Seminaret ble arrangert 6. april 2022 kl. 12.00-15:45.
Du finner videoopptak av presentasjonene nedenfor i programmet.
Veterinærhøgskolen har nå flyttet inn i de nye lokalene på Ås, med moderne forsknings- og undervisningsfasiliteter.
Nå står vi samlet, et bredt akvakulturmiljø på Ås, som i årtier har jobbet for å hjelpe oppdrettsnæringen til å takle alle utfordringene som har oppstått underveis i denne utrolige reisen, fra noen få pionerer som så mulighetene til en milliardindustri.
Miljøet er kanskje mest kjent for det de har bidratt med innenfor fôr, avl, genetikk og veterinærmedisin, men som programmet viser er det et meget bredt fagmiljø som nå vil finne løsninger som gjør at oppdrettsnæringen blir mer og mer bærekraftig i alle ledd. Det blir også smakebiter fra de siste resultatene innen forskning på dagens utfordringer.
Seminaret retter seg mot alle som er opptatt av oppdrettsnæringen, forvaltning, studenter og forskere.
Program Tid | Nedenfor finner du lenker til videoopptak av presentasjonene |
12:00-12:05 |
Åpning |
12:05-12:15 |
Hva skal laksen spise – svaret finnes i skogen og havetMargareth Øverland, Foods of Norway NMBU-BIOVIT |
12:15-12:25 |
Bærekraftig fôrproduksjon: De største utfordringene i et industriperspektiv |
12:25-12:35 |
Veterinærmedisinens rolle i det norske lakseeventyret |
12:35-12:45 |
NMBU – her startet både det tradisjonelle og det moderne avlsarbeidet for laks |
12:45-12:55 |
Bærekraftig akvakultur: De største utfordringene i et industriperspektiv |
12:55-13:05 |
Kaffe, kaker |
13:05-13:15 |
Bruken av produksjonsdata for å fremme fiskehelse |
13:15-13:25 |
Årsaker til og konsekvenser av avvikende hjertemorfologi hos laks |
13:25-13:35 |
Samspillet mellom ernæring og helse hos fisk |
13:35-13:45 |
Velferd hos oppdrettsfisk: Ett fundament for bærekraftig produksjon |
13:45-13:55 |
Piscine myokardittvirus (PMCV): varianter og virulens |
13:55-14:05 |
Piscine orthoreovirus (PRV): varianter og virulens |
14:05-14:10 |
Bruk av små modellfisk for forskning knyttet til akvakultur |
14:10-14:35 |
Lett servering |
14:35-14:45 |
Fra lakseforsøk i dammen ved Aud Max til milliardindustri |
14:45-14:55 |
Genomisk informasjon i fiskeavlen - eplene faller ikke like langt fra stammen |
14:55-15:05 |
Lukka anlegg, muligheter og utfordringer |
15:05-15:15 |
God vannkvalitet avgjørende for bærekraftig oppdrett av fisk |
15:15-15:25 |
Bærekraftig oppdrett fra villfiskperspektiv |
15:25-15:35 |
Hvordan balansere akvakulturnæringens arealbehov med andre interesser?Knut Bjørn Stokke, NMBU-LANDSAM |
15:35-15:40 |
Bioøkonomi-biobasert verdiskaping og forretningsutvikling |
15:40-15:45 |
Slik sikrer vi at fremtidens havbruksledere tenker bærekraft i alle ledd |