IDF-dagen 2020

Array

IDF-dagen 2020

Hendelse avsluttet
Fagseminar
Kl.
09:00 - 15:30

International Dairy Federation (IDF) arrangerer fagseminar onsdag 5.februar med fokus på bærekraft, melkemyter og trender i meieriverdenen.

Fra NMBU innleder Odd Magne Harstad og Siv Skeie.

Sted: Campus Adamstuen, store auditorium (ved biblioteket, bygning 22).
Påmeldingsfrist: tirsdag 28. januar
  - meld deg på her

Seminaret er gratis og inkluderer lunsj

Program

Tema: Hva skjer i meieriverden utenfor Norges grenser?

09:00 - 09:25: Siste nytt fra IDF: IDF sin rolle og hva er gjort i 2019
Direktør Ida Berg Hauge, IDF Norge/Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no)
09:25 – 10.05: EU green deal - The new environment for dairy. Policies and latest news from the EU-Commission with new DGs in place
Secretary General Alexander Anton, European Dairy Association (EDA)
10.05 - 10.15: Questions and discussion
10:15 – 10.40: Pause

Tema: Hvordan jobber meieriindustrien med bærekraft

10.40 - 10.50: TINE SA
Bjørn Malm, leder bærekraft
10.50 - 11.00: Q-Meieriene
Bent Myrdahl, administrerende direktør
11.00 - 11.10: Synnøve Finden
Mikkel Haugstveit, markedsjef/kategorisjef
11.10 – 11:20: Spørsmål og oppsummering


Tema: Passer norsk melkeku inn i et bærekraftig kosthold?

11.20 - 11.45: Betydningen av metanutslipp i det globale klimasystemet
Professor Terje Koren Berntsen, UiO
11.45 - 12.10: Norsk landbruk sett i relasjon til bærekraft
Professor Odd Magne Harstad, NMBU, Ås
12.10 - 12.20: Diskusjon

12:20 – 13:10 Lunsj

13.10 - 13.35: Synthetic animal protein and Norway’s dairy future?
Forskningsprofessor Dr. Rob Burton, RURARILS
13.35 – 13.40: Spørsmål

Tema: Dyrevelferd og bærekraft – Hva gjør meieriindustrien i Norge?

13.40 - 14.00: Melkekvalitet og helsestyring i norske geitebesetninger – Friske Geiter
Leder beredskap og sjukdomsovervåkning, TINE, veterinær Dag Lindheim, TINE SA
14.00 – 14.15: SmartCalfCare – praktiske tilnærminger for å holde ku og kalv sammen
Forsker Julie Føske Johnsen, Veterinærinstituttet

Tema: Er melkefettet ett fett?

14.15-14.40: Er melkefettet fortsatt en utfordring for folkehelsen?
Erik Arnesen, doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Oslo og medlem av Nasjonalt råd for ernæring
14.40-15.00: Hva er positivt med melkefettet/-membraner
Professor Siv Skeie, NMBU
15.00 - 15.15: Diskusjon

15.15 – 15.20: Avslutning

 Spørsmål? Send til seminar@melk.no eller ida@melk.no

Melking, ku, melk

Foto
Shutterstock

Sted
Adamstuen
Adresse
Ullevålsveien 68, Oslo
Campus Adamstuen
Published 23. januar 2020 - 14:02 - Updated 23. januar 2020 - 14:08