Husdyr- og akvakulturvitenskap

Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap

Bannerbilde IHA
Vi er med på å forme fremtidens matproduksjon gjennom både grunnleggende og anvendt forskning. Vårt fagområde er produksjonsdyr på land og i vann – altså husdyrene våre og oppdrett av fisk i vann.

Aktuelt

Tesfaye Kebede Belay

Påviser ketose i melkeprøve

Bruker kjent metode for vurderinga av melkekvalitet til å finne ut om kua er syk med stoffskiftesykdommen ketose.

Kvaliteten å proteinet som brukes i hundefôr varierer mye, men det får ikke kunden informasjon om.

Store forskjeller på tørrfôr-kvalitet

«Lam og ris» står det på posen med hundefôr. Det høres velsmakende ut, men sannheten er at kvaliteten på ingrediensene kan være dårlig, ifølge ny forskning.

From left: whole rapeseeds, dehulled rapeseeds, and the hull fraction.

Luftfraksjonering fjerner skallet på raps

Ved å bruke høyteknologisk luftfraksjonering har forskere i FeedMileage prosjektet, NMBU, klart å redusere mengden fiberrikt skall i rapsmelet.

Husdyr- og akvakulturvitenskap

Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap (IHA) ved Fakultet for Biovitenskap

Vårt institutt favner de tradisjonelle husdyrfagene avl, ernæring og etologi . Innenfor dette jobber vi med fôrteknologi og stoffskifteforsøk, kvantitativ og molekylær genetikk, og kvaliteten på produkter laget av egg, melk og kjøtt.

Ansatte

Kontaktinformasjon:

 

Følg oss på sosiale medier