NMBU-BILs fotballturnering 2014

Fotballturneringen ved NMBU ble i år en usedvanlig jevn historie, der 11 lag konkurrerte om – i tillegg til heder og ære - to ettertraktete troféer: NMBU-BIL melkespann og Ås kommune-pokalen!

NMBU-BILs fotballturnering 2014

Jubel
Hanne Dølheim

I gruppe A tok fjorårsvinneren (og årets favoritt?!) IKBM en knapp gruppeseier foran Ås ungdomsskole etter to seire og en uavgjort. INA var hakk i hel, men måtte si seg fornøyd med 3. plass i denne tøffe gruppen. Frydenhaug barnehage kjempet godt, men endte likevel på siste plass.

Gruppe B ble meget dramatisk og topplasseringene ble avgjort først i siste runde; der tok HH en 1-0 seier mot Sunset road, og endte dermed på syv poeng totalt. Samme sluttpoeng fikk Sagaskogen barnehage, som vant gruppen takket være bedre målforskjell. Sunset road endte på 3. plass takket være seier mot Noragric, et Noragric som etter tre meget snaue tap måtte innfinne seg i å ende på sisteplass i gruppen. C’est la vie!

På grunn av oddetalls deltagerantall var det kun tre i Gruppe C. Her var Nofima sterkest og vant mot både Gjeld og avløp og Tunveien barnehage. Disse to lagene spillet uavgjort, og endte på samme poeng OG samme målforskjell. Til slutt var det Tunveien som tok andreplassen takk være at de hadde scoret ETT mål mer enn Gjeld og avløp.

Det oddetalls lagantallet  gav oss en utfordring mht. å samle fire lag til semifinalene; vinneren fra hver gruppe var naturligvis videre, men for å få frem det fjerde og siste laget ble en straffekonkurranse mellom toerne fra de tre gruppene testet ut, for første gang. De tre lagene skjøt fire straffer hver; to på keeperen fra den ene motstanderen, og to på den andre. Dette ble en meget spennende og rettferdig konkurranseform. Herlig spennende! Nå hadde også solen funnet frem til Storebrand og satte et gyllent preg på avslutningen av turneringen.

Jubel 2
Hanne Dølheim

Tunveien barnehage startet sterkt med to strake nettinger mot HH, men deretter ble keeperen i Ås ungdomsskole for vanskelig for dem. HH hadde en bra runde med straffer og bommet kun den første mot Tunveien. Ås ungdomsskole hadde dog nervene best under kontroll, og satte alle straffer sikkert. Ås ungdomsskole sikret seg derved den siste semifinaleplassen.

Semifinalen på Bane 1 ble en reprise av fjorårets finale mellom IKBM og Nofima. Det ble en jevn og velspilt kamp, og etter full tid var matchen uavgjort; straffer skulle avgjøre. Her var Nofima – presis som i semifinalen i fjor – iskalde og vant straffekonkurransen med 4-2 (sluttresultat 5-3). Nofima i finale for 3. året på rad!

Sagaskogen barnehage og Ås ungdomsskole gjorde opp i den andre semifinalen. Kampen ble meget jevn og målrik, men til slutt sto Sagaskogen (for første gang!) i finalen etter seier med 3-2.

I finalen så Nofima sterkest ut i starten av kampen, men etter hvert fikk Sagaskogen fart på sin venstrekant med turneringens kanskje beste spiller, og vant til slutt klart med 3-0. Store gratulasjoner til Sagaskogen barnehage for strålende innsats, og som derved – til publikums jubel - fikk motta pokalen fra Ås kommune. Som beste lag fra campus fikk Nofima æren å løfte NMBU-BILs melkespann.

Turneringen var som vanlig målrik: 57 mål på 18 matcher (eksklusive straffer) = 3,2 mål per kamp.

Arrangør NMBU-BIL ønsker å takke NMBU for sponsing av god stemning og energi i form av grillpølser. Takk til alle på NMBU-BIL fotballag som hjalp til og gjorde turneringen mulig.

Fotballglimt 1
Hanne Dølheim

Ekstra stas synes arrangøren det er at vi kan fortsette tradisjonen med å arrangere turneringen i samband med Freskuka.

Til slutt, takk til alle deltakere for å skape god stemning og en flott konkurranse. Vi gleder oss allerede til neste års utgave.

Published 31. oktober 2016 - 17:45 - Updated 23. mai 2017 - 19:26