Målet for hagen var ikke bare å lage en hage med spiselige vekster. Hagen var også en læringsprosess i samarbeid om bærekraftig utvikling, i en miniutgave.
De blindtarmsfistulerte hestene på NMBU gir forskningsmiljøet unike muligheter til å studere hestens fordøyelse. Det har både hester, studenter og stipendiater nytte av.
I doktorgradsarbeidet sitt har Maria Valkeneer Kjetså sammenlignet metoder for genomisk prediksjon ved bruk av høy-tetthets og hel-genom sekvens data for lakselusresistens på laks og for maternale egenskaper på gris.
I doktorgradsarbeidet sitt har stipendiat Cathrine Brekke sett på antall og plasseringen av overkryssinger hos storfe, gris og laks. Og resultatene viser store forskjeller mellom kjønn i artene.
I doktorgradsarbeidet har Stefano Zanotto beskrevet variasjonen som er tilgjengelig for frosttoleranse i rødkløver og hvordan den er assosiert med andre egenskaper.
En video med et historisk tilbakeblikk på Norges Landbrukshøgskoles og Norges veterinærhøgskoles historie innen husdyr og akvakultur. Om samarbeid mellom institusjonene, om sammenslåing til NMBU - Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, og veien videre med mulighetene samlokalisering legger til rette for.
I år er det igjen duket for Fascination of Plants Day over store deler av verden. Fredag 13. mai er det plantenes dag (Fascination of Plants Day) på Campus Ås.
Gråskimmel er kjent for å forårsake betydelige avlingstap i viktige plantekulturer verden over. Katherine Ann Gredvig Nielsen har i sitt doktorgradsarbeid studert fungicidresistens hos gråskimmel.
Sammen med ansatte og elever på videregående skoler og Matvalget har masterstudenter i agroøkologi ved NMBU jobbet med å utvikle økologiske og bærekraftige skolemåltider.
Ny metodikk gjør det mulig å beregne energiverdien i kraftfôr uten å kjenne resepten. Sammen med kjennskap til energiverdien i grovfôr kan den brukes til å gi mer presis fôring.
I sommer svevde flere droner over forsøksfeltet ved Senter for klimaregulert planteforskning på NMBU for å samle informasjon om hveteplantens vekst og helse.
Den årlige studentdagen gir studentene muligheten til å bli kjent med hele bredden av muligheter både innen sitt eget fagfelt og de andre fagområdene ved fakultetet.
To EU-prosjekter med oppstart i 2021 bygger på samarbeid mellom NMBU-forskere ved flere fakulteter og sentre; fakultet for biovitenskap (BIOVIT), fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap (KBM) og Senter for husdyrforsøk (SHF).
NMBU blir hovedleverandør av kunnskap i nytt digitalt fagmateriell i havbruk. Etter tørke i snart en mannsalder lanseres et nytt faglig læreverk i havbruk høsten 2023.
Moderne teknologi som robotikk og genomisk seleksjon var den røde tråden gjennom alle presentasjonene av forskningsprosjektene og feltforsøkene som foregår på Vollebekk, NMBU.
En ny rapport fra Bellona oppfordrer til satsing på en ny norsk fiskefôrindustri, basert på alternative og mer bærekraftige løsninger. Foods of Norway har tatt del i rapporten.
NMBU er nå en av sju partnere i Senter for digitalt liv Norge – en nasjonal kompetansehub for transdisiplinær bioteknologisk forskning, utdanning og innovasjon som skal stimulere til økt samarbeid mellom akademia og industri.
Ny forskning viser at vi kan produsere betydelig kvanta av proteinrike vekster, som erter og åkerbønner i Norge. Og forskerne tror at vi snart vil få de i norske butikkhyller.
Alf-Helge Aarskog og Einar Wathne kommer tilbake til NMBU etter lang tid i næringen som mentorer og inspiratorer for kommende generasjoner av studenter som skal i jobb i akvakulturnæringen.
Klimadugnaden foregår også i sauefjøset, og sau av rasene norsk kvit sau og gammalnorsk spæl stiller opp for å bidra ved å få målt metanutslippet sitt i metanmålerbilen til Norsk Sau og Geit.
Diskusjonen om bærekraftig matproduksjon har en tendens til å snevres inn til utslipp av klimagasser fra husdyrproduksjonen, selv om det bare er en liten del av bærekraftsbegrepet.
Urbant landbruk er så mye mer enn å dyrke planter i byen, og masteren i urbant landbruk gir deg bred kompetanse også i de sosiale, teknologiske og økonomiske sidene knyttet til urban matproduksjon. Kortreist mat, gjenbruk, kretsløp og en mer bærekraftig utvikling er i fokus.