BUS334 Internship for økonomer

Studiepoeng:10

Ansvarlig fakultet:Handelshøyskolen

Emneansvarlig:Silja Marianna Korhonen-Sande

Campus / nettbasert:Undervises campus Ås

Undervisningens språk:Norsk

Antall plasser:20

Frekvens:Årlig

Forventet arbeidsmengde:250 timer.

Undervisnings- og vurderingsperiode:Emnet starter i høstparallellen. Emnet har undervisning/ vurdering i høstparallellen.

Om dette emnet

Dette emnet gir studentene trening om å anvende kunnskap og ferdigheter fra økonomisk-administrative fag i praksis, og utvikle relevant arbeidserfaring.

I løpet av internshipet skal studenten

- gjennomføre arbeidsoppgaver og leveranser i praksisvirksomheten som definert i prosjektbeskrivelsen (en del av internshipavtalen)

- delta på avtalte læringsaktiviteter ved Handelshøyskolen

- opparbeide og levere en sluttrapport hvor studenten

  • formulerer og begrunner en fagrelatert problemstilling som er relevant til praksisvirksomheten, og genererer innsikt i denne problemstillingen ved hjelp av forskningsbasert faglitteratur fra sitt fagområde
  • drøfter hvordan kunnskap og ferdigheter tilegnet gjennom studier har bidratt for å gjennomføre arbeidsoppgaver i praksisvirksomheten og reflekterer over sin egen faglige utvikling

For å ta dette emnet må studentene identifisere og etablere kontakt med en mulig praksisvirksomhet samt inngå i en avtale med denne virksomheten og Handelshøyskolen. Inkludert i denne avtalen er en prosjektbeskrivelse som definerer oppstart og avslutning av internship, arbeidsoppgaver og leveranser (f.eks. analyser, utredninger, rapporter, presentasjoner, workshops osv.), tidsplan, milepæler, samt hvem i virksomheten som er stedlig ansvarlig for studenten.

Prosjektbeskrivelsen formulerer studenten i samarbeid med kontaktpersonen i virksomheten. Internshipavtalen må være signert av studenten og virksomheten studenten vil arbeide før videre vurdering av emneansvarlig. Den signerte avtalen (inkludert prosjektbeskrivelsen) må sendes til vurdering via Canvas senest i uke 34. Emneansvarlig går igjennom og vurderer foreslåtte internshipavtaler uke 35. Studieveileder sørger for oppmelding i emnet senest i uke 36 etter at avtalen er godkjent av emneansvarlig.

Legg merke til at dette emnet har antallsbegrensing. Studentene som har søkt på og fått internshipstilling i partnervirksomhetene i våren 2023 prioriteres. Resterende plass er forbeholdt til studenter 2. år M-ØA. Studenter fra 3.år B-ØA som ønsker å ta emnet og har gjennomsnittskarakter B, kan ta kontakt med emneansvarlig senest i uke 33.

De studentene som ikke har internshipstilling i partnervirksomhetene må selv finne en tilegnet internshipvirksomhet for å ta emnet. Først til mølla prinsippet (dvs. datoen når studenten har sendt avtalen til vurdering via Canvas) gjelder forutsatt at foreslått internship er i samsvar med emnets innhold, oppbygging og læringsmålene, og studenten har fulgt instruksjoner for avtaleinngåelse. Internship er ubetalt.

Dette lærer du

Kunnskap

Kunnskap

Etter fullført emne har studenten

  • fått økt innsikt i de praktiske utfordringene og mulighetene i praksisvirksomhetens organisatoriske og bransjekontekst som fagområdets teori og metoder kan anvendes til enten alene eller sammen med andre fag
  • bygget opp kunnskap innenfor fagområdets teori og metode ved å kombinere forskningsbasert kunnskap, metodikker og praksiserfaringer i praktisk problemløsning

Ferdigheter

I løpet av internship utvikler studenten evner til å

  • gjennomføre arbeidsoppgaver definert i internshipavtalen
  • arbeide selvstendig
  • anvende fagområdets kunnskap i praksis
  • søke opp, identifisere og tilegne seg forskningsbasert kunnskap relevant for praktisk problemløsning
  • formulere og følge opp mål for sin egen praksisbasert læring

Generelle kunnskaper

  • skriftlig og muntlig formidling av fagkunnskap
  • refleksjon over egen profesjonell utvikling
  • samarbeid og samhandling i jobbsammenheng
  • - Avtaleinngåelse

    - Selvstendig gjennomføring av arbeidsoppgaver i praksisbedriften basert på prosjektbeskrivelse avtalt med virksomheten i internshipavtalen. Internship skal foregå i en virksomhet i privat eller offentlig sektor. Studenten arbeider med problemstillinger innenfor det økonomisk-administrative fagområdet. I praksisperioden følger studenten arbeidsrytmen på det enkelte praksissted og tar del i den ordinære daglige driften for å bli kjent med arbeidsmiljøet.

    - Jevnlig kontakt med emneansvarlig. Hyppigheten og formen avtales med studenten ved kursstart.

    - Aktiv deltakelse i tre digitale samlinger sammen med andre studenter som tar emnet og emneansvarlig i løpet av høstsemester. Samlingene krever forberedelser og støtter skriving av sluttrapporten. Nærmere beskrivelse, tidspunkter og forberedelser for samlingene gis ved kursstart.

    -Opparbeidelse av sluttrapporten. Dette innebærer prosessorientert skriving i løpet av internshippen. Nærmere beskrivelse om rapportens form, innhold og kravene gis ved kursstart.

  • Canvas, fellessamlinger ila semester, tilbakemeldinger fra emneansvarlig/ andre veiledere, kontaktperson i praksisvirksomheten.
  • Studenten utarbeider selv litteraturliste ihht problemstillingen i sluttrapporten. I tillegg kan komme faglitteratur som en del av forberedelsene til felles samlinger.
  • Bachelor i økonomi og administrasjon. 3. års studenter i B-ØA som ønsker å ta emnet kan ta kontakt med emneansvarlig senest i uke 33.
  • Oppgave (sluttrapport som vurderes bestått/ ikke bestått). Det blir ikke organisert konte-eksamen.
  • En ekstern sensor godkjenner pensum og eksamensopplegget
  • Tre samlinger, gjennomføring av avtalt arbeid i virksomhet (sluttattest), jevnlig kontakt med emneansvarlig (ukentlig). Internshipavtalen (inkludert prosjektbeskrivelsen) må være godkjent før man får plass i emnet. De obligatoriske aktivitetene er kun gyldige for et semester.
  • Samlinger, se under læringsaktiviteter.
  • ECN334 (10 stp), ECN333 (5 stp), INN331 (10 stp)
  • Bestått/ Ikke bestått
  • Emnet er forbeholdt 2.års studenter på master økonomi og administrasjon og 3. års studenter på B-ØA etter avtale.

    Internshipavtalen (inkludert prosjektbeskrivelsen) må være godkjent før man får plass i emnet.