PlantBio 2014: nettverkskonferanse for planteforskere

Det er riktignok bare tredje året den arrangeres, men tanken er at dette skal fortsette fremover og gå på rundgang mellom ulike institusjoner som driver planteforskning her i landet.

Odd Arne Rongli

Arrangør i år er Institutt for plantevitenskap (NMBU) med instituttleder Odd Arne Rognli som leder av organisasjonskomiteen, mens arrangør i fjor var Universitetet i Tromsø. Arrangør av den første konferansen var Universitetet i Oslo (UiO) sammen med plantemiljøet her ved NMBU

Stort program

Plantenettverkets hovedmål er å styrke norsk grunnleggende og anvendt planteforskning gjennom økt samarbeid og koordinering og økt forståelse i samfunnet for betydningen av planteforskning. Et av tiltakene for å få dette til er å ha en bred nasjonal plantekonferanse hvert år. På årets konferansen er det påmeldt hele 63 personer fra de fleste miljøer som driver planteforskning i Norge  og foredrag av forskere fra NMBU, NTNU, Skog og landskap, UiO, UiT, Bioforsk, UiB og Nordgen.

Programmet inneholder hele 24 innlegg delt opp i 4 Sessions. De er:

1. Plant development and epigenetics.
  2. Climate adaptation, biotic and abiotic stress.
  3. Photosynthesis and organelles.
  4. Ecology, populations and evolution.

Dette gir et godt bilde av det brede og aktuelle programmet.  I tillegg er det posterutstilling.

Invited speakers

PlantBio

I år var det bare norske ‘invited speakers’. Disse var: Reidun Aalen (UiO), Odd Arne Olsen (NMBU), Paul Grini (UiO), Karsten Fisher (UiT), Atle Bones (NTNU), Vigdis Vandvik (UiB), Jorunn Olsen (NMBU).

Sylvia Sagen Johnsen             Programhefte

Den effektive konferansesekretær har vært Sylvia Sagen Johnsen (NMBU), som bl.a. hadde utarbeidet et programhefte med abstracts av alle foredrag og posters

Planter

Published 31. oktober 2014 - 14:34 - Updated 27. juni 2018 - 14:16