MVI381 Aktuelle problemstillinger i kjøttproduksjon
English course information
Søk etter andre emner
Velg annet år
Viser emneinfo for studieåret 2020 - 2021.
Emneansvarlige: Bjørg Tordis Egelandsdal
Medvirkende: Andreas Kaasi
Studiepoeng: 10
Ansvarlig fakultet: Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap
Frekvens: Oddetallsår.
Undervises på språk: NO
(NO=norsk, EN=Engelsk)
(NO=norsk, EN=Engelsk)
Begrensning antall plasser:
10
Undervises i periode:
Undervisning og vurdering i høstparalellen.
Første gang: Studieår 2005-2006
Fortrinnsrett: M-MAT
Undervises hvor?: Campus Ås
Emnets innhold:
Emnet er bygget opp av fleksible temaer som vil variere fra år til år.
Kurset vil bli revidert i 2021. Om du er interessert i kurset, ta kontakt med lærer(e) evt. studieveileder.
Eksempler på hva som vil være relevant er:
- Bærekraftig kjøttproduksjon
- Utnyttelse av hele dyret
- Produksjon av kjøttanaloger fra planteresursser
- In vitro produksjon av kjøttanaloger
- Kjøtt og helse
Læringsutbytte:
Kunnskaper:
- Studentene skal opparbeide seg en teoretisk og analytisk forståelse av hvilken posisjon kjøtt har / bør ha i antropogene tider samt kunne vurdere hvilke alternativer som foreligger.
- Studentene skal erverve kunnskap relevante for dagens utfordringer i anvendt og grunnleggende kjøttvitenskap og for verdikjeden kjøtt.
Ferdigheter:
- Studentene skal lære hvordan man lærer og forbereder teknisk og vitenskapelig informasjon, både muntlig og skriftlig.
Generell kompetanse:
- Det er et mål at studentene skal lære seg å tenke kritisk samt løse komplekse tverrvitenskapelige utfordringer. Det er et tilleggsmål at studentene skal lære å tolke aktuell forskningslitteratur.
Læringsaktiviteter:
Forelesninger.
Prosjektoppgaver (litteraturvurdering av utvalgte temaer).
Læringsstøtte:
Canvas.
Det avtales bestemte kontortidspunkter med studentene ved semesterets begynnelse, forøvrig brukes e-post: bjorg.egelandsdal@nmbu.no
Pensum:
Vitenskaplige artikler og bokkapitler
Forutsatte forkunnskaper:
Råvarekunnskap tilsvarende MVI274, KJB200 eller tilsvarende og KJB210 eller tilsvarende, KJB200 eller tilsvarende.
Anbefalte forkunnskaper:
Bachelorgrad i matvitenskap, husdyrvitenskap, bioteknologi eller ernæring.
Obligatorisk aktivitet:
Prosjektoppgaver: Teoretisk oppgave basert på litteratur.
Vurderingsordning:
Prosjektoppgave knyttet til faglig tema teller 80 % (antatt 35 - 40 sider). Prosjektoppgave knyttet til kursevaluering teller 20 %. Muntlig eksamen, Alle deler må bestås.
Sensor:
Ekstern sensur ved evaluering av skriftlige rapporter og muntlig fremføring.
Normert arbeidsmengde:
Totalt 300 timer.
Opptakskrav:
Realfag.
Overlapp:
Se 2021 emnekatalogen
Undervisningstid:
Informasjon kommer i 2021-katalogen
Eksamensdetaljer: :