: http://www.moss-avis.no/nyheter/okonomi-og-naringsliv/bankvirksomhet/skal-lofte-fram-ostfold-gjennom-innovasjon-og-nytenkning/s/5-67-300838

Publisert - Oppdatert

Del på