Hvordan brødfø 10 milliarder innen 2050?

Hendelse avsluttet
Kl.
13:00 - 15:00

Kan vi lage mat av trær? Vil vi spise tangsalat og billebrød? På den nasjonale Bærekraftskonferansen i Bergen har NMBU sitt eget arrangement om måter vi kan produsere nok, sunn mat under endrede klimaforhold til å brødfø en økende befolkning.

Kan vi lage mat av trær? Spiser vi tangsalat og billebrød? Kan vi mate laks uten å ødelegge regnskogen? Bli med oss ​​for en titt i krystallkulen med våre fremtredende forskere og høre om hvordan tverrfaglighet er nødvendig for å løse de globale utfordringene.

I dette tilfellet vil du høre om:

• Digital laks - hvor bærekraft i akvakultur er hjulpet av systembiologi og datavitenskap
  • FoodProFuture - fokuserer på nyskapende og bærekraftig utnyttelse av planteprotein i fremtidige matvarer
  • WoodPrebiotics - arbeider med produksjon av sukker fra ikke-spiselige kilder som trær
  • Norske matvarer - som skal mate fisk og husdyr med bærekraftige nye ingredienser.

Etter fire presentasjoner vil vi oppsummere med en paneldiskusjon om betydningen av tverrfaglighet for å møte bærekraftsmålene.

Deltakere: Jon Olav Vik (DigiSal), Anne Kjersti Uhlen (FoodProFuture), Bjørge Westereng (WoodPrebiotics) og Ragnhild Solheim (Direktør for Avdeling for forskning, innovasjon og eksternt samarbeid, NMBU).

Moderator er Solve Sæbø (Prorektor for utdanning, NMBU)

Arrangementet finner sted på The Student Centre Parkveien 1, Kvarteret, Olav Kyrresgate 49 og Universitetsaulaaen, Muséplassen 3, Bergen.

Er dette fremtidens mat?
Håkon Sparre
Adresse
The Student Centre Parkveien 1, Kvarteret, Olav Kyrresgate 49 og Universitetsaulaaen, Muséplassen 3