Husdyr- og akvakulturvitenskap (site)

Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap

Bannerbilde IHA
Vi er med på å forme fremtidens matproduksjon gjennom både grunnleggende og anvendt forskning. Vårt fagområde er produksjonsdyr på land og i vann – altså husdyrene våre og oppdrett av fisk i vann.

Aktuelt

Tesfaye Kebede Belay

Påviser ketose i melkeprøve

Bruker kjent metode for vurderinga av melkekvalitet til å finne ut om kua er syk med stoffskiftesykdommen ketose.

Kvaliteten å proteinet som brukes i hundefôr varierer mye, men det får ikke kunden informasjon om.

Store forskjeller på tørrfôr-kvalitet

«Lam og ris» står det på posen med hundefôr. Det høres velsmakende ut, men sannheten er at kvaliteten på ingrediensene kan være dårlig, ifølge ny forskning.

Marta Bou Mira

Oppdrettslaksen trenger marint omega-3

Marine omega-3-fettsyrer er nødvendig i oppdrettslaksens fôr for å bevare god helse

Husdyr- og akvakulturvitenskap

Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap (IHA) ved Fakultet for Biovitenskap

Vårt institutt favner de tradisjonelle husdyrfagene avl, ernæring og etologi . Innenfor dette jobber vi med fôrteknologi og stoffskifteforsøk, kvantitativ og molekylær genetikk, og kvaliteten på produkter laget av egg, melk og kjøtt.

Ansatte

Kontaktinformasjon:

 

Følg oss på sosiale medier