30 år med radioaktivitet, mennesker og miljø

Hendelse avsluttet
Kl.
12:15 - 17:15

Vi har gleden av å invitere til feiring av Professor Brit Salbu i anledning hennes 70 års dag, med fagseminaret «30 år med radioaktivitet, mennesker og miljø ved NMBU».

Seminaret skal feire Professor Salbus forskningskarriere gjennom et utvalg av foredrag fra radiokjemi, radioøkologi, miljøkjemi og strålevern.

Salbu har vært ansatt ved universitetet i 30 år. Seminaret er åpent for alle! Vi håper at du har en anledning til å komme og høre på spennende foredrag.

Tid: Torsdag 12. oktober 2017 fra kl. 12:15 til kl. 17:15. Sted: Auditorium TU101 "Kinosalen", Tårnbygningen, NMBU, Ås.

Brit Salbu er dr.philos. fra Universitetet i Oslo og professor i kjemi. Nå leder hun NMBUs Senter for fremragende forskning: Senter for radioaktivitet, mennesker og miljø (CERAD).

Jubilanten er en engasjert forsker i miljøkjemi og radioøkologi og har vært sjef for Isotoplaboratoriet ved NMBU siden 1987.

Der har hun bygget opp en stor forskergruppe med stort internasjonalt nettverk. Hun har ledet NATOs Environmental Security Panel, hun er medlem av Det Norske Videnskaps-Akademi og Fellow i Royal Society of Chemistry, UK. Utenfor laboratoriet er hun en ivrig golfspiller.

Salbu er også fjerde forskergenerasjon etter Madame Curie. Mellom Marie Curie og Brit Salbu er det to forskergenerasjoner: Ellen Gleditsch var assistent hos Mme Curie, og Professor Alexei C. Pappas, Brit Salbus veileder, var doktorand hos Gleditsch. Les mer om dette her.

Program for fagseminaret finner du her.

Vertskap
Centre for Environmental Radioactivity