Prøvetagningsregime for EHV-1

Slik tar du prøver ved mistanke om EHV-1

Utbrudd av nevrologisk form av herpesvirus (EHV-1) hos hest

Det pågår nå et større utbrudd av en aggressiv variant av EHV-1 blant spranghester. Mange hester har alvorlige symptomer og flere har blitt avlivet. Sykdommen har dessverre også blitt spredt til flere andre land med hester som har blitt transportert videre. Her kommer råd om hvordan håndtere smitten.

Flere hester med mage-/tarmsykdommer – Veterinærhøgskolen undersøker ulike årsaker

Dyresykehuset – hest har hatt inne flere hester med symptomer på mage-/tarminfeksjoner de siste dagene. I tillegg har flere hester kommet inn med forstoppelse i bakre del av tykktarmen (colon descendens).

Coronavirus hos hest

Coronavirus har blitt en sykdom vi stadig oftere diagnostiserer hos hest, og som regel i vintermånedene.

– Kjæledyr må få gå til veterinær ved portforbud

NMBU Veterinærhøgskolen mener dyrehelsepersonell må få gå på jobb og behandle syke dyr også under et portforbud. Det skriver universitetet i et høringssvar til regjeringens lovforslag om portforbud som smitteverntiltak.

Ingen sammenheng mellom halsproblemer og hjerterytmeforstyrrelser

En nylig fullført studie ved Dyresykehuset – hest viser at det tilsynelatende ikke er sammenheng mellom halsproblemer og hjerterytmeforstyrrelser under belastning for varmblods- og kaldblodstravere. Halsproblemer, som fører til at hesten får mindre luft, vil da ha størst effekt på den øvrige muskulaturen, og dermed prestasjonsevnen.

Dyresykehuset - Hest åpner på Ås 4. januar 2021

Omsider flytter vi inn i noen av Europas mest moderne dyresykehusfasiliteter. Velkommen!

Flyttekampanje på funksjonstest for travhester – siste mulighet på Adamstuen

Har travhesten din problemer med luftveier eller hjertet under maksimal anstrengelse? Gjør som Makita og trener Nina Dahl – velg NMBU. Siste mulighet for funksjonstest på Adamstuen før vi åpner på Ås.

Tredemølle til funksjonstest av travhester

Luftveislidelser eller dårlig prestasjoner på travbanen?
Hesteklinikken tilbyr funksjonstest av travhester som underpresterer i løp og trening. Vi har også test for luftveislidelser. Siste mulighet før Dyresykehuset – hest åpner på Ås.

Vi endrer navn til Dyresykehuset

I forbindelse med flyttingen til Ås endrer vi nå navn fra Smådyrklinikken og Hesteklinikken til Dyresykehuset – smådyr og Dyresykehuset - hest.

Mattilsynet har opphevet båndleggingen

Mattilsynet har nå opphevet båndleggingen av Hesteklinikken. Det betyr at vi kan tilby drift i deler av lokalene frem til vi flytter inn i nye, flotte lokaler på Ås til sommeren.

Hesteklinikken inviterer til seminar

Hesteklinikken inviterer til seminar om den norsk-svenske kaldblodstraveren i forbindelse med at førsteamanuensis Carl Fredrik Ihler har pensjonert seg.

Ambulerende hestepraksis og akutthjelp

Hesteklinikken overtar den offentlige veterinærvakta for hest.

Er travhesten din klar for 2020?

Hesteklinikken tilbyr funksjonstest på tredemølle for varm- og kaldblodstravere hver uke gjennom vinteren.

Båndlegging av tredemølle og billeddiagnostiske enheter er opphevet

Hesteklinikken gjenåpner deler av tilbudet.

Avtale med Mjøsa Hesteklinikk

Fram til Hesteklinikken flytter til Ås våren 2020, vil vi utføre operasjoner ved Mjøsa Hesteklinikk.

Hesteklinikken holder stengt til sommeren 2020

NMBU Veterinærhøgskolen har besluttet at Hesteklinikken vil holde stengt fram til vi flytter til campus Ås våren/sommeren 2020.

Spørsmål og svar om Salmonella ved Hesteklinikken

Her finner du spørsmål og svar om Salmonella-utbruddene ved Veterinærhøgskolen Hesteklinikken.

Fakta om salmonella

Her har vi samlet generell kunnskap om bakteriene og sykdommen salmonellose.

Salmonella er dessverre igjen påvist ved Hesteklinikken

Det er dessverre igjen påvist Salmonella hos en hest på Hesteklinikken, og klinikken ble båndlagt av Mattilsynet torsdag 19. september.

NMBU-veterinærer vant pris for forskning på alvorlig sykdom hos hest

Veterinærene Siv Hanche-Olsen og  Karin Hultin Jäderlund ved NMBU Veterinærhøgskolen, har vunnet Årets hästforskningsprojekt 2018 for sin forskning på den alvorlige sykdommen AEP.

Proteiner i osteochondrose

Løse biter/osteochondrose er den vanligste utviklingslidelsen i hesteledd.

Videre forskning på alvorlig nervesykdom hos hest (AEP)

AEP er en alvorlig nervesykdom som påvirker særlig bakbena hos hester. Graden av symptomer kan variere fra lett snubling til at hestene ikke klarer å reise seg. Rundt en tredjedel av hester med AEP må avlives på grunn av sykdommen.