Sted: Aud.Max, Campus Ås
Alle norske innlegg tolkes til engelsk
Ordstyrer: Eva Bratholm
10.00 | Velkommen - 150 år med fokus på mat! |
Knut Hove, professor og rektor ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) |
|
10.10 | Utdeling av Utdanningsprisen 2009 |
10.20 | Food and food security - a global perspective |
Hilde Frafjord Johnson, Deputy Executive Director, UNICEF | |
10.50 | Mat, miljø og klima - er utviklinga bærekraftig? |
Arild Vatn, professor ved Noragric, UMB | |
11.10 | Fiskeoppdrett - en blå revolusjon? |
Atle Guttormsen, professor ved Institutt for økonomi og ressursforvaltning, UMB | |
11.30 | "Tekno-mat" - er det så enkelt? |
Tor Lea, professor ved Institutt for kjemi, bioteknologi og matvitenskap, UMB | |
11:55 | Ferdsskriver for matvarer |
Brit Salbu, professor ved Institutt for plante- og miljøvitenskap, UMB | |
12.00 |
Lunsj |
13.00 | Matindustrien - velferdsbygger midt i stormen? |
Roald Gulbrandsen, direktør næringspolitikk ved NHO Mat og Drikke | |
13.20 | Mat, fysiologi og psykologi: Hva styrer det vi spiser? |
Magni Martens, seniorforsker ved Nofima Mat, professor tilknyttet Københavns Universitet | |
13.40 | Norge - et fetere samfunn: Ernæringspolitikk og utfordringer for matforskere |
Birger Svihus, professor ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap, UMB | |
14.00 | Kaffe |
14.15 | Stuffed and starved: Why the global food system is failing and what can be done about it |
Raj Patel, Dr, University of KwaZulu-Natal and University of California (Berkeley) | |
15.00 | Kommentar og paneldebatt: |
- Lars Sponheim, stortingsrepresentant, leder av Venstre | |
- Roald Gulbrandsen, Direktør næringspolitikk NHO Mat og Drikke | |
- Bell Batta Torheim, programkoordinator Utviklingsfondet | |
Debattleder: Eva Bratholm | |
15.50 | Avslutning: Sult og overflod - Hvordan endre det globale matbildet? |
Ruth Haug, professor og prorektor for forskning, UMB | |
16.00 | Slutt |
Med forbehold om endringer.