Fôr til frokost: Nye fôrråvarer i oppdrettsnæringen. Betydning for laksens helse og immunforsvar.
Webinar
Kl.
08:00 - 09:00
Kort frokostforedrag med professor Liv Torunn Mydland
Det er ønskelig at nye fôringredienser ikke skal konkurrere med mat som vi kan/vil spise direkte selv. Eksempler på nye ingredienser kan være insekter eller mikrober slik som mikroalger, gjær, bakterier, og sopp. Men hvordan fungerer fiskene når de fôres med de nye fôringrediensene?
https://nmbu.zoom.us/j/64364141377
Om Fôr til frokost
I lakseproduksjon er fôret den største kostnaden, både i form av kroner og CO2 avtrykk. Ved NMBU har arbeidet med nye forråvarer allerede vært i gang i mange år. Basert på nyere oppdagelser og erfaringer stiller forskere fra NMBU spørsmål ved de nye fôrråvarene.
Er de nye fôrråvarene helt ok eller er det tiltak som må gjøres for at de skal bli mer optimale?
─ Vi tar vi for oss hele verdikjeden fra oppdrett til ferdig produkt, sier initiativtaker til webinarrekken, professor i akvakultur Turid Mørkøre.
Målgruppen for de gratis webinarene er næringen, akvastudenter og andre med interesse for lakseoppdrett.
De fire foredragene på rundt 10 minutter sendes hver torsdag i mars. De er gratis og åpne for alle.
Published 8. mars 2023 - 11:33 - Updated 8. mars 2023 - 11:33