Husdyr- og akvakulturvitenskap

Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap ved Fakultet for biovitenskap

Bannerbilde IHA
Vi er med på å forme fremtidens matproduksjon gjennom både grunnleggende og anvendt forskning. Vårt fagområde er produksjonsdyr på land og i vann – altså husdyrene våre og oppdrett av fisk i vann.

Aktuelt

Stavseth

Velkommen som ny student!

Vi ønsker deg velkommen til oss mandag 14. august. Her finner informasjon om studiestart for ditt studieprogram.

From left: whole rapeseeds, dehulled rapeseeds, and the hull fraction.

Luftfraksjonering fjerner skallet på raps

Ved å bruke høyteknologisk luftfraksjonering har forskere i FeedMileage prosjektet, NMBU, klart å redusere mengden fiberrikt skall i rapsmelet.

Marta Bou Mira

Oppdrettslaksen trenger marint omega-3

Marine omega-3-fettsyrer er nødvendig i oppdrettslaksens fôr for å bevare god helse

Plantevitenskap

Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap (IHA) ved Fakultet for Biovitenskap

Vårt institutt favner de tradisjonelle husdyrfagene avl, ernæring og etologi . Innenfor dette jobber vi med fôrteknologi og stoffskifteforsøk, kvantitativ og molekylær genetikk, og kvaliteten på produkter laget av egg, melk og kjøtt.

Ansatte

Kontaktinformasjon:

 

Følg oss på sosiale medier