Vil du bli lærling ved Dyresykehuset – hest?

Er du interessert i hest og dyrepleie? Vurderer du å jobbe med hest, dyrepleie eller i hesteklinikk i fremtiden? Da bør du søke læringplass hos oss!

Pasienter med EMS søkes til behandlingsstudie

Behandlingsstudiet starter høsten 2021. Målet med studien er å undersøke om behandling med en SGLT2-hemmer minsker insulinsvaret hos hester med EMS.

Nytt behandlingstilbud for headshaking ved Dyresykehuset – hest

I samarbeid med Bristol University og Dr. Veronica Roberts, kan vi nå tilby EquiPENSTM (percutaneous electrical nerve stimulation)-behandling av headshakere.

Utbrudd av nevrologisk form av herpesvirus (EHV-1) hos hest

Det pågår nå et større utbrudd av en aggressiv variant av EHV-1 blant spranghester. Mange hester har alvorlige symptomer og flere har blitt avlivet. Sykdommen har dessverre også blitt spredt til flere andre land med hester som har blitt transportert videre. Her kommer råd om hvordan håndtere smitten.

Flere hester med mage-/tarmsykdommer – Veterinærhøgskolen undersøker ulike årsaker

Dyresykehuset – hest har hatt inne flere hester med symptomer på mage-/tarminfeksjoner de siste dagene. I tillegg har flere hester kommet inn med forstoppelse i bakre del av tykktarmen (colon descendens).

– Kjæledyr må få gå til veterinær ved portforbud

NMBU Veterinærhøgskolen mener dyrehelsepersonell må få gå på jobb og behandle syke dyr også under et portforbud. Det skriver universitetet i et høringssvar til regjeringens lovforslag om portforbud som smitteverntiltak.

Ingen sammenheng mellom halsproblemer og hjerterytmeforstyrrelser

En nylig fullført studie ved Dyresykehuset – hest viser at det tilsynelatende ikke er sammenheng mellom halsproblemer og hjerterytmeforstyrrelser under belastning for varmblods- og kaldblodstravere. Halsproblemer, som fører til at hesten får mindre luft, vil da ha størst effekt på den øvrige muskulaturen, og dermed prestasjonsevnen.

Flyttekampanje på funksjonstest for travhester – siste mulighet på Adamstuen

Har travhesten din problemer med luftveier eller hjertet under maksimal anstrengelse? Gjør som Makita og trener Nina Dahl – velg NMBU. Siste mulighet for funksjonstest på Adamstuen før vi åpner på Ås.

Salmonellafunn hos hest som hadde kortvarig opphold ved Dyresykehuset – hest

En hest som har vært inne ved Dyresykehuset – hest ble rutinemessig testet for salmonella ved obduksjon. Prøven er positiv og bekreftet av Veterinærinstituttet. Dyresykehuset – hest er foreløpig båndlagt av Mattilsynet og vi sender ikke pasienter hjem og tar heller ikke imot pasienter.

Dyresykehuset - Hest åpner på Ås 4. januar 2021

Omsider flytter vi inn i noen av Europas mest moderne dyresykehusfasiliteter. Velkommen!

Tredemølle til funksjonstest av travhester

Luftveislidelser eller dårlig prestasjoner på travbanen?
Hesteklinikken tilbyr funksjonstest av travhester som underpresterer i løp og trening. Vi har også test for luftveislidelser. Siste mulighet før Dyresykehuset – hest åpner på Ås.

Ambulerende hestepraksis og akutthjelp

Hesteklinikken overtar den offentlige veterinærvakta for hest.

NMBU-veterinærer vant pris for forskning på alvorlig sykdom hos hest

Veterinærene Siv Hanche-Olsen og  Karin Hultin Jäderlund ved NMBU Veterinærhøgskolen, har vunnet Årets hästforskningsprojekt 2018 for sin forskning på den alvorlige sykdommen AEP.

Proteiner i osteochondrose

Løse biter/osteochondrose er den vanligste utviklingslidelsen i hesteledd.

Åpningstider julen 2021

Vi stenger for planlagte timer fra og med lille julaften til og med 2. januar. Akuttvakt og ambulatorisk vakt går som normalt hele jula.

Er travhesten din klar for 2020?

Hesteklinikken tilbyr funksjonstest på tredemølle for varm- og kaldblodstravere hver uke gjennom vinteren.