Andre frokostseminar gjennomført

Av Vebjørn Egner Stafseng

Vitenparken og Andedammen
Vitenparken og AndedammenFoto: Kjersti Sørlie Rimer

Tirsdag 19. november arrangerte vi andre frokostseminar om urbant landbruk med gjest fra Urban Farming Science-initiativet ved Københavns Universitet (KU), Rebecca Leigh Rutt. 

Seminaret åpnet med leder for Nasjonalt Senter for Urbant Landbruk, Trine Hvoslef-Eide og en oppdatering på hva som har skjedd siden forrige seminar. Blant annet har senteret vært representert ved to konferanser: Landbruks- og Matdepartementets innspillskonferanse for deres nasjonale strategi for urbant landbruk og innspillsmøte for Grøntutvalget

Dagens hovedinnleder var Rebecca Leigh Rutt fra Københavns Universitet (KU). Hun er assistant professor ved Københavns Universitet og er involvert i deres initiativ Urban Farming Science. Dette er et initiativ som, i likhet med Nasjonalt Senter for Urbant Landbruk, ønsker å samle relevant kunnskap for urbant landbruk ved universitetet og knytte bånd til eksterne aktører. 

I sin forskning er Rutt opptatt av rettferdighet og hennes presentasjon dreide seg rundt noen fundamentale spørsmål hun mener man må stille seg rundt temaet urbant landbruk. For eksempel spørsmål rundt fordeling og tilgang, helse og bærekraft. Hun delte noen erfaringer hun har gjort seg fra sin forskning og det hele ble avsluttet med en runde med spørsmål og kommentarer fra seminardeltagerne. For de som er interessert ligger presentasjonen vedlagt i denne saken. 

Neste seminar blir ved Fakultet for Miljøvitenskap og Naurforvaltning (MINA) den 10. desember. Velkommen!

Publisert - Oppdatert

Del på