Koronavirus - digitale løsninger for gjennomføring av undervisning og eksamen

NMBU har innstilt all campusbasert undervisning, og mesteparten av undervisningen må nå gjennomføres digitalt. For alle dere som nå skal undervise og gjennomføre eksamen på nett har vi laget denne hjelpesiden.

Digital verktøykasse for deg som underviser

På denne siden har vi forsøkt å samle de digitale ressursene du som underviser har tilgjengelig gjennom NMBU, men presenterer også noen tips til verktøy som du kan vurdere å ta i bruk i undervisningen.

Opptak av forelesning

På campus Ås er det utvalgte rom som har mulighet for opptak av forelesning. På denne siden finner du informasjon om hvordan dette gjennomføres.

Pedagogisk merittering

Som et ledd i universitetets arbeid for å heve kvaliteten i undervisningen har NMBU vedtatt en meritteringsordning.

Video- og lydopptak

Det er ganske mange muligheter når det gjelder opptak av video og lyd. Det er mye du kan gjøre selv, eller som vi kan bistå med. Her er en oversikt over hvilke muligheter du har, og hvordan vi kan hjelpe deg med produksjonen.

PedPod

PedPod is NMBU's Pedogogy Podcast. PedPods are bite-sized explorations of teaching and learning methods, experiences and resources that have improved the pedagogical practice of our professors at NMBU.

Podcast produksjon

Har du en ide til en podcast? Da kan vi hjelpe deg med teknisk utstyr og veiledning i produksjonen.

Skjermopptak

Med skjermopptak kan du enkelt lage videoer på egen PC.

Hverandrevurdering

Å lære seg å både gi og motta tilbakemeldinger er verdifull læring. Med bruk av TAG modellen gir du studentene klare retningslinjer på hvordan tilbakemeldingen bør gis.

Læringsfestivalen 2020

Tradisjonen tro inviteres alle ansatte til NMBUs Læringsfestival den 28 januar i Vitenparken!

Seminar: Læringsutbyttebeskrivelser

Læringssenteret inviterer alle ansatte som jobber med eller har interesse for undervisning til seminar om temaet læringsutbyttebeskrivelser.

PEDprat 24.10.17 - Hans Ekkehard Plesser om: "Canvas Rocks!"

Oktoberutgaven av PEDprat foregikk tirsdag 24. oktober, og vi var så hedlige å få besøk av Hans Ekkhard Plesser som kom for å snakke om sine erfaringer knyttet til SpeedGrader i Canvas.

PEDprat 21.09.17 - Elin Kubberød om mentoring

Denne PEDpraten hadde vi gleden av å få besøk Elin Kubberød. Elin er til daglig førsteamenuensis på Handelshøyskolen, hun kom til oss for å prate om mentormodellen de praktiserer i masterprogrammet Entreprenørskap og Innovasjon.

PEDprat 24.08.17 - Ronny Steen om kreativ bruk av Canvas

PEDprat hadde sin premiere 24. august. PEDprat er en uformell kunnskapsdelingsarena hvor fagpersoner kan komme sammen og snakke om ulike temaer fra gang til gang. Denne gangen hadde vi besøk av Ronny Steen som snakket sin kreative bruk av Canvas.

PedPrat

En læringsarena for uformell ide- og kunnskapsdeling om undervisning.

Å beskrive forventet læringsutbytte

På denne siden finner du ressurser som kan være til hjelp i arbeidet med å utforme læringsutbyttebeskrivelser.

Emneevaluering

Skal du gjennomføre emneevaluering? På denne siden kan du finne støtte og verktøy som hjelper deg i prosessen.