Smarte, sirkulære bygninger

Array

Smarte, sirkulære bygninger

Hendelse avsluttet
Åpent seminar
Kl.
16:30 - 19:45

Visste du at det er betydelige klimagassutslipp knyttet til bygg? Å forene teknologi, kretsløpstankegang & smart design kan skape mer miljøvennlige bomiljøer. Hør mer på dette kveldsarrangementet med bla. NMBU, Statsbygg og Circular Norway.

Fremtidens hjem forener teknologi og kretsløpstankegang for smarte, mer miljøvennlige bomiljøer - f.eks ved at bygårdens avfallsressurser omdannes til biodrivstoff og gjødsel som kommer tilbake til innboerne i form av oppvarming og gjødsel til å dyrke egen mat.

Når vi designer for bærekraft, kan vi bygge boliger hvor ressursene går i kretsløp og dermed bidrar til å redusere miljøproblemer. En sirkulær bygning kan også spille på lag med naturen ved å ta i bruk ting som solcellepaneler, miljøvennlige toaletter, teknologi for energieffektivisering eller grønne tak.

Biodrivstoff, fornybar energi, vannfordrøyning, grønne tak og vegger, avløpsteknologi og energieffektivisering er noen av mange nøkkelord når vi snakker om mer bærekraftige, sirkulære bygninger.

Noen av disse grepene kan vi lett iverksette i våre egne liv, andre lar seg gjennomføre med smarte oppgraderinger - men for best effekt må vi designe nye bygg med dette i mente fra starten av!

Dette er et arrangement i regi av Girl Geek Dinners Oslo (GGDO) hvor Statsbygg er vertskap. For å bidra til å øke antallet kvinner innen teknologi-yrker, er Girl Geek Dinners primært for kvinner som vil bygge kunnskap og nettverk. Hvis ikke alle plassene er booket, åpner vi også dørene for menn.

Dette er arrangementet for deg som er opptatt av bærekraft og teknologi, i stor og liten skala, og vil vite mer, eller bidra til, den smarte, grønne disrupsjonen byggebransjen trenger for å møte fremtidens utfordringer. Du vil gjennom konkrete eksempler lære om hvordan såkalte kretsløpsbygg og ulike miljøgrep bidrar til mer bærekraftige bygg - ofte ved hjelp av smart teknologi og design.

Arrangementet er gratis, men krever påmelding (det lønner seg å være tidlig ute med påmelding).

Program

16.30 Dørene åpner, mat og mingling

17.00 Faglig program

Lyntaler og paneldebatt med:

  • Cathrine Barth, medgründer og leder for strategi i Circular Norway: Bygg som gir tilbake - en ABC i Sirkulærøkonomi.
  • Anett Andreassen, prosjektdirektør Digibygg hos Statsbygg: Smarte og bærekraftige bygg, bærekraft og digitalisering i byggebransjen.
  • Professor Petter D. Jenssen, NMBU: Smarte, bærekraftige bygninger - fremtidens teknologi
  • Anna Håkansson, ansvarlig for den digitale kundeopplevelsen i Schneider Electric: Å starte i det små. Om hvordan havplast kan gjenbrukes i mer miljøvennlige bygg.
  • Solveig Irgens, energi-og miljørådgiver i Entro AS: Kan digitale løsninger gjøre det enklere å pusse opp miljøvennlig?

19.45 Programmet er ferdig. Vi går videre for en øl med de som ønsker.

Smarte, sirkulære bygninger.
Photo
Shutterstock

Sted
Oslo
Adresse
Mellomstasjonen (Aker Brygge), Brynjulf Bulls plass 2, Oslo
Kontaktperson
Published 7. April 2019 - 20:56 - Updated 23. April 2019 - 15:31