Husdyr- og akvakulturvitenskap

Vi er med på å forme fremtidens matproduksjon gjennom både grunnleggende og anvendt forskning. Vårt fagområde er produksjonsdyr på land og i vann – altså husdyrene våre og oppdrett av fisk i vann.

Studier

Studier ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap (IHA)

Aktuelt

Både Norge og Chile har lang kystlinje, rik på tare. For å kunne utnytte taren maksimalt pågår det en stadig tettere ‘forskningstango’ mellom Foods of ...
Centre for Digital Life Norway arranges their first annual research and innovation conference in Oslo. The conference features possibilities and the road ahead for digital ...
Havbruksnæringen har i økende grad gått over til plantebasert fôr. Samtidig forringes miljøet. Ny forskning viser at de to utfordringene samlet gir grunn til bekymring.

Mer fra instituttet

The FeedMileage project

The research project aims to increase the efficiency of Norwegian farm animal production by advanced nutritional and genetic methods.

GenoSysFat

GenoSysFat - Integrating genomics and system biology to improve the capacity for synthesis, transport, and filet deposition of EPA/DHA in salmon

The BIOFEED project

Develops novel salmon feed by integrated bioprocessing of non-food biomass

ReiGN - Nordic Centre of Excellence in Arctic Research

Reindeer husbandry in a Globalizing North – resilience, adaptations and pathways for actions

LabTek - analyser og priser

Oversikt over analysetilbudet med metode- og arbeidsbeskrivelser

Stoffskifteavdelingen

Stoffskifteavdelingen gjennomfører prosjekter på formiddelvurdering og fordøyelighetsforsøk på drøvtyggere, gris og hest.

Center for Feed Technology

Center for Feed Technology (Fôrtek) is international centre for feed technology owned by the Norwegian University of Life...

Om Senter for husdyrforsøk

Senter for husdyrforsøk (SHF) ble etablert i 1994 som et samarbeidstiltak mellom daværende UMB og NVH. I dag er SHF en del av Norges miljø- og...

Om instituttet

Introtekst om instituttet

Vårt institutt favner de tradisjonelle husdyrfagene avl, ernæring og etologi . Innenfor dette jobber vi med fôrteknologi og stoffskifteforsøk, kvantitativ og molekylær genetikk, og kvaliteten på produkter laget av egg, melk og kjøtt.

Følg oss på sosiale medier