Kostholdsveiledning

Forebyggende behandling

Riktig fôring kan forebygge for eksempel urinveisproblemer, tannsykdom, og hud- eller pelsproblemer. Et korrekt balansert kosthold er essensielt for å ivareta normale biologiske prosesser, som et velfungerende immunforsvar eller en sunn mage-tarm-kanal.

Fôring etter livsstadier eller spesielle behov

Det er store forskjeller mellom behovene til en meget aktiv ung hund, og en eldre hund med et lavt til moderat nivå av aktivitet.

Valper og kattunger i vekst, eller en diegivende tispe, vil også ha spesialbehov man må tilrettelegge for.
Valper har eksempelvis et høyere behov for kalsium og fosfor enn en ferdig utvokst hund, fordi disse mineralene behøves for å utvikle et sterkt og sunt skjelett. Samtidig er det viktig at det ikke blir for mye av disse mineralene i vekstperioden.

Vektreduksjon

Overvekt kan gi følgesykdommer som leddlidelser eller diabetes. Det finnes spesialtilpassede fôrtyper for vektreduksjon. Disse vil kunne hjelpe både med å regulere appetitt og forbrenning, mens dyret går ned i vekt.

Godbiter er også en viktig faktor. Mange hunder får godbiter eller menneskemat som kanskje kan virke ubetydelig, men som har stor innvirkning på energiinntaket.

Vi anbefaler måtehold og godbiter med redusert kaloriinnhold.

Sykdom

Det finnes mange sykdomstilstander som kan reguleres og påvirkes av kosthold. Eksempler er lever- eller nyrelidelser, allergi, urinveisproblemer og leddsykdom. Korrekt ernæring kan da være en viktig del av behandlingen, og i noen tilfeller kan fôringen forhindre tilbakefall eller videre utvikling av sykdommen.

Published 30. september 2019 - 13:48 - Updated 15. oktober 2019 - 15:20