Arkiv

Foretrukket foran 100 andre søkere

Med bachelorgrad fra NMBU, erfaring som hjelpelærer og lederverv i studentforeningen Optimum på CVen, fikk Vibeke Solum jobben som regnskapskonsulent i OBOS i konkurranse med 100 andre søkere.

Trade and Commodity Markets profile

Master of Science in Economics gives you the opportunity to specialize in one out of five profiles. One of them is Trade and Commodity Markets profile.

Hvordan sikre brekraftige matvalg?

– Dersom vi skal få europeiske forbrukere til å handle mer bærekraftig mat med tanke på miljø, helse og europeisk landbruk, må vi forstå hva som avgjør valgene. Det sier NMBU-professor Frode Alfnes.

Disputas om vekst i gasellebedrifter

Casper Claudi Rasmussen forsvarer fredag 31.01 sin PhD avhandling "Vekst i små og mellomstore bedrifter: Betydningen av kollektive kompetansebaserte ressurser".

Regnskapsfrer nytt tilbud ved Handelshyskolen

Fra i høst kan studenter oppnå tittelen «Autorisert regnskapsfører», for nå er emnene i årsregnskap, regnskapsførerregelverket, skatt og rettslære på plass.

Gradsdag ved Handslshøyskolen

Gradsdagen ved Handelshøyskolen

Handelshøyskolen skal for første gang organisere en gradsdag den 18. juni med maraton-presentasjoner av masteroppgaver i Tårnbygningen.

Professoropprykk i organisasjon og ledelse

Arild Wæraas har fått opprykk til professor i organisasjon og ledelse etter kompetansevurdering. Det er med stolthet vi gratulerer den nyutnevnte professoren!

Fikk jobbintervju p fem av seks sknader

HH-student Helene Greeny la mye innsats inn i sin jobbsøknad og CV. Det ga henne intervju på fem av seks søknader, og drømmejobben i Deloitte.

Velkommen som ny student p bachelorprogrammet i konomi og administrasjon

På denne siden finner du informasjon om studiestart høsten 2013. Informasjonsmøtet er mandag 12. august kl 09.00, men det er mange viktige og spennende aktiviteter både før og etter dette møtet.

Trainee i TINE

Etter at Silje Marie Lesjø fullførte masterprogrammet i Entreprenørskap og innovasjon ble hun tilbudt stilling som trainee i TINE. Der skal hun jobbe på fire forskjellige avdelinger i løpet av to år. Arbeidsoppgavene er i stor grad tilpasset hennes kompetanse og ønsker.

Spesialiseringsprofil for master i konomi og administrasjon: Energikonomi

ECN302, ECN311, ECN280, ECN380 og økonometri (ECN201/ECN301) er obligatorisk.

Fagdag for konomilrere 2012

Handelshøyskolen ved UMB ønsker velkommen til fagdag for økonomilærere i videregående skole torsdag 1. november 2012.

Skiller seg ut fra andre konomistudenter

Økonomistudenter ved Handelshøyskolen ved UMB har andre drømmejobber enn andre økonomistudenter. De har også andre krav til sin første arbeidsgiver, ifølge en undersøkelse gjennomført av Universum.

Spesialiseringsprofil for master i konomi og administrasjon: Finansiering og investering

Emner merket med * kan inngå i 25 studiepoeng gruppen for de aktuelle profiler. Obligatoriske emner i hovedprofil med uthevet skrift.

Landbruk og skog klimareddere?

Landbruk og skog kan ta 20-60 % av klimautslippsreduksjonene de nærmeste årene. På disse områdene vil NMBU kunne gi viktige bidrag til framtidige klimaløsninger.

Samfunnskonomi ved NMBU

Lar du deg engasjere av samfunnet rundt deg og ønsker å forstå de økonomiske mekanismene som påvirker din hverdag? Da kan samfunnsøkonomi være noe for deg!

Populre konomikandidater ved UMB

Økonomistudentene ved UMB opplever økt pågang fra bedrifter, organisasjoner og virksomheter som tilbyr ledige stillinger.

Beste masteroppgave ved Handelshyskolen i 2010

Martine Moe Winsnes skrev masteroppgave om hvite og sorte sertifikater i energimarkedet. Det ga henne prisen for beste masteroppgave ved Handelshøyskolen i 2010 og ettertraktet traineestilling i Statnett.

Bacheloravslutning

Beste masteroppgave ved Handelshøyskolen i 2013

Arnar Mar Buason fikk prisen for beste masteroppgave ved Handelshøyskolen i 2013.

Spennende mter mellom studenter og professorer

I vår starter et nytt og spennende konsept på Tårn; "Fokus Klima - lunsj med professorene".

Velkommen som ny student p masterprogrammet i konomi og administrasjon

På denne siden finner du informasjon om studiestart ved ditt studieprogram. Informasjonsmøtet er 12. august kl 09.00, men det er mange viktige og spennende aktiviteter både før og etter dette møtet.

Henrik Aaasgaard

Maler en grnnere fremtid

Da Jotun AS utlyste en ny trainee-stilling i vår, var det over 300 personer som søkte. Henrik Aasgaard fra NMBU trakk det lengste strået og ble stående igjen med drømmejobben. Hvordan fikk han det til?

Utfordringer fra den virkelige verden

Anders Hilsen og Jørgen Russwurm har testet sine kunnskaper og fått nyttig erfaring gjennom studentprosjekter hos PwC denne våren. Stadig flere bedrifter kaprer fremtidig arbeidskraft gjennom ulike studentarrangementer.

Fikk jobb fr fullfrt bachelorgrad

Må man ha fullført mastergrad for å få jobb hos en av "de store"? Katrine Bjerkebæk fikk jobb hos PwC før hun var ferdig med bachelorgraden.

Undersker opplevelsesverdien av hvalsafari

Undersøkelser gjort av masterstudent Liv Tone Robertsen ved Handelshøyskolen ved UMB tyder på at hvalsafari er nær optimalt priset i forhold til hva kundene er villig til å betale.

Et eksotisk utvekslingsopphold

- Når jeg skulle velge delstudium i utlandet, ønsket jeg å reise til et eksotisk sted, sier Marta Fretheim. Valget falt på Ateneo de Manila University på Filippinene.

Fikk jobb før fullført utdanning

- Jeg rakk så vidt å starte søkeprosessen før jeg hadde fått to jobbtilbud, sier Katja Brattestå. Det førte til at hun måtte fullføre masteroppgaven samtidig som hun startet i den nye jobben i Mercer.

Spesialiseringsprofil for master i konomi og administrasjon: konomistyring

BUS305 og BUS312 er obligatorisk i Økonomistyring. Emner merket med * kan inngå i 25 studiepoeng gruppen for de aktuelle profiler.

NRK-filmer fra Handelshyskolens fagdag

NRK Skole filmet foredragene fra Handelshøyskolens fagdag for økonomilærere i videregående skole i høst. Nå er videoene publisert på NRKs nettsider.

Studentene storfornyde med Handelshyskolen

Økonomistudentene trives, og Handelshøyskolen er helt i toppsjiktet på læringsmiljø og studiemiljø sammenlignet med andre studiesteder i Norge.

Aspirant i Utenriksdepartementet

Hanna Schanke er utdannet samfunnsøkonom fra NMBU. I konkurranse med nærmere 500 søkere fikk hun opptak til det attraktive aspirantprogrammet til Utenriksdepartementet.

Best master degree thesis in economics 2013

Arnar Mar Buason received a prize for the best master degree thesis at the School of Economics and Business 2013.

Filosofi p 140 tegn

Tenker du at filosofi er tungrodde greier som neppe egner seg på de 140 tegnene mikrobloggingstjenesten Twitter tillater per oppdatering? Tenk igjen.

Endringer i emner og studieprogrammer f.o.m. studieret 2013/2014

Styret ved Handelshøyskolen vedtok våren 2013 endringer i emner og studieprogrammer, som gjelder fra og med studieåret 2013/2014.

Camille Sanchez

Hjelper unge gründere opp og fram

Etter to år med masterstudier i Entreprenørskap og innovasjon ved NMBU, jobber Camille Sanchez nå med å gi elever i barneskolen kunnskaper om entreprenørskap.
– Jeg synes det er fantastisk å kunne bidra til å skape muligheter for de unge, slik at de en dag også er med på å skape verdier i fremtiden, sier hun.

Informasjonsmte om masterstudiene ved Handelshyskolen

Onsdag 2. april kl. 12.15-14.00 arrangeres det informasjonsmøte om masterstudiene ved Handelshøyskolen i rom T401 i Tårnbygningen.

Velkommen som ny student p masterprogrammet i Entreprenrskap og innovasjon

På denne siden finner du informasjon om studiestart høsten 2013. Informasjonsmøtet er 12. august kl 09.00, men det er mange viktige og spennende aktiviteter både før og etter dette møtet.

Revisor i Ernst & Young

Stian Granli valgte masterprogrammet i økonomi og administrasjon ved NMBU etter å ha fullført bachelorgraden ved Høgskolen i Lillehammer. I dag er han tilbake på Lillehammer som revisor i Ernst & Young.

Spesialiseringsprofil for master i konomi og administrasjon: Ledelse og strategi

BUS305 obligatorisk og 25 av studiepoengene tas innenfor emner merket med stjerne.

Positivt overrasket over FNs klimapanel

- Jeg er optimist når det gjelder Klimapanelets arbeid, hele prosessen er veldig ryddig, sier NMBU-forsker som bidro til den femte hovedrapporten fra FNs klimapanel (IPCC).

Lyst p nye utfordringer?

Er du på utkikk etter utfordringer som virkelig vil løfte din økonomiutdannelse, er Utenriksdepartementets praktikantordning noe for deg.

PhD Programme

The School of Economics and Business offers a PhD programme in Economics with specializations in fields where the department has active research groups. The programme is intended to provide strong theoretical and methodological skills in economics while maintaining an applied focus.

The University may also grant a thesis-only doctoral degree: Dr.Philos.

Energy Economics profile

Master of Science in Economics gives you the opportunity to specialize in one out of five profiles. One of them is Energy Economics profile.

Beste masteroppgave ved Handelshyskolen i 2012

Signe Vingelsgård Rugtveit fikk prisen for beste masteroppgave ved Handelshøyskolen i 2012.

Populre tiltak p Trn

Vårprogrammet til Optimum er fullspekket med spennende tilbud, og de sparker semesteret i gang med OL-sendinger på storskjerm med boller og kakao på Tårn.

Virkeliggjør gründerdrømmen på NMBU

Mina Mælum Norstrøm ønsket å kombinere kommersiell forretningsdrift, entreprenørskap og samfunnsengasjement. Nå tar hun en mastergrad og utvikler samtidig egen bedrift.

Hekta p rvarer

Utradisjonelle læringsverktøy som blogg, aksjespill og studietur til London har bidratt til å gjøre NMBU Handelshøyskolens råvarekurs til en hit blant studentene.

Fikk pris for beste masteroppgave om likestilling

Nina Bruvik Westberg ved Handelshøyskolen mottok ESOP Gender Prize for beste masteroppgave i samfunnsøkonomi om likestilling.

Velkommen som ny student p bachelorprogrammet i samfunnskonomi

På denne siden finner du informasjon om studiestart høsten 2013. Informasjonsmøtet er 12. august kl 09.00, men det er mange viktige og spennende aktiviteter både før og etter dette møtet.

Fikk lederstilling med spennende fagblanding

Henrik Raastad-Hoel startet på studiet i Plantevitenskap, men fullførte med individuell studieplan i bedriftsøkonomi. Masteroppgaven handlet om grønnsaksprisene i det norske markedet. Kombinasjonen av økonomi og grønne fag har båret frukter. I dag er han norsksjef i Bama Trading.

Disputas om handel og direkte investeringer i Pakistan

Burhan Ahmad forsvarer fredag sin doktoravhandling "fire artikler om handel, utenlandske direkte investeringer og markeder i Pakistan."

- Regnskapsfrere er ingen trrpinner

- Jeg får ofte høre at en jobb som autorisert regnskapsfører må være noe for den introverte kontrollfriken med tellekanter på kontorpulten. Men det stemmer i liten grad med min erfaring, sier foreleseren i høstens nye emne i regnskapsorganisering, regelverk og etikk, Karl Jakob Enger.

PhD program i filosofi

Her finner du informasjon om studieplanen for opplæringsdelen for PhD programmet i filosofi ved NMBU.

Financial Economics profile

Master of Science in Economics gives you the opportunity to specialize in one out of five profiles. One of them is Financial Economics profile.

Sommeravslutning med markering av bachelorkandidatene

Alle bachelor- og masterstudenter ved Handelshøyskolen inviteres til sommeravslutning med markering av årets bachelorkandidater fredag 23. mai kl. 17.15.

Fra grdshusholdning til globale rvaremarkeder

Råvaremarkeder er ikke hva de en gang var. I dag kan syntetisk fisk kjøpes på børs, og investeringer i landbrukseiendom er blitt en forsikring mot usikre tider.

NMBU-gründere vil hjelpe vanskeligstilte kvinner

WayaWaya skal ansette vanskeligstilte kvinner i Zambia til å produsere kvalitetsvesker. Med seg i bagasjen har gründerne en mastergrad i Entreprenørskap og Innovasjon fra NMBU.

Entreprenrenes frste alumnitreff

Lørdag 3. mars var 18 forhenværende og nåværende studenter fra masterprogrammet i entreprenørskap og innovasjon samlet i Tårnbygget sammen med representanter fra Handelshøgskolen ved UMB.

Seminar om global kostnad p land degradering

Ephraim Nkonya, seniorforsker ved International Food Policy Research Insitutte (IFPRI), vil holde en presentasjon 2. juni ( i dag), kl 12.15 i T450, Tårnbygningen.

pen dag 13. mars 2014

Ønsker du å vite mer om studiene ved Handelshøyskolen? Hvilke forskjeller og likheter er det mellom sivil- og samfunnsøkonomer? Hva er en god forretningside? Kom til Åpen dag ved NMBU 13. mars og få svar på spørsmål du lurer på!

Velkommen som ny konomistudent

Vi ønsker alle våre nye studenter høsten 2013 hjertelig velkommen til Handelshøyskolen ved UMB!

Spesialiseringsprofil for master i konomi og administrasjon: Milj- og ressurskonomi

ECN302, ECN311, ECN371, ECN372 og ECN201/301 er obligatorisk.

PhD Defense on Foreign Direct Investment and Markets in Pakistan

Friday April 4. Burhan Ahmad will defend his PhD thesis "Four Essays on Trade, Foreign Direct Investment, and Markets in Pakistan"

- Valgfriheten i studiet har vrt viktig

Siviløkonomstudent, Line Kristine Moen Larsen, har satt pris på valgfriheten i studiet. - Økonomiutdanningen ved Handelshøyskolen UMB har gitt meg en unik mulighet til å bygge min mastergrad slik jeg selv ønsker, sier hun.

NMBU-forskere i FNs klimarapport

Flere NMBU-forskere er bidragsytere til den femte hovedrapporten fra FNs klimapanel (IPCC) som analyserer og sammenstiller de nyeste forskningsresultatene om klimaendringene.

Petter Drivdal

Etablerte eget foretak i studietiden

Peter Drivdal etablerte eget foretak mens han studerte på masterprogrammet i Entreprenørskap og innovasjon. Nå driver han egen bedrift og er salgsrepresentant for hovedorganisasjonen Virke.

David Vinh Nguyen

Analytiker i bank- og finanssektoren

David Vinh Nguyen studerte master i økonomi og administrasjon, med spesialisering i finans. Etter å ha jobbet som aksjemegler og økonomikonsulent innen legemiddelindustrien, jobber han nå i Bank Brokers AS med analyser av store og mellomstore virksomheter og deres finansielle innkjøp.

Ny etterlengtet mingleplass på plass i Tårnbygningen.

Fagdag for økonomilærere i VGS 2014

Handelshøyskolen, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet ønsker velkommen til fagdag for økonomilærere i videregående skole torsdag 30. oktober. Forstatt ledige plasser, påmelding snarest.

Arkiv

Studier ved Handelshøyskolen, NMBU

Handelshøyskolen utdanner siviløkonomer, samfunnsøkonomer og kandidater i entreprenørskap og innovasjon.

Freddie Holstad

Stortrives i shippingbransjen

- Som nyutdannet siviløkonom har utfordringene vært store og læringskurven har vært bratt. Men shippingbransjen fascinerer meg veldig, både at den er global og på grunn av markedsmekanismene, sier Freddie Holstad.

Nyhetsarkiv

En oversikt over tidligere nyhetssaker 2012-2014.

Andreas Havdahl

Gründer og entreprenørskapsstudent, Andreas

Gründer Andreas Havdahl valgte masterprogrammet i entreprenørskap og innovasjon på NMBU fordi han ønsket faglig tyngde som kunne hjelpe han i møter med potensielle kunder og investorer. 

http://www.ashgrovemarketing.im/behavioural-economics/

Nytt emne i atferdsøkonomi

Våren 2017 tilbyr Handelshøyskolen et nytt bacheloremne i atferdsøkonomi.

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Tårnbygning

Velkommen som ny student på masterprogrammet i Entreprenørskap og innovasjonPå denne siden finner du informasjon om studiestart høsten 2017. Informasjonsmøtet er 14. august kl 09.00, men det er mange viktige og spennende aktiviteter både før og etter dette møtet.

PhD Courses

The PhD degree in economics and business requires a minimum 45 course credits (ECTS). A course package is proposed by the PhD student and supervisor, and then approved by the Research and Research Education Committee (FUFU) of the department.

PhD Courses

The PhD degree in economics and business requires a minimum 45 course credits (ECTS). A course package is proposed by the PhD student and supervisor, and then approved by the Research and Research Education Committee (FUFU) of the department.

Supplementary PhD regulations and guidelines for the PhD programme in economics and business at HH, NMBU

Approved by the board of HH, 5. June 2014. Effective from 1. August 2014. Minor revisions by FUFU 23.09.2015.

Supplementary PhD regulations and guidelines for the PhD programme in economics and business at HH, NMBU

Approved by the board of HH, 5. June 2014. Effective from 1. August 2014. Minor revisions by FUFU 23.09.2015.

Environment and Resource Economics profile

Master of Science in Economics gives you the opportunity to specialize in one out of five profiles. One of them is Environment and Resource Economics profile. 

Nye medarbeidere

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/REC-html40/loose.dtd">


Per Øyvind Langeland

Gjesteforelesning: Per Øyvind Langeland

Per Øyvind Langeland, avdelingsdirektør for Innovasjon og næringsutvikling, NHO holder gjesteforelesning med tittelen "Perspektiver på norsk næringsutvikling og næringspolitikk" fredag 24. oktober kl. 12.15.

Casper C. Rasmussen gir gode tips om det videre arbeidet.

Kick-off seminar for masterstudenter i entreprenørskap og innovasjon

I november arrangerte faggruppen i entreprenørskap og innovasjon et "kick-off" seminar for sine masterstudenter.

Westerdals-jente og markedskoordinator i Econa, Thora

Westerdals-jente og markedskoordinator i Econa, Thora

Som markedskoordinator i Econa, opplever Thora at mastergraden i entreprenørskap og innovasjon kommer til stor nytte. Hun forteller at programmet setter hvert enkelt individ i fokus, som er gjør at du uteksamineres som en forbedret utgave av deg selv. 

Endringer i emner og studieprogram fra og med studieåret 2014/2015

Undervisningsutvalget ved Handelshøyskolen vedtok våren 2014 endringer i emner og studieprogram som gjelder fra og med studieåret 2014/2015.

Arkiv

Fikk pris for beste PhD-avhandling

Samantha Marie Copeland, postdok ved Handelshøyskolen, har vunnet en av to priser for beste avhandling fra Dalhousie University for sin doktorgradsavhandling om serendipity.

The ELSA WP (Ethical, Legal, and Social Aspects) component of the Aqua Genome Project

En veldreven fiskeri- og havbruksnæring er nødvendig for å møte fremtidige krav til global matforsyning, og anvendelse av nyvunnet informasjon om sentrale arters genom vil spille en viktig rolle i å møte denne utfordringen. Det overordnede målet for prosjektet er å skape grunnlag for bærekraftig fiskeri og havbruk knyttet til laks og torsk.

Tårnbygningen på UMB, sett fra vestsiden.

Endringer i emner fra og med studieåret 2016/2017

Undervisningsutvalget ved Handelshøyskolen vedtok våren 2016 endringer i emner som gjelder fra og med studieåret 2016/2017.

Alexander

Disputas – Alexander Schjøll

Er det viktig for forbrukeren at maten de spiser er økologisk og at dyrevelferden er god når de velger et produkt? Alexander Schjøll har i sin forskning sett på hva forbrukeren faktisk gjør, og ikke bare hva de sier de vil gjøre. 24. oktober forsvarer Schjøll avhandlingen sin ved Handelshøyskolen, NMBU.

Henriette Skarderud

Business developer, Henriette

Henriette jobber til daglig med å hjelpe andre virksomheter med innovasjon og veksstrategier. Hun forteller at både innholdet og også måten man arbeider på i masterprogrammet i entreprenørskap og innovasjon, har bidratt til gode forutsetninger for å lykkes i arbeidsmarkedet.

countries signs

Informasjonsmøte om delstudier i utlandet

Onsdag 9. november kl. 12.15 arrangeres det informasjonsmøte om delstudier i utlandet for studenter ved Handelshøyskolen.  

Mina Mælum Norstrøm

Beste masteroppgave ved Handelshøyskolen i 2014

Mina M. Norstrøm skrev masteroppgave om hvordan innvandrergründere kan bruke egne ressurser og overkomme barrierer for etablering og suksess i Norge. Det ga henne prisen for beste masteroppgave ved Handelshøyskolen i 2014.

Iris Giladi

Revenue Manager i Scandic, Iris

Iris endte opp i en jobb som vanligvis krevde flere års erfaring fra før. 

Noragric-biblioteket

Åpent møte om veiledning og medforfatterskap

Etikkutvalget, Universitetsbiblioteket og Forsknings- og Innovasjonsavdelingen ved NMBU har i vår gått sammen om å belyse et viktig forskningsetisk tema. På dette møtet diskuteres medforfatterskap, med fokus på rollen som PhD-veileder. Når skal veileder også være medforfatter?

Therese S. Kinal

Gjesteforelesning om strategiimplementering og prestasjonsmåling

Therese S. Kinal, senior manager i Deloitte Consulting holder gjesteforelesning om strategiimplementering og prestasjonsmåling, 18. januar, kl. 09.15 - 10.30.

Financial Economics profile

Master of Science in Economics gives you the opportunity to specialize in one out of five profiles. One of them is Financial Economics profile.

Statens Vegvesen Vegdirektoratet

Studentene besøkte Vegdirektoratet

Studentene i emnet ECN271 Samfunnsøkonomisk prosjektanalyse og verdsetting av miljøgoder var på utferd til Statens Vegvesen Vegdirektoratet (SVV) i Oslo i våren.

Kick-off seminar for masterstudenter i entreprenørskap og innovasjon

Kick-off seminar for masterstudenter i entreprenørskap og innovasjon

I november arrangerte faggruppen i entreprenørskap og innovasjon et "kick-off" seminar for sine masterstudenter.

Espen Haug

Forskningsseminar med Espen Haug

Våre forskningsseminarer for vårsemesteret starter onsdag 28. januar. Professor Espen Haug vil holde seminar kl. 12.15 på rom T452, med tittelen "SpaceTime Finance and High Frequency Trading. Where Physics meets Finance”.

Gode søkertall til masterstudiene ble feiret med kake på Handelshøyskolen.

Søkerrekord til Handelshøyskolens masterstudier

Aldri før har interessen for masterstudier ved Handelshøyskolen vært større enn i år.

Environment and Resource Economics profile

Master of Science in Economics gives you the opportunity to specialize in one out of five profiles. One of them is Environment and Resource Economics profile. 

Marianne Marthinsen

Gjesteforelesning: Marianne Martinsen

Marianne Marthinsen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og første nestleder i finanskomiteen, holder gjesteforelesning med tittelen "Vekst og fordeling i norsk økonomi" tirsdag 24. mars kl. 10.15.

Fredrik Berntsen viser frem pauserommet på Knomatic

Handelshøyskolen besøkte entreprenørskapsstudenter i Houston

I begynnelsen av mai reiste en liten delegasjon fra Handelshøyskolen til Houston i USA. Nils Sanne har i flere år sendt studenter til byen i Texas og med Anders Stabursvik som lokalkjent og kartleser var tiden klar for å se nærmere på opplegget. 

Live Hagtvedt

Studentpraktikant ved ambassaden i Roma

Studentpraktikantplass ga Live Hagtvedt en unik mulighet til å få innblikk i livet på ambassaden, en smak av arbeidslivet, samt utvikling av personlige egenskaper.

Søknadsfrist

Informasjonsmøte om masterstudiene ved Handelshøyskolen

Onsdag 25. mars, kl. 12.15 arrangeres det informasjonsmøte om masterstudiene ved Handelshøyskolen i rom T401 i Tårnbygningen.

Maren Elise Bachke

PhD forsvar; Maren Elise Bachke

Maren Elise Bachke bidrar gjennom sin doktoravhandling inn i debatten om utvikling, bistand og fattigdomsbekjempelse, og identifiserer mulige veier til utvikling. Blant funnene er at det lønner seg for afrikanske småbønder å være organisert og at kvinner er mer kjønnsdiskriminerende enn menn når de gir til bistand.

Jørgen Russwurm

Claims handler hos HDI-Gerling Versicherung AG

Jørgen Russwurm skrev masteroppgave om forsikring. Nå jobber han som claims handler i det internasjonale forsikringsselskapet HDI-Gerling Versicherung AG.

Hege Haugland

Rådgiver i Statens forurensningstilsyn

Hege Haugland har en master i Samfunnsøkonomi fra NMBU. Det gav jobb som rådgiver i Statens forurensningstilsyn (SFT).

Velkommen til studiestart!

Velkommen som ny student ved Handelshøyskolen NMBU


Vi ønsker alle våre nye studenter høsten 2017 hjertelig velkommen til Handelshøyskolen NMBU!

Cecilie Bøhn

Konsulent i DNV GL

- NMBU tilbyr flere fag innenfor miljø- og energiøkonomi som man ikke finner andre steder, sier Cecilie Bøhn.

Elin Kubberød

Startskudd for NMBU-pilotprosjekt i utvikling av mentorrollen i entreprenørskap

Studentene som starter studiet i entreprenørskap i praksis denne høsten får studenter som allerede har vært gjennom studiedelen som mentorer. Ordningen er del av et nytt pilotprosjekt ved NMBU.

Marius H. Korum jobber i Hedmark Kunnskapspark, som er et ledd i traineeprogrammet &quot;Trainee Innlandet&quot;.

Trainee i Hedmark Kunnskapspark

Marius H. Korum fikk interesse for innovasjon og entreprenørskap gjennom bachelorgraden. Fire år senere har han både mastergrad i entreprenørskap og innovasjon og relevant jobb.

lundefuglen

Åpent møte om "Verdsetting av naturen"

Etikkutvalget ved NMBU arrangerer møte om "Verdsetting av naturen" tirsdag 5. mai.

Filosofi

Oppmelding til Examen philosophicum høsten 2015: PHI100 eller PHI101?

Studenter som skal ta Examen philosophicum, skal velge mellom PHI100 og PHI101. Forelesningene i PHI100 og PHI101 er de samme, men det er forskjell når det gjelder seminarundervisning og eksamensform.

Trade and Commodity Markets profile

Master of Science in Economics gives you the opportunity to specialize in one out of five profiles. One of them is Trade and Commodity Markets profile.

Knut Einar Rosendahl

Karbonlekkasje: Grunn til bekymring?

Karbonlekkasje er et stort problem ved utforming av klimapolitikk i Europa. Hvor stort er problemet?

Judith Marie Holter

Ny studieveileder ved Handelshøyskolen

Judith Marie Holter hadde sin første arbeidsdag på Ås 1. april. Hun er ansatt som studieveileder, hvor hun hovedsakelig skal jobbe med masterprogrammet økonomi og administrasjon og masterprogrammet i entreprenørskap og innovasjon.

Anne Kathrine Slungård

Gjesteforelesning: Anne Kathrine Slungård

Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge (UE) holder gjesteforelesning om hvordan en landsomfattende, ideell organisasjon utvikler strategi, 20. mars, kl. 12.15.

Breakfast seminars

Breakfast seminars - calendar

Development and International Economics profile

Master of Science in Economics gives you the opportunity to specialize in one out of five profiles. One of them is Development and International Economics profile. 

Ragnvald Nærø

Gjesteforelesning: Ragnvald Nærø

Ragnvald Nærø, direktør for utvikling og energibruk i Statkraft holder gjesteforelesning med tittelen "The Future of Electricity: When the Consumer Becomes the Producer of Electricity" tirsdag 28. oktober kl. 14.15-16.00.

Kenneth Skjefstad

Førstekonsulent i Direktoratet for økonomistyring

Kenneth Skjefstad fullførte mastergraden i økonomi og administrasjon med økonomistyring som hovedprofil og strategi og ledelse som støtteprofil.

Gradsdagen

Gradsdagen ved Handelshøyskolen

Handelshøyskolen arrangerer gradsdag 15. juni med maraton-presentasjoner av masteroppgaver i Tårnbygningen.

Økonomisk effektivitet og distribusjon i et regionalt perspektiv: Norske fiskerier

Tildeling av fiskerressurser i Norske fiskerier foregår i tråd med et komplekst institusjonelt regelverk. Fordeling av fiskeressursene er også knyttet til viktige regionalpolitiske mål. Hensikten med prosjektet er å analysere teknisk effektivitet innen dagens forvaltningsregime, og hvordan denne strukturem bidrar til å styrke samfunn på kysten ved å fordele fiskeriressursene langs kysten.  

Roselyne

PhD forsvar; Roselyne Alphonce

Roselyne Alphonce har studert forbrukeres preferanser og betalingsvillighet for kvalitetsegenskaper ved mat. 12. mars forvarer hun doktoravhandlingen "Forbrukernes betalingsvillighet for kvalitetsegenskaper ved mat: Eksperimenter gjennomført i Tanzania, Norge og USA".

Borge Håmsø

Rådgiver i Miljødirektoratet

- Utdannelsen på NMBU var midt i blinken for jobben jeg har nå, forteller Borge Håmsø.

BUS133 - Excel for økonomer, høstparallellen 2014

Forelesningsnotater og øvinger

Studenter

Endringer i BUS110 Eksternregnskap våren 2016

Våren 2016 er det planlagt endringer i emnet BUS110 i forhold til det som nå ligger ute på emnebeskrivelsen på nett: http://www.nmbu.no/emne/bus110.

Nicolay Worren

Ny førsteamanuensis i ledelse

Nicolay Worren er tilsatt som førsteamanuensis i ledelse ved Handelshøyskolen, NMBU.

M-EI på tur

Studenter i entreprenørskap og innovasjon på studietur

I andre uke av augustblokken reiste førsteklassestudenter på masterprogrammet i entreprenørskap og innovasjon ved Handelshøyskolen på studietur til Kongsberg og Telemark.

Annette Alstadsæter

Landets første professor i skatteøkonomi

Annette Alstadsæter begynner som professor ved Handelshøyskolen, NMBU og blir da landets første professor i skatteøkonomi.

Silje Marie Lesjø

Trainee i TINE

Etter at Silje Marie Lesjø fullførte masterprogrammet i Entreprenørskap og innovasjon ble hun tilbudt stilling som trainee i TINE. Der skal hun jobbe på fire forskjellige avdelinger i løpet av to år. Arbeidsoppgavene er i stor grad tilpasset hennes kompetanse og ønsker.

Nye stipendiater

Elise Caspersen og Paal Brevik Wangsness jobber som forskere ved Transportøkonomisk Institutt (TØI). I januar startet de som stipendiater ved Handelshøyskolen.

Styret i Samfunnsøkonomene NMBU høsten 2014 / våren 2015 (fra venstre bak): Siri Voll Dombu, Kjersti Prestrud,  Maria Hagelund, Kristine Borthen, Maria Kringlen Halvorsen og Birgitte Ringstad.

Kandidattreffet 2015

Det årlige Kandidattreffet for samfunnsøkonomer nærmer seg, og det er kun få plasser igjen.

Privat

Gjesteforelesning om strategiarbeid i praksis

Per Aksel Holving, management consultant i Capgemini Consulting holder gjesteforelesning om strategiarbeid i praksis, 11. mars, kl. 12.15 - 13.15.

BUS133 - Excel for økonomer

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/REC-html40/loose.dtd">


Sjur Westgaard

Blir professor i full stilling

Sjur Westgaard har tidligere vært engasjert som professor II ved Handelshøyskolen. Fra 1. januar har han blitt fast ansatt som professor i full stilling.  

Lillian Andersen

Handelshøyskolen blir fakultet og søker internasjonal akkreditering

NMBUs styre vedtok 16. juni en omorganisering av universitetet fra 1.1.2017.

Fagdag for økonomilærere i VGS 2014

Lærere fikk faglig påfyll

Økonomi- og realfagslærere i videregående skole fikk faglig påfyll og innblikk i forskningen ved NMBU under fagdagen som ble arrangert 30. oktober.

Nye studenter høsten 2015

Høsten 2015 har 296 studenter takket "ja" til plass til ett av Handelshøyskolens studieprogram.

Development and International Economics profile

Master of Science in Economics gives you the opportunity to specialize in one out of five profiles. One of them is Development and International Economics profile. 

Meron Assefa Arega

PhD forsvar; Meron Assefa Arega

Prisen på mat er avgjørende for matsikkerheten i utviklingsland. Meron Arega har undersøkt hvordan priser på mat-hvete i landene sør for Sahara blir påvirket av statlig politikkutforming og nasjonale- og internasjonale matvarepriser.

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Tårnbygning

Velkommen som ny student på masterprogrammet i økonomi og administrasjonPå denne siden finner du informasjon om studiestart ved ditt studieprogram. Informasjonsmøtet er 14. august kl 09.00, men det er mange viktige og spennende aktiviteter både før og etter dette møtet.

twitter.com-

Gründercamp for NMBU studenter

17. og 18. september arbeidet ca. 50 masterstudenter fra Naturbasert reiseliv (INA) og Entreprenørskap og Innovasjon (Handelshøyskolen) på oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet. Temaet var «Reiselivet i Norge 2030».

The handbook of study

The handbook of study for School of Economics and Business.

Carlo Martini

Vitenskapsteoretisk forum: ekspertise og evidens

Carlo Martini holder gjesteforelesning onsdag 9. september kl. 12:15 i biblioteket i Tårnbygningen om nedvurderingen av ekspertens egen dømmekraft og dens rolle i evidensbasert kunnskap.

Studenter

Hva sier Handelshøyskolens kandidater om utdanningen?

For å finne ut hvordan det har gått med kandidatene i arbeidsmarkedet og hvordan de vurderer utdanningen de har fått, gjennomførte Handelshøyskolen og NMBU spørreundersøkelser blant tidligere kandidater høsten 2015.

Roselyne

PhD forsvar; Roselyne Alphonce

Roselyne Alphonce har studert forbrukeres preferanser og betalingsvillighet for kvalitetsegenskaper ved mat. 12. mars forsvarte hun doktoravhandlingen "Forbrukernes betalingsvillighet for kvalitetsegenskaper ved mat: Eksperimenter gjennomført i Tanzania, Norge og USA".

Philosophy Fridays

Sofa-filosofi med hjembakst

Velkommen til Filosofi-fredag i biblioteket! Hver måned møtes vi til filosofisk refleksjon med inviterte gjester, åpen diskusjon, interessante tema, og ikke minst hjemmebakte sjokoladekjeks.

Studenter M-EI

Entreprenørskapsutdanning av internasjonal kvalitet

Handelshøyskolens entreprenørskap og innovasjonsstudium holder akademiske standarder og utdanner studenter på nivå med tilsvarende programmer ved internasjonale utdanningsinstitusjoner.

Det viser en ekstern evaluering av programmet som ble gjennomført i 2015.

Møt våre kandidater

Er du nysgjerrig på hvor våre kandidater jobber? Her kan du lese intervjuer med noen av våre kandidater som fullførte studier i fjor.

Anders Winquist Stabursvik

Prosjektleder ved Handelshøyskolen

Anders Winquist Stabursvik er ansatt som prosjektleder for masterprogrammet i Entreprenørskap og innovasjon.

Sofie Skjeflo

PhD forsvar; Sofie Waage Skjeflo

Bønder og forbrukere i utviklingsland er svært sårbare for endringer i klima. Sofie Waage Skjeflo belyser i sin PhD avhandling hvordan ulike husholdninger tilpasser seg endringer i klimaet og hun bidrar til økt forståelse for økonomien hos landbrukshusholdninger i utviklingsland.

Lyst til å bli øvingslærer i høst?

Lyst til å bli øvingslærer i høst?

Handelshøyskolen har ledige stillinger som øvingslærer i høst.

PhD forsvar: Maren Elise Bachke

Maren Elise Bachke bidrar gjennom sin doktoravhandling inn i debatten om utvikling, bistand og fattigdomsbekjempelse, og identifiserer mulige veier til utvikling. Blant funnene er at det lønner seg for afrikanske småbønder å være organisert og at kvinner er mer kjønnsdiskriminerende enn menn når de gir til bistand.

Senyonga Livingstone

IAAE Best Student Paper Award 2014

Livingstone Senyonga, PhD-student ved Handelshøyskolen, har blitt tildelt prisen "IAAE Best Student Paper Award 2014".

Kreativ dag

Vil du bidra til nyskaping? Liker du å jobbe med aktuelle prosjekter? Søk master i entreprenørskap og innovasjon før 1. juni!

Gjennom mastergraden i entreprenørskap og innovasjon ved NMBU vil du lære forretningsutvikling, innovasjonsprosesser, bedriftsetablering, kommersialisering og markedsføring. Studiet vil gjøre deg rustet til å starte egen bedrift eller gjøre deg aktuell til jobber som har fokus på nyskaping og innovasjon.

Studentambassadører fra Handelshøyskolen

NMBU reiser land og strand rundt for å informere om hva slags studiemuligheter vi har og hvorfor NMBU er det beste stedet å studere. Her kan du møte tre av Handelshøyskolens studenter som jobber som studentambassadører.

Gro Skaaren-Fystro

Gjesteforelesning: Gro Skaaren-Fystro

Spesialrådgiver i Transparency International Norge, Gro Skaaren-Fystro, vil holde en åpen gjesteforelesning mandag 23. mars, kl. 15.15 i T201 med temaet "Beskytt din virksomhet - om korrupsjonsutfordringer i næringslivet, forebygging og respons".

Arkiv

Fikk revisorjobb med bachelorgrad i bagasjen

Katrine Bjerkebæk ble tilbudt jobb i PwC før hun var ferdig med bachelorgraden i økonomi og administrasjon. Nå forteller hun om hvordan hun opplevde overgangen fra studier til jobb.

Montasje fra studentenes &quot;Show-Room&quot; i den kreative workshopen.

Handelshøyskolens entreprenørskapsstudenter hjelper Sparebankstiftelsen Østfold Akershus

Torsdag 1. september presenterte masterstudentene i entreprenørskap og innovasjon forslag på hvordan Sparebankstiftelsen Østfold Akershus kunne utnytte sin gavepolitikk for å øke sin regions innovasjonsevne og omdømme. Presentasjonen ble holdt i den nyåpnede Urbygningen på NMBU.

Bachelor i samfunnsøkonomi - oppbygning og gjennomføring

Denne studieplanen gjelder studenter med oppstart høsten 2016, 2015, 2014 og 2013.

Casper Claudi Rasmussen

Gjesteforelesning: Casper Claudi Rasmussen

Casper Claudi Rasmussen, førsteamanuensis ved Markedshøyskolen og tidligere PhD student ved Handelshøyskolen, NMBU holder gjesteforelesning med tittelen "Forskning om vekst i bedrifter" fredag 17. oktober kl. 12.15.

Dag Tore Mo er markedsanalytiker og direktør i norske Yara International.

Kommer verden til å gå tom for fosfor?

Dag Tore Mo, markedsanalytiker og direktør i norske Yara International, skal holde presentasjon om fosforsituasjonen 4. november, kl. 12.00 i 5 etg., tvers ovenfor Farbror Melkers.

Susann Gjerde

PhD forsvar; Susann Gjerde

Hva skal til for at ledere føler at de mestrer rollen som leder og møte de ansattes forventninger til dem som ledere? Dette er blant spørsmålene Susann Gjerde stilte i doktoravhandlingen hun forsvarte 17. april.

Bildet viser tårnbygningen på NMBU

Informasjonsmøte om masterstudiene ved Handelshøyskolen

Onsdag 13. april, kl. 12.15-14.00 arrangeres det informasjonsmøte om masterstudiene ved Handelshøyskolen i rom T401 i Tårnbygningen.

Bethelhem Legesse Debela

Disputas - Bethelhem Legesse Debela

Bethelhem Legesse Debela studerer hvordan en rural husholdning tar strategiske valg og tilpasser seg støtteordninger for å sikre livsgrunnlaget sitt og være motstandsdyktige overfor uventede hendelser. Mandag 22. desember forsvarer hun sin doktoravhandling.

Igor Pipkin

Russisk elektrisitets- og kapasitetsmarked

Oppgradering av eksisterende og investering i ny overføringskapasitet for god el-forsyningssikkerhet, markedspris på varmeproduksjon og muligheter for forbrukerrespons på prisvariasjoner i russisk kraftsektor, er anbefalinger gitt i en doktoravhandling fra NMBU.

Tilbakemeldinger

Mini-springbrett i entreprenørskap i praksis

Studentene på masterprogrammet i entreprenørskap og innovasjon deltok i oktober på mini-springbrett i regi av Connect Norge.

Exam

Lyst til å bli øvingslærer i vår?

Handelshøyskolen har ledige stillinger som øvingslærere til flere av vårens emner.

Master i Entreprenørskap og innovasjon - Oppbygging og gjennomføring - oppstart 2015

Studieplanen under gjelder for studenter med opptak høsten 2015.

Maler en grønnere fremtid

Da Jotun AS utlyste en ny trainee-stilling i vår, var det over 300 personer som søkte. Henrik Aasgaard fra NMBU trakk det lengste strået og ble stående igjen med drømmejobben. Hvordan fikk han det til?

countries signs

Informasjonsmøte om delstudier i utlandet

Onsdag 21. oktober kl. 12.15 arrangeres det informasjonsmøte om delstudier i utlandet for studenter ved Handelshøyskolen.  

Ferdige kandidater ved Handelshøyskolen våren 2011.

Sommeravslutning med markering av bachelorkandidatene

Alle studenter og ansatte ved Handelshøyskolen inviteres til sommeravslutning med markering av årets bachelorkandidater.

Fra venstre: Svein Skeie (Statoil) og Karl Magnus Maribu (DnB)

Gjesteforelesing med Svein Skeie og Karl Magnus Maribu

Svein Skeie, leder av Performance Mangement og Risk (SVP) i Statoil og Karl Magnus Maribu, senioranalytiker i DNB Markets holder to gjesteforelesninger 10. mars.

Louis Thieu

Kunderådgiver/kundeansvarlig i bank

- Den tradisjonelle banken med mange kasser og kølapper er forbi, og den moderne banken har gode nett- og mobilbankløsninger der kunden kan gjøre veldig mye selv, sier Louis Thieu.

Jan Dietz

Gjesteforelesning: Jan Dietz

Jan Dietz, grunderen til Dietz Foresight, holder gjesteforelesning om systematisk fremtidstenkning (foresight), fredag 27. februar, kl. 13.15.

Brownbag seminars

Brownbag seminars - calendar

Igor Pipkin

Russisk elektrisitets- og kapasitetsmarked

Oppgradering av eksisterende og investering i ny overføringskapasitet for god el-forsyningssikkerhet, markedspris på varmeproduksjon og muligheter for forbrukerrespons på prisvariasjoner i russisk kraftsektor, er anbefalinger gitt i en doktoravhandling fra NMBU.

Master i Entreprenørskap og innovasjon - Oppbygging og gjennomføring

Studieplanen under gjelder for studenter med opptak høsten 2015 og 2016.

Lasse Blom

Førstekonsulent ved Senter for Statlig Økonomistyring

Lasse Blom studerte Samfunnsøkonomi ved NMBU. I dag arbeider han som førstekonsulent ved Senter for Statlig Økonomistyring.

 

Per Olav Erstad

Sales Graduate Trainee i IBM

Per Olav Erstad har fullført mastergrad i Entreprenørskap og innovasjon og jobber nå som Sales Graduate Trainee i IBM.

Mina Mælum Norstrøm fikk utdelt prisen for beste masteroppgave på Gradsdagen ved Handelshøyskolen i juni 2015. På bildet står hun sammen med sin veileder Elin Kubberød.

Beste masteroppgave ved Handelshøyskolen

Handelshøyskolens pris for beste masteroppgave i 2014 er tildelt Mina Mælum Norstrøm.

Privat

Gjesteforelesning med Felleskjøpet Agri og Norsk Hydro

Nils Bjellum, procurement manager i Felleskjøpet Agri, Henrik Buer og Olena Lepikhina, industry analyst og investor relations officer i Norsk Hydro holder to gjesteforelesninger 17. mars.

Mathias Larsen

Fra bachelor ved NMBU til revisor i EY

20 år gammel, og 9 måneder før fullført bachelorgrad i økonomi og administrasjon, ble Mathias Græsmo Larsen tilbudt jobb i det største revisjonsselskapet i Norge.

Sykepleier og entreprenørskapsstudent, Anette

Sykepleier og entreprenørskapsstudent, Anette

Sykepleieren Anette valgte å studere entreprenørskap og innovasjon på bakgrunn av behovet for innovasjon i helseindustrien. Hun opplever at mulighetene for jobb videre med kompetansen hun sitter igjen med er mange. 

Stor interesse for økonomistudiene ved Handelshøyskolen, NMBU.

Opptak og poenggrenser høsten 2016

127 nye bachelorstudenter og 135 nye masterstudenter startet ved Handelshøyskolen i august.

martin_lundeby_grimstad

Sikret seg jobb før fullført utdanning

Martin Lundeby Grimstad hadde akkurat rukket å levere masteroppgaven sin i samfunnsøkonomi, da han fikk tilbud om traineestilling i Norsk Landbrukssamvirke.

Hopper i det!

Som 21-åring har Christian Koksvik Dahl fra Ski kanskje funnet drømmearbeidsgiveren. Med bachelor i økonomi fra NMBU og guts fra hoppkarrieren kaster han seg ut i en utfordrende jobb i PriceWaterhouseCoopers.

Ole Alexander Søjbjerg

Økonom i AF Gruppen

Ole Alexander Søjbjerg startet som økonom i AF Gruppen etter bachelorstudiet i økonomi og administrasjon ved NMBU.

Susann Gjerde

PhD forsvar; Susann Gjerde

Hva skal til for at ledere føler at de mestrer rollen som leder og møte de ansattes forventninger til dem som ledere? Dette er blant spørsmålene Susann Gjerde stiller i doktoravhandlingen hun forsvarer 17. april.

www.colourbox.com

Mer helse for hver krone

Helseøkonomiske evalueringer og bruk av simuleringsmodeller for å beregne overlevelse og kostnader ved ulike behandlingsregimer, er viktige elementer i en mer effektiv utnyttelse av helsekronene.

1969 finner ”Ocean Viking” Ekofisk, det første drivverdige oljefeltet på norsk sokkel.

Oljefondet til NMBU

Tirsdag 10. februar får Handelshøyskolen besøk av Norges Bank Investment Management (Oljefondet).

Studiehåndbok

Studiehåndbøker for Handelshøyskolen (tidligere Institutt for økonomi og ressursforvaltning).

Vegard Sørensen

Forvaltningsrådgiver i Usbl

Etter å ha fullført masterprogrammet i økonomi og administrasjon ved NMBU fikk Vegard Sørensen jobb som forvaltningsrådgiver i boligbyggelaget Usbl.

Energy Economics profile

Master of Science in Economics gives you the opportunity to specialize in one out of five profiles. One of them is Energy Economics profile.

Alexander

Disputas – Alexander Schjøll

Er det viktig for forbrukeren at maten de spiser er økologisk og at dyrevelferden er god når de velger et produkt? Alexander Schjøll har i sin forskning sett på hva forbrukeren faktisk gjør, og ikke bare hva de sier de vil gjøre. I oktober forsvarte Schjøll avhandlingen sin ved Handelshøyskolen, NMBU.

Stine Landgraff Torvaldsen

Markeds- og utleiesjef i Selvaag Eiendom AS

Stine Landgraff Torvaldsen har fullført mastergrad i økonomi og administrasjon med administrasjon og ledelse som hovedprofil og økonomistyring som støtteprofil.
Nå jobber Stine som markeds- og utleiesjef i Selvaag Eiendom AS.

Stefan Markus Flügel

PhD forsvar; Stefan Markus Flügel

Stefan Markus Flügel vil gjennom sitt doktorgradsarbeid bidra til å gi bedre beslutningsgrunnlag for transportprosjekter. Han forsvarer arbeidet sitt tirsdag 16. juni.

SUSDIET: Implementing sustainable diets in Europe

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/REC-html40/loose.dtd">


André Brockstedt Myrseth

Konserntrainee i TINE Rådgivning og Medlem

- Utdanningen ved NMBU er veldig relevant for stillingen jeg har i dag. Norsk landbruk er i utvikling og i omstilling, og slike utfordringer er høyst interessante for en samfunnsøkonom, sier André.

Bachelorkandidater ved Handelshøyskolen, NMBU våren 2015.

Bacheloravslutning

Handelshøyskolen inviterer alle studenter og ansatte til avslutning for våre bachelorstudenter tirsdag 24. mai.

Helene Greeny

Fra Handelshøyskolen til drømmejobb i Deloitte

Helene Hovbøl Greeny fullførte mastergrad i økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen våren 2014. Nå jobber hun som associate i Deloitte Norge.

Programme structure for Master of Science in Economics

This programme plan applies for students with the startup Autumn 2016, 2015, 2014 and 2013.

Non-commercial values attached to marine resources in the coastal zone

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/REC-html40/loose.dtd">


Kari-Mette Ørbog

Førstekonsulent i Arbeids- og velferdsdirektoratet, Kari-Mette

- Vi fikk mye god oppfølging i undervisningen av engasjerte forelesere. Det var alltid lett å spørre om ting vi ikke forstod, forteller Kari-Mette.

Organisering av matproduksjon i et globalisert miljø: Innovasjon og markedsstrategier i norske matvarekjeder (GoFood). Arbeidspakke: Produktinnovasjon som en eksportrettet strategi

Norsk matproduksjon står framfor mande utfordringer, derfor er det viktig at norske bedrifter og regulerende myndigheter forstår de utfordringer og muligheter som springer ut av nye teknologier, skiftende multilaterale regimer og endrede verdikjederelasjoner. Dette prosjektet ligger spesielt vekt på innslag av ny kunnskap innen beiteknilogi og hvordan det påvirker hvordan man organiserer arbeidet med alv.

Ingeborg

Studentpolitiker og rådgiver i NHO, Ingeborg

Jeg heter Ingeborg og jobber som rådgiver i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

Philosophy Fridays

Sofa-filosofi med hjembakst

Velkommen til Filosofi-fredag i biblioteket! Hver måned møtes vi til filosofisk refleksjon med inviterte gjester, åpen diskusjon, interessante tema, og ikke minst hjemmebakte sjokoladekjeks.

Sofie Skjeflo

PhD forsvar; Sofie Waage Skjeflo

Bønder og forbrukere i utviklingsland er svært sårbare for endringer i klima. Sofie Waage Skjeflo belyser i sin PhD avhandling hvordan ulike husholdninger tilpasser seg endringer i klimaet og hun bidrar til økt forståelse for økonomien hos landbrukshusholdninger i utviklingsland.

http://www.emlv.fr/en/emlv-is-now-a-member-of-aacsb-international-the-association-to-advance-collegiate-schools-of-business/

Handelshøyskolen søker om internasjonal akkreditering

Handelshøyskolen har startet arbeidet med å søke om akkreditering fra AACSB (Association for Advancement of Collegiate Studies in Business).