PEDprat 24.10.17 - Hans Ekkehard Plesser om: "Canvas Rocks!"

Før denne runden med PEDprat kom vi over et veldig hyggelig innlegg på intranettet skrevet av Han Ekkhard Plesser. Han skrev blant annet følgende:

"Det har tatt nesten 20 år, men nå er det endelig anledning til å skryte av en programvare som universitetet har anskaffet for oss: Canvas rocks!

Spesielt begeistret er jeg for SpeedGrader: Studentene laster opp besvarelser som PDF. Disse kommer opp i SpeedGrader i Canvas nettsiden og kan kommenteres på samme måte som i Acrobat. Videre kan man gi et poengtall eller karakter, legge inn en oppsummerende kommentar og sende tilbakemelding til studenten---alt på en og samme nettside! På den måten fikk jeg (nesten) rettet et helt sett med innleveringer under togturen på vei til en
konferanse."

Da vi leste dette tenkte vi at dette er noe flest mulig må få nyss om, og tenkte at uformell deling av erfaringene til Hans passet perfekt på en PEDprat. Denne gangen var vi ca. 10-12 stk. fra Campus ÅS, samt 4-5 stk. fra Campus Adamstuen som deltok via Skype. Det er veldig gledelig å se at man kan også samles på tvers av lokasjoner og dele kunnskap og erfaringer.

Hans underviser i informatikk ved Fakultet for realfag og teknologi. Vi fikk derfor en kjapp introduksjon til hvordan han benytter SpeedGrader når han retter oppgaver. Det var veldig nyttig å se hvordan dette gjøres i praksis og i reelle kurs det blir undervist i. Det kom flere god spørsmål både til Hans og det ble utvekslet gode erfaringer tilknyttet dette verktøyet i Canvas. I tillegg var Lars Vemund fra studieavdelingen på plass og snakket om rubrikker. Man kan blant annet bruk en rubrikk til:

• Kommunisere vurderingsforventninger til brukere.
  • Lage forhåndsdefinerte læringsmål til oppgavene dine.
  • Få tilgang til innlevering på nett i SpeedGrader.
PEDprat 24.10.17

Mike Moulton

Vi fikk derfor en kjapp gjennomgang av dette også, og fikk se hvordan man kan forenkle rettingen sin i SpeedGrader ved hjelp av dette verktøyet. Ønsker du å lese mer om rubrikker kan du se her. Og ønsker du å se hvordan du kan benytte rubrikker når du skal karaktersette i rettingen din kan du lese mer om det her.

Det er hyggelig å se at Canvas engasjerer mange, og at de gode erfaringene blir løftet frem. Vi håper å se enda mer av det i fremtiden. Læringssenteret jobber aktivt med pedagogisk utvikling i forbindelse med bruk av Canvas. Vi har derfor nå opprettet muligheten for å booke time på læringsenteret for de som ønsker å få hjelp eller bare enkle tips og triks til bruk av Canvas. Benytt knappen nedenunder til å booke time.

Book time:

Schedule Appointment