Diku-prosjektet er i gang

Av Vebjørn Egner Stafseng

NMBU/NCUA fikk på slutten av 2020 den gledelige nyheten om at vårt prosjekt Master i urbant landbruk – transfaglig didaktikk for komplekse samfunnsutfordringer (TRANSTIKK) får 5 millioner kroner i støtte fra Dikus program for studentaktiv læring. Prosjektgruppen er i gang med å utvikle det nye masterprogrammet. 

Støtten fra Diku vil tillate oss å jobbe enda mer grundig med dokumentering og formidling av utviklingen av masterprogrammet i urbant landbruk. Dette er et innovativt prosjekt hvor både alle universitetets fakulteter, vårt eget Læringssenter og eksterne aktører skal samarbeide om å utvikle et transfaglig masterprogram innen urbant landbruk. I dette prosjektet vil vi særlig har et fokus på aksjonsforskning ledet av Seksjon for læring og lektorutdanning, hvor alle deltagere i prosjektet også er medforskere. Vi skal dokumentere transformasjonen av undervisnings- og vurderingsmetoder gjennom aktiv følgeforskning parallelt med planlegging og tilrettelegging for den nye masteren. Gjennom velutviklet workshop-metodikk vil vi planlegge, jobbe oss sammen og utvikle det transfaglige masterprogrammet. Etter hvert som programmet kommer i gang og forskningen gir resultater, vil vi jobbe med å spre god praksis, både internt på NMBU og eksternt med utdanningsinstitusjoner nasjonalt og internasjonalt.  

Vårt prosjekt var blant 14 som nådde frem av 86 søknader. «Ein viktig fellesnemnar for desse prosjekta er at dei skal utvikle og forske på effektane av nye lærings- og vurderingsformer. Prosjekta må vise til at dei har eit omfang og ambisjonsnivå som skal heve heile studieprogram eller større emnegrupper» sier Diku-direktør Harald Nybølet. Les mer om tildelingen på Regjeringens hjemmesider.

Publisert - Oppdatert

Del på