Fôr til frokost: Er nye fôrråvarer problematiske for produktkvaliteten?

Fôr til frokost: Er nye fôrråvarer problematiske for produktkvaliteten?

Webinar
Kl.
08:00 - 09:00

Kort frokostforedrag med professor Turid Mørkøre

Når en ny råvare tas inn i fôret er det avgjørende å bevare, eller helst forbedre næringsinnholdet, fargen, fastheten og smaken på sluttproduktet. Hvilke konsekvenser gir fôrråvarer som er aktuelle å ta inn i fôret, som insekter og mikroalger? Dette vil dere høre mere om i foredraget som setter søkelyset på filetkvaliteten.

https://nmbu.zoom.us/j/64364141377

Om Fôr til frokost
I lakseproduksjon er fôret den største kostnaden, både i form av kroner og CO2 avtrykk. Ved NMBU har arbeidet med nye forråvarer allerede vært i gang i mange år. Basert på nyere oppdagelser og erfaringer stiller forskere fra NMBU spørsmål ved de nye fôrråvarene.
Er de nye fôrråvarene helt ok eller er det tiltak som må gjøres for at de skal bli mer optimale? 

─ Vi tar vi for oss hele verdikjeden fra oppdrett til ferdig produkt, sier initiativtaker til webinarrekken, professor i akvakultur Turid Mørkøre.

Målgruppen for de gratis webinarene er næringen, akvastudenter og andre med interesse for lakseoppdrett.
De fire foredragene på rundt 10 minutter sendes hver torsdag i mars. De er gratis og åpne for alle. 

Les mer

Sted
Zoom
Campus Ås
Kontaktperson
Published 8. mars 2023 - 11:35 - Updated 8. mars 2023 - 11:35