Haltheter

Vårt pasientgrunnlag favner svært bredt, fra topp løps- og sportshester til barneponnier og avlshopper. Hver av disse gruppene har sine typiske problemer i bevegelsessystemet og har dermed ulike behov for diagnostikk og behandling. For eksempel er halthetsutredning ved bruk av tredemølle ofte svært nyttig for travere som ”ikke fungerer i travet”, mens ridehester gjerne må vurderes på volte under utredningen.

I tillegg til den kliniske utredningen som omfatter bøyeprøver og diagnostisk anestesi, har Hesteklinikken god tilgang på hjelpemidler innen bildediagnostikk. Dette inkluderer digitalt røntgen, ultralyd, computer tomografi (CT) og scintigrafi. Hesteklinikkens ansatte samarbeider tett og godt med radiologene, som har landets høyeste kompetanse innen bildediagnostikk.

Avhengig av diagnose tilbyr vi en rekke behandlinger, slik som konvensjonell leddbehandling inkludert IRAP, sjokkbølgebehandling av sener og ligamenter, diagnostisk og/eller terapeutisk artroskopi, internfiksering av frakturer, med mer. Mange av våre pasienter får i tillegg håndsmidde spesialbeslag tilpasset av vår faglærte hovslager i samarbeid med behandlende veterinær.

Published 24. juni 2015 - 23:24 - Updated 27. november 2015 - 14:09