Husdyr- og akvakulturvitenskap

Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap

Bannerbilde IHA
Vi er med på å forme fremtidens matproduksjon gjennom både grunnleggende og anvendt forskning. Vårt fagområde er produksjonsdyr på land og i vann – altså husdyrene våre og oppdrett av fisk i vann.

Aktuelt

Marta Bou Mira

Oppdrettslaksen trenger marint omega-3

Marine omega-3-fettsyrer er nødvendig i oppdrettslaksens fôr for å bevare god helse.

Etisk og bærekraftig hundeavl

Invitasjon til seminar om etisk og bærekraftig hundeavl

Vi inviterer heldagsseminar om avlsforskning og hundeavl. 11. mai 2017, i sal H109 i Husdyrbygget ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap, NMBU campus Ås

Forsker Gisken Trøan (NMBU), fotografert i forbindelse med deltagelse i Forsker grand prix høsten 2014.

Sammenhengen mellom bruk av raps i fôr og mengden jod i melk

Raps har de senere år blitt en viktig fôringrediens, men bruken av rapsprodukter i fôr til melkeku førte til en reduksjon av mengden jod i melk.

Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap (IHA)

Vårt institutt favner de tradisjonelle husdyrfagene avl, ernæring og etologi . Innenfor dette jobber vi med fôrteknologi og stoffskifteforsøk, kvantitativ og molekylær genetikk, og kvaliteten på produkter laget av egg, melk og kjøtt.

Ansatte

Kontaktinformasjon:

 

Følg oss på sosiale medier