Dataanalyser som redder verden – science not fiction

Dataanalyser som redder verden – science not fiction

Hendelse avsluttet
Åpent seminar
Kl.
18:00 - 20:00

Dagens unge biotekforskere skaper framtidas jobber når de utvikler nye metoder for å innhente og analyserer biologiske data fra mennesker og andre organismer for å redde liv og redde verden. Møt sju av dem for å få med deg siste nytt fra forskningsfronten.

På agendaen står mange spennende innlegg, bla. NMBUs Ove Øyås (KBM) - forskertalent for bærekraft.

Verden er i endring. Det siste halvannet året med pandemi har til fulle vist verdien av bioteknologisk forskning, data og dataanalyse. Men pandemi er bare ett av mange områder der data fra mennesker, dyr og mikroorganismer kan skape verdi, redde liv og gjøre verden til et bedre sted.
 
Mengden data forskere har tilgang på fra biologiske systemer i dag er enorm og metodene de bruker for å analysere data og finne komplekse sammenhenger blir til mens de jobber. På dette arrangementet møter du unge forskere fra hele landet med tilknytning til Senter for digitalt liv Norge. De med store biologiske data knyttet til pandemi, hjernen, kreft, laks, bakterieflora i tarmen, miljøovervåking og dyreforvaltning.

Arrangementet er i regi av Senter for digitalt liv Norge – en nasjonal kompetansehub for  transdisiplinær bioteknologisk forskning, utdanning og innovasjon som skal stimulere til økt samarbeid mellom akademia og industri - hvor NMBU er en av syv partnere.

NMBU er partner i Senter for Digitalt Liv (DNL)

Foto
Shutterstock

Sted
Kulturhuset i Oslo og nett
Published 11. oktober 2021 - 13:11 - Updated 11. oktober 2021 - 13:13