Samtavla

• Samtavla
    skjermdump/samtavla.no

Med Samtavla kan du interagere, idemyldre og dele samtaler med studentene.

Samtavla

Samtavla er et læringsverktøy som på en enkel måte lar deg kommunisere og interagere med studentene.

Samtavla fungerer slik at læreren (eller den som har opprettet samtavlen) kan stille et spørsmål som studentene svarer på, med bruk av maksimum 140 tegn. Ved å begrense antall tegn utfordres deltakerne til å uttrykke seg i korthet og sammenfatte sine svar. Meldingene kan deretter flyttes rundt og organiseres på skjerm. For å filtrere meldingene kan de merkes med #hashtag/emneknagg.

Samtavla kan deles på storskjerm eller med bruk av prosjektor, slik at alle har mulighet til å delta i organiseringen av meldingene. Når arbeidet avsluttes kan samtavla lagres og deles.

Det er kun fantasien som setter begrensninger for hva samtavla kan benyttes til i en læringskontekst, men den er i utgangspunktet utviklet for en gruppe som trenger å undersøke og finne essensen i et problem eller tema.

Kom i gang
For å delta må studentene gå til samtavla.no og registrere en PIN-kode som knytter dem til den aktuelle tavlen. Hver samtavle har sin egen unike PIN-kode som blir tilgjengelig når en samtavle er opprettet.

Samtavla er utviklet av UiO og er fortsatt under utvikling, men selv om verktøyet er i betaversjon er det likevel klart til å tas i bruk. Samtavla er også, som det beste i livet, helt gratis.

Ønsker du å vite mer kan du besøke Institutt for pedagogikk sine nettsider og lese mer om design, forskning og publikasjoner knyttet til utviklingen av Samtavla.

Samtavla har også blitt valgt ut som månedens digitale utdanningsverktøy av online-educa.com.

Published 7. september 2015 - 13:16 - Updated 23. mai 2017 - 19:19