PEDprat 21.09.17 - Elin Kubberød om mentoring

Denne runden med PEDprat var det ca. 12-15 stk som var innom, noe vi syns er kjempe stas. PEDprat er en arena og et lavterskel tilbud for ansatte ved NMBU som ønsker å komme sammen og dele erfaringer og gode praksiser ved sitt arbeid. Denne gangen fikk besøk av Elin Kubberød som presenterte mentoring modellen som brukes masterprogrammet Entreprenørskap og Innovasjon. 

De som var tilstede fikk en god innføring i grunnlaget for mentoringprogrammet, samt hvordan det anvendes. Et av punktene i presentasjonen til Elin fremhever hvorfor tradisjonell akademisk veiledning (tutoring) ikke matcher behovene i entreprenøriell læring, og derfor var behovet for en ny modell absolutt tilstede. I tillegg fokuserer programmet på læringsutbytte og hvordan kunnskap erverves gjennom å sette ting ut i praksis (erfaringslæring og aksjonslæring).

Fagmiljøet er nominerte av NMBU til NOKUTs Utdanningskvalitetspris 2017 for bruk av modellen. Gode erfaringer ble utvekslet, og modellen viste seg også å kanskje være anvendbar hos flere programmer og fagmiljøer?

Ønsker du å ta en nærmere titt på Elin sin presentasjon kan du laste den ned på denne her.

Published 26. oktober 2017 - 9:02 - Updated 26. oktober 2017 - 9:39