Problemer med Mediasite-systemet

Mange har opplevd til tider store problemer med både avspilling, publisering og redigering av videoer gjennom Mediasite-systemet den siste tiden. Disse problemene har sammenheng med flytting av driftsmiljø (se Unit eller NORDUnets sider for å følge tjenestestatus). 

Her er noen tips som kanskje kan hjelpe noe midlertidig til systemet er helt på plass igjen. 

Problemer med Mediasite-systemet

Feilmelding i MyMediasite?

Flere har meldt om feilmelding når de prøver å redigere eller publisere videoer fra MyMediasite. Foreløpig løsning her er å endre språket i nettleseren til engelsk.

Opptak og live stream av forelesning

Stream gjerne forelesningen over Zoom eller Teams, også om du har fått satt opp automatisk stream og opptak via oss. Du kan ta opp møtet ved å trykke "Record" i verktøylinja. Du får vist PowerPoint/annet innhold ved å trykke "Share screen", og dette vil da bli med på opptaket. Husk å informere om at det gjøres opptak, hva opptaket skal brukes til og for hvem og hvor lenge opptaket vil være tilgjengelig. 

Problemer med avspilling

Det meldes om at flere opplever hakking og at videoer stopper når de spilles av. Dette er også meldt videre til Unit.
For noen har det hjulpet å prøve å spille av videoen i en annen nettleser. Dette er riktignok ikke en garantert løsning, men kan være verdt et forsøk. 

 

Hvis du opplever trøbbel, er det fint om du melder fra til learningcenter@nmbu.no. Unit ønsker å vite om hvilke problemer som finnes, og vi melder derfor videre til dem. Inkluder gjerne så mye detaljer som mulig (hvilken video det gjelder, når du prøvde å se, om det var en live stream eller et opptak, om du vet om at det gjelder flere osv.)

 

Published 23. september 2020 - 9:48 - Updated 23. september 2020 - 9:51