Veterinærhøgskolen åpner dørene søndag 25. september

Open House Oslo er uavhengig, frivillig forening som ønsker å vise frem arkitektoniske mesterverk i Oslo og Viken for innbyggerne. Målet er å gi alle muligheten til å oppleve arkitektur; det være seg bygninger, interiører, hager, parker og uterom.

I år er Veterinærbygningen åpent for publikum søndag 25. september mellom 12-15. Parken, Bikuben og Vitenparken vil også være åpne i samme tidsrom. Det vil være muligheter for å få seg noe å spise innimellom omvisning og en mulig vandring i parken.

Veterinærbygningen huser fakultetet Veterinærhøgskolen

Veterinærbygningen består av Veterinærhøgskolen, et av syv fakulteter ved NMBU, og Veterinærinstituttet. Det er NMBUs del som er åpen under Oslo Open House.

Veterinærbygningen, med sine 63 000 kvaderatmeter, er det største offentlige bygget i Norge. Det ligger på Campus Ås, som tilhører Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, NMBU. Bygget kombinerer forskningsfasiliteter og undervisningsrom for veterinærmedisin. Det er det første av sitt slag – ikke bare i Norge, men i verden. Veterinærhøgskolen har omtrent 500 studenter og rundt 400 ansatte. (NMBU har ca. 6400 studenter, 1900 ansatte fordelt over 64 studieprogram). Veterinærhøgskolen utdanner veterinærer og dyrepleiere. Veterinærbygningen består av åtte sammenhengende bygg med til sammen 2400 rom. Bygningene inneholder blant annet laboratorium, dyresykehus, forskningsfasiliteter med akvarier og andre spesialarealer. Her finnes det siste innenfor veterinærmedisinsk utstyr til forskning, diagnostisering og behandling av dyr. Gode bygningstekniske løsninger og avanserte tekniske installasjoner sørger for at de høye kravene til smittevern kan følges.

Dyresykehuset dessverre stengt for omvisning

Dyresykehuset er dessverre stengt for omvisning. Grunnen er at Dyresykehuset er åpent hver dag hele døgnet, og vi har pasienter som trenger ro og hvile. Derfor kan vi dessverre ikke invitere publikum inn i de delene av Veterinærbygningen.

Parken

Prosjektet er utviklet for Statsbygg av Multiconsult, Henning Larsen, Fabel Arkitekter, Link Landskap, og Erichsen & Horgen, og er et av de største og mest komplekse byggeprosjektene som noen gang er utført i Norge. Campus Ås har også et stort park- og landskapsområde på ca. 150 mål. Uteanlegget skal både forsterke kvalitetene i dagens park og skape en vakker og funksjonell utvidelse mot det nye campusområdet. Overvannshåndtering står sentralt i parkprosjektet, der vann vil bli samlet i bekkeløp og i åpne løsninger.
I tillegg til kunsten som finnes i parken er det lagt ned et stort arbeid i å integrere kunst i bygget, der både gulv og hele vegger er tatt i bruk.

NMBU har også et stort park- og landskapsområde på ca. 150 mål på Campus Ås. Uteanlegget ved Veterinærbygningen skal både forsterke kvalitetene i dagens park og skape en vakker og funksjonell utvidelse mot det nye campusområdet.  Overvannshåndtering står sentralt i parkprosjektet, der vann vil bli samlet i bekkeløp og i åpne løsninger. Områder i parken brukes også til studentforsøk og undervisningsrom.

Foredrag både i Veterinærbygningen og i parken

Det vil bli små foredrag av arkitektene som har stått for Veterinærbygningen inne i Hippocampus, foajeen i den delen av Veterinærbygningen som tilhører NMBU, og mulighet for omvisninger inne i bygget for dem som ønsker det. Omvisningene krever påmelding. Gartner Filip Ihrsen har også omvisninger i parkanlegget – her er det bare å møte opp, ingen påmelding.

Påmeldingslenke: https://nettskjema.no/a/281385

Inviter familie og venner til en flott søndag på Ås!

Program for dagen

Foredrag av arkitektene

• Rolf Erik Wahlstrøm fra Fabel arkitekter orienterer om Veterinærbygningen
  • Sted: inne i Veterinærbygningen/Hippocampus
  • Tid: 12-15
  • Elisabeth Edin Ruge fra Fabel arkitekter orienterer om plassering av bygningene i samspill med Uraksen, parken og det nye fellesbygget for studenter og ansatte; Bikuben
  • Sted: utenfor Bikuben
  • Tid: 12-15

Omvisning i Veterinærbygningen

• Vi tilbyr omvisning i Veterinærbygningen – billetter fås ved å melde seg på her (Obs: Begrenset antall plasser): https://nettskjema.no/a/281385
  • Sted: Veterinærbygningen
  • Tid: Du vil få tildelt tidspunkt for omvisning senest fredag 23. september. Billetten gjelder kun for tidspunktet du får tildelt og kan ikke byttes.

Område åpent for publikum (uten påmelding)

• Parken, kunstvandring
  • Foajeen
  • Bikuben (café)

Besøk NMBUs universitetsbibliotek

Universitetsbiblioteket er åpent under arrangementet. Stikk innom og få med deg brosjyren med høstens arrangementsprogram.

Parkering

Det er gratis å stå parkert på NMBU i helgene. Parkering er tillatt på alle NMBUs parkeringsplasser bortsett fra utenfor Dyresykehuset. De plassene er reservert eiere til våre pasienter. Nærmeste parkeringsplass til Veterinærbygningen finner dere her.

Relatert innhold
Parkering

Parkering på NMBU er bare tillatt på områder som er skiltet/oppmerket.

Published 12. september 2022 - 18:59 - Updated 23. september 2022 - 16:51