Verdens vanndag/World Water Day

Innsamlingsaksjon og faglig foredrag
Kl.
14:00 - 16:00

Bli med når NMBU og Institutt for folkehelsevitenskap markerer FNs årlige vanndag med innsamlingskafé på Campus og festforedrag fra polfarer og ferskvanns-forkjemper Liv Arnesen.

ENGLISH: Join us at World Waterday, march 22nd in Festsalen in Urbygningen, from 14.00-16.00 . We will have a fundraiser-café with waffles, coffee and other baked goods. We are raising money to support more biosand water filters in the community in Tanzania where we do our research. And don’t miss our program with a lecture from polar explorer Liv Arnesen with the title: “In Headwind and Tailwind in Arctic and Antarctica: Access Water  - expeditions as a teaching method.”

Fra 14.00 – 16.00 blir det  markering av verdens vanndag i Festsalen i Urbygningen.

- Innsamlingscafé

Over 663 millioner mennesker lever uten tilgang på trygt og ferskt vann. NMBU ønsker velkommen til markeringen av verdens vanndag 22. mars med innsamlingskafé. Her blir det solgt vafler, kaffe og auksjon av lokalproduserte varer fra Tanzania (som et Maasi-spyd, kaffe fra Kilimanjaro og perlebroderier). Målet er å skaffe penger til å kjøpe flere vannfiltre til det området i Tanzania hvor NMBUs forskningsaktiviteter på vann foregår. Det blir muligheter til å betale med Vipps.  Et filter koster bare 700 kroner, så her kan vi sammen utrette masse godt!

- Faglig program med foredrag med Liv Arnesen

Førsteamanuensis Sheri Lee Bastien fra Institutt for folkehelsevitenskap vil fortelle mer om det pågående SHINE-prosjektet i Tanzania med tittelen:  "Engaging youth in the development of sustainable strategies that benefit people, promote prosperity and protect the planet" Så vil polfarer og ferskvanns-forkjemper Liv Arnesen holde et foredrag med tittelen In Headwind and Tailwind in Arctic and Antarctica: Access Water  - expeditions as a teaching method.”

Vertskap
Institutt for folkehelsevitenskap