Meny
Dag 1
Besøk på NMBU

Besøk på NMBU 21. september

Fram til 2019 består NMBU av to campuser: Adamstuen (tidligere Veterinærhøgskolen) og Ås (tidligere UMB). Fra 2019 vil hele institusjonen være samlet ved Campus Ås.
Ved påmelding skal du velge du mellom Campus Ås og Campus Adamstuen (begrenset antall).
De som har valgt besøk til Campus Ås, skal velge mellom fire ulike alternative aktiviteter, som de ønsker å delta på etter fellesdelen. Det er satt antallsbegrensinger for de ulike aktivitetene.

Besøk på NMBU

Campus Adamstuen – Maks. 25 personer
14:00 Avreise fra hotellet
14:30
Omvisning på Campus Adamstuen: Heste- og smådyrklinikken
15:30
Kaffe + forfriskninger
16:00
Avreise fra Adamstuen

Campus Ås (Felles del)

14:00 Avreise fra hotellet

15:00 Presentasjon av «Campus Ås, samlokalisering» ved prosjektleder Kristin Kreul. Veterinærutdanningen og Veterinærinstituttet skal flyttes fra Adamstuen i Oslo til Campus Ås og samlokaliseres med resten av fagmiljøet ved NMBU. Prosjektet, som er den største samlede utbygging i universitets- og høyskolesektoren noen gang, skal være ferdigstilt i 2019. 

15:30 Kaffe + forfriskninger

15:45 Valgfri del (velg mellom en av aktivitetene nedenfor)

17:30 Avreise fra Ås

Valgfri del på campus Ås. Velg en av aktivitetene.

1.    Besøk til Senter for husdyrvitenskap, Ås gård
Ås gård er første trinn av det store samlokaliseringsprosjektet. Det nye Senteret for husdyrforsøk, som ble offisielt åpnet 8. mai 2015, gir topp moderne og fasiliteter for forskning og undervisning innen husdyr. Anlegget er på i alt på 12.000 kvadratmeter, og er i stor grad automatisert. Se animasjonsfilm av Senter for husdyrvitenskap.

Maks. 25 personer
2.    Bli med på ølbrygging, iskremlaging og omvisning i parken
Besøk Norges første universitetsbryggeri og få kunnskaper om iskremlaging og plantene som du finner i parken på Campus Ås.

Maks. 70 personer
3.    Historisk omvisning og framtidens studentmentorprosjekt
Bli med på en morsom og lærerik omvisning med Dag Guttormsen, som er kjent for sine saftige historier når han tar besøkende med på omvisning på universitetsområdet.
Omvisningen kombineres med et foredrag om studentmentorprosjektet i masterprogrammet i Entreprenørskap og Innovasjon.

Maks. 70 personer
4.    Besøk til Eik Idéverksted og innovasjonsmiljøene ved NMBU
Eik Idéverksted drives av studenter som ønsker å utvikle ideer og inspirere studenter og mennesker i regionen til å satse på bærekraftig teknologi og innovasjon. På Eik jobbes det med flere spennende prosjekter, som blant annet utvikling av landbruksroboter, biodieselanlegg for produksjon av biodrivstoff fra avfall. Omvisningen vil også gå innom Innovasjonssenter Campus Ås.

Maks. 60 personer


Published 29. mai 2015 - 8:28 - Updated 17. september 2015 - 10:36