Siste farvel

Du som eier velger selv om du vil være til stede, eller ikke. Det samme gjelder også om det er barn i familien med sterk tilknytning til dyret. Hvis du på forhånd har snakket med barna om hva som skal foregå, og hvorfor, takler de denne prosessen vel så godt som en voksen person.

Selve avlivningen foregår ved at dyret får en beroligende/smertestillende sprøyte. Dette er som regel ikke smertefullt. Etter noen minutter ligger dyret i dyp søvn og dyrlegen gir så en overdose med sovemiddel. I løpet av noen sekunder er det hele over. De fleste dyreeiere ønsker at dyrlegen skal sørge for at dyret blir kremert. Dersom du ønsker det, kan du få asken tilbake i egen urne som du kan oppbevare innendørs eller grave ned ute.

Det lønner seg å ha tenkt gjennom på forhånd om man ønsker separat kremering eller ikke. Det mest praktiske er at alt papirarbeidet gjøres ferdig i resepsjonen, før man tar hunden inn og begynner på prosessen med innsovning. Da kan du som eier bare gå, når det hele er over og du er klar for å forlate dyret.

Veterinærhøgskolen har en avtale med krematoriet Kremo. Ved separat kremasjon får man en urne eller boks med dyrets aske i.

Fakturaen fra Kremo kommer direkte til dyreeier, urnen skal være klar til henting på Smådyrklinikken når du som eier har fått fakturaen i posten.

Ta med bekreftelse på betalt faktura når du kommer og henter urnen.

Published 30. september 2019 - 13:48 - Updated 15. oktober 2019 - 15:21