Besøksforvaltning i norsk natur. Muligheter og utfordringer med et reiseliv i vekst

Array

Hendelse avsluttet
Åpent seminar
Dager
Hele dagen

Åpent fagseminar om naturbasert reiseliv.

Norsk reiseliv er i stor grad basert på naturen som råvare. Det naturbaserte reiselivet vokser kraftig og endrer seg raskt som følge av blant annet globaliseringstrender og teknologisk utvikling. Et stadig mer internasjonalt turismemarked gir nye utfordringer, muligheter og spilleregler. Ny-gamle begreper som over- og masseturisme skaper stadig oftere overskrifter i media. En aktiv og kunnskapsbasert besøksforvaltning er avgjørende for å gi de tilreisende gode opplevelser, oppnå ønsket lokal verdiskaping og samtidig beskytte natur og lokalsamfunn mot turismens negative effekter. Vi formidler ny kunnskap innen forskning og praksis.

Følg arrangementet på Facebook!

Foreløpig program

Registrering og kaffe

Besøksforvaltning – muligheter og utfordringer.
Peter Fredman, professor, NMBU

Strategier for besøksforvaltning i norske nasjonalparker.
Ingrid Moe Dahl, Miljødirektoratet

Besøksforvaltning i Lofoten.
Hanne Lykkja, Nordland fylkeskommune

Planlegging for besøksforvaltning i teori og praksis.
Knut Bjørn Stokke, førsteamanuensis, NMBU

Naturvägledningens roll i besöksförvaltningen.
Sofia Tiger, Länsstyrelsen Dalarna, Sverige

Enkel lunsj

Betalingsvillighed for en afgift til brug og værn af ikoniske norske naturattraktioner.
Michael Andersson, masterstudent, NMBU

Kan vi påvirke turisters atferd?  En studie av fuglekikkeres negative atferd på sjøfugl.
Stian Stensland, førsteamanuensis, NMBU

Managing events in nature
Lusine Margaryan, førstelektor, Mittuniversitetet, Østersund, Sverige.

El-sykkel i natur – utfordringer og muligheter
Bengt Fasteraunet, Leder av Rondane nasjonalparkstyre. Stortingsrepresentant Senterpartiet

Guidens rolle i besøksforvaltningen
Thomas Vold, førsteamanuensis, Norges idrettshøgskole