Hesteklinikken holder stengt til sommeren 2020

På grunn av det nye Salmonella-utbruddet som ble påvist torsdag 19. september, vil Hesteklinikken holde stengt helt fram til vi flytter til campus Ås.

Salmonella er en svært vanskelig bakterie å bli kvitt i miljøet. Tross svært omfattende saneringsarbeid kan det tyde på at klinikken ikke er smittefri. Smittekilden er ikke identifisert. Hesteklinikken vil derfor ikke åpne igjen før Veterinærhøgskolen er på plass i nye lokaler på Ås.

Dette er en stor belastning for både ansatte og studenter, og Veterinærhøgskolen gjør sitt beste for å ivareta dem i denne vanskelige situasjonen. Det er også trist for det norske hestemiljøet. Veterinærhøgskolen jobber imidlertid med løsninger som gjør at de ansatte kan bidra på andre måter frem til åpningen, slik at Hesteklinikkens kompetanse fortsatt kan komme hestemiljøet til gode.

Hesteklinikkens veterinærer gir fortsatt gjerne råd og veiledning til kolleger i felt.

I artikkelen "Spørsmål og svar om Salmonella ved Hesteklinikken" kan du lese mer om Salmonella-utbruddene.

For akutt-situasjoner, må man ta kontakt med Bjerke Dyrehospital. Deres akutt-nummer er 22 95 60 10.

Redigert 8. november:

Båndlegging av tredemølle og billeddiagnostiske enheter er opphevet. Det betyr at vi kan utføre funksjonstester og andre tredemølleutredninger, billeddiagnostiske undersøkelser og polikliniske undersøkelser/behandlinger.

Hesteklinikken har også inngått ny avtale med Mjøsa Hesteklinikk om bruk av operasjonsfasiliteter. Våre kirurger, anestesiologer og dyrepleiere vil utføre elektive stående og liggende operasjoner ved Mjøsa Hesteklinikk fram til flytting til Ås våren 2020.

Ta kontakt med hesteklinikken på 67232424 for timebestilling.

Published 26. september 2019 - 15:19 - Updated 20. juli 2021 - 14:41